Hitler'in Hiçbir Zaman Ortaya Çıkmasını İstemediği Gerçek, Gün Yüzüne Çıkarıldı!

Nazilerin İkinci Dünya Savaşı yıllarında gerçekleştirdiği katliamlar bugün hepimiz tarafından biliniyor. Yahudiler başta olmak üzere pek çok azınlığın ve toplumsal grubun dünya yüzeyinden silinmesi için çalışan Naziler, yenilginin yaklaştığını anladıklarında tüm görgü tanıklarını öldürmeye ve toplama kamplarını yakarak ortadan kaldırmaya başladılar. Bu merkezlerden bir tanesi de Polonya'da yakın zamanda yapılan kazılarla ortaya çıkarılan Sobibor İmha Kampı'ydı...

Nazilerin savaş yıllarında gerçekleştirdiği en büyük kıyım, Yahudileri öldürmek için Avrupa'nın pek çok noktasında kurdukları toplama kamplarında yaşandı.

simplecapacity.com

Almanların savaşın başından itibaren elinde bulundurduğu Polonya, Auschwitz ve Treblinka gibi en korkunç kamplara ev sahipliği yaptı.

simplecapacity.com

Yakın zaman önce kalıntılarına ulaşılan Sobibor da bu korkunç acımasızlıkların yaşandığı bir başka kamptı.

simplecapacity.com

Sobibor Kampı, toplamda iki milyon kadar insanın sistematik olarak ödürüldüğü Reinhardt Operasyonu'nun merkezlerinden biriydi.

simplecapacity.com

Savaşın sonlarına doğru mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu anlayan Naziler, kanıtları yok etmek için kampları yaktı ve toplu mezarları betonla doldurdu.

simplecapacity.com

Yakın zamanda Polonyalı ve İsrailli arkeologlar, yaşanan kitlesel cinayeti açığa çıkarmak için bölgede araştırmalar yürüttü.

simplecapacity.com

Yapılan kazıların amacı, Sobibor'da tam olarak neler yaşandığını ortaya çıkarmaktı.

simplecapacity.com

Çalışmayı yürüten arkeologlardan biri olan İsrailli Yoram Haimi, iki amcasını bu toplama kampında kaybetmişti.

simplecapacity.com

Kazılarda mahkumların tutulduğu hücrelerin anahtarları ortaya çıkarıldı.

simplecapacity.com

Bunların yanı sıra, mahkumlara ait pek çok kişisel eşya da bölgede yapılan kazılarla ele geçirildi.

simplecapacity.com

Ve elbette pek çok insan iskeleti de ortaya çıkarıldı.

simplecapacity.com

Savaşın sonunda kamptan sağ olarak kurtulan mahkumların sayısı 60 kadardı. Geriye kalanlar ise bu fotoğrafta görüldüğü gibi toplu mezarlara atılmıştı.

simplecapacity.com

Bazı cesetlerde ölüm sebebi kolayca teşhis edilebiliyordu. Örneğin alttaki fotoğrafta gördüğünüz kafatası, üzerinde bir mermi izi taşıyordu.

simplecapacity.com

Kampın büyük kısmı yerle bir edilmiş olsa da, bazı önemli kalıntılar varlığını sürdürüyordu. Örneğin bir gaz odası duvarından geriye kalanlar...

simplecapacity.com

Ve binlerce insanın ölümüne sahne olmuş mekân, araştırmacılar tarafından böyle görüntülendi.

simplecapacity.com

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
28.01.2017

Hitlerin bu yaptığına 2017 de alkış tutup ''iyi olmuş yahudilere'' diyen siyasal islamcılar; islam hoşgörü dinidir felan diyorlar en sevdigim kısım da orası

28.01.2017

Ölen yahudi öldüren hristiyan ele başları ateist ama lafı yiyen müslüman. İslam hoşgörü dinidir bittabi. Dini manipüle alanı olarak kullananları her zaman olacaktır. Bunu bu yaşına kadar anlayamadıysanız vay sizin halinize. Ayrıca biraz da hoşgörülü ateizmden bahsedelim isterseniz. Holodomor nasıl misal? Olmadı Çiçek harekatı'nı anlatın. Tapıcaksanız babanneme tapın diye diktatör nasıl? Hepimiz insanız yoktur birbirimizden farkımız! Sana bir din veya bir ideoloji öldürme diyorsa sen öldürüyorsan o senin sorunundur. End of the story...

Pasif Kullanıcı
28.01.2017

Hitler istediği haltı yapsın. İkinci Dünya Savaşı'ndaki en vahşi toplum Japonlardır. O kadar.

28.01.2017

Nanking bunun en büyük örneğidir.

28.01.2017

Emojilerdeki gülücükler, kalpli gözler tüyler ürpertici. Ya şöyle haberlerde kaldırın şu emojileri ya da kökten kaldırın lütfen!

TÜM YORUMLARI OKU (40)