Histeroskopi Nedir, Neden Yapılır?

Kadın hastalıkları erken tanı ile yaşam kalitesinin arttırılması açısından son derece önemli. Ancak bazı ciddi hastalıklar kadınlar tarafından fark edilmiyor ya da göz ardı edilebiliyor. Oysaki ağır adet dönemleri, menopoz sonrası kanama, vajinada meydana gelen anormal kanamalar gibi pek çok sorun bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Bu sebeple kadınların yaşadığı olağan dışı hallerde doktora başvurması önem taşıyor. Kadın hastalıklarının tespitinde kullanılan bir yöntem olan histeroskopi nedir? Histeroskopi neden yapılır? Merak edilen bu soruların cevapları haberimizde…

Kadın sağlığı ile ilgili bazı sorunları tespit etmek için kullanılan yöntemlerden biri olan histeroskopi, şüphe edilen bir lezyon ya da patoloji varlığında istenen bir uygulamadır. İşlem doğrudan vajinal yoldan yapıldığından herhangi bir kesi açılmaz. Peki, histeroskopi tam olarak nedir, neden yapılır? İşte yanıtları…

Histeroskopi Nedir?

Jinekolojik hastalıklar hakkında bilgi sahibi olabilmek için kadınların iç pelvik yapılarının detaylı olarak incelenmesi önemli bilgiler sunabiliyor. Özellikle fiziki muayene ile tespiti mümkün olmayan sorunlar pelvik organlara doğrudan bakmak suretiyle histeroskopi ile tanısı konur. Uygulama genellikle anestezi altında yapılmaktadır. Bu işlem esnasında optik bir cihaz yardımıyla rahimden girilir, rahim içi tamamen kamera ile görüntülenerek tanı konur ya da tedavi başlatılır.

Histeroskopi Neden Yapılır?

Bu yöntem ile teşhisi konacak ve tedavisi sağlanacak bazı sorunlar şunlardır;

• Ağır adet dönemleri

• Adet düzensizliği

• Tekrarlayan gebelik durumları

• Miyom ve poliplerin varlığı

• Menopoz sonrasında kanama

• Rahimde yapışıklık ve perde bulunması

• Ucuna erişilmeyen spiralin çıkarılması

• Gebeliğe engel olan etkenler

• Fallop tüplerinde tıkanıklık

Cinsel ilişki sonrası kanama

Histeroskopi Ne Zaman Yapılır?

Histeroskopi ne zaman yapılır sorusu histeroskopi yöntemi ile ilgili cevabı merak edilen sorulardan biridir. Histeroskopi doğum ya da kadın hastalıkları doktorunun muayenesinin ardından gerekli hallerde karar verilen bir yöntemdir. Gebelik durumu olmayan her kadının yaptırmasında bir sıkıntının olmadığı bu yöntem, biten adetin ardından bir hafta içinde uygulanır. Çünkü bu süreçten sonra rahimde kalınlaşma meydana gelir. Bu kalınlaşma bazı patolojilerin görülmesini imkansız kılabilmektedir. Dolayısıyla en doğru zaman adetin bitiminden sonraki haftadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Epidural Doğum Nedir? Epidural Doğum Riskleri Nelerdir?
Spiral Kimlere Takılmaz?
Kadınlarda Kısırlık Nedir? Kadınlarda Kısırlık Belirtileri ve Tedavisi…
Smear Testi Ne Demek? Smear Testi Yılda Kaç Kez Yapılır?
Kadınların Kabusu Olan Vajinal Akıntı Nedir? Vajinal Akıntı Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı