Histeri Hastası Kadınları Orgazm Etmekten Bıkan Doktorun İlginç İcadı: Vibratör

Vibratörlerin ilk kullanılmaya başlandığı dönemde amaçları arasında cinsel zevk vermek yokmuş. Bakalım konu nasıl buralara gelmiş;

Viktorya Dönemi'nde pelvik masaj uygulamak doktorların göreviydi.

Yüzyıllar boyunca bu durum değişmedi ancak bir süre sonra yayımlanan tıbbi dergilerde bu işin oldukça yorucu ve sıkıcı olduğundan bahsedilmeye başlandı. Bunun üzerine Dr. J. Mortimer Granville, 1880'li yıllarda tıp dünyasına umut veren bir icat geliştirdi ve bu elektromekanik aletin patentini aldı.

Ve bu icat kısa sürede Viktorya Devri kadınları arasında büyük popülarite kazandı.

Fakat kimsenin aklında bu aletlerin cinsel zevk sağlamak amacıyla kullanılabileceği gibi bir düşünce yoktu. Yalnızca doktorların işini rahatlatarak hastaların evde tedavi olmalarını sağlıyordu. Zaten bakıldığı zaman 20. yüzyıla kadar Amerika ve Avrupa'da doktorlar dahil herkes kadınların cinsel istek ve zevk duyduğunu reddediyordu. Kadınlar yalnızca erkeğin kösnüllüğünü giderebileceği makinelerdi ve tek görevleri hamile kalmaktı. Bu sebeple kadınlar da cinsel dürtüleri olduğuna inanmıyor, seksi yalnızca kocalarını mutlu etmenin ve çocuk sahibi olmanın aracı olarak görüyorlardı.

Bu inançlar da haliyle o dönemde pek çok kadının cinsel gerginlik yaşamasına sebep oluyordu.

Zaten vibratörün çözüm bulduğu çoğu rahatsızlık da kadınların cinselliklerini reddediyor olmalarından ileri geliyordu. Anksiyete, uykusuzluk, öfke, gerginlik, erotik fanteziler, pelvik bölgede şişkinlik ve bacaklar arasında ıslaklık hissi gibi belirtiler, Yunancada rahim anlamına gelen 'histeri' isimli rahatsızlığa temel oluşturuyordu.

Kadınlarda histeri rahatsızlığına dair ulaşılan en eski kaynaklar 13. yüzyıla dayanıyor.

O zamanlara baktığımız zaman doktorlar, kadınların cinsel arzu duyduğunu kabul ediyor ve kendilerini dildo yardımıyla rahatlatmalarını salık veriyorlardı. Fakat daha sonradan toplumun daha kapalı hale gelmesiyle, klitoral uyarılmayı sağlama işi doktorlara düştü. Yağla uygulanan bu masajlar, kadınların histeri belirtilerinden kısa sürede kurtulmalarına yardımcı oluyordu. Ancak yine de kadınların bu masajlar sırasında yaşadıkları orgazma “paroxysms” (ani nöbet) ismi veriliyordu çünkü kadınlar cinsel haz yaşayamazdı ve bu yüzden orgazm olamazdı.

Ve 19. yüzyılın sonlarında elektrik evlere girmeye başladı...

1880 yılında, ütü ve elektrik süpürgesi gibi aletlerden yüz yıl kadar önce Dr. Joseph Mortimer Granville, doktorları zahmetten kurtaracak bu aleti geliştirdi. Ancak elbette bu aletlerin toplumsal olarak kabul edilmesi için esas işlevleri gizlenmek zorundaydı. Bu sebeple vibratörler 'kişisel masaj aleti' adı altında tanıtıldı ve reklamlarda bu aleti vücudun başka bölümlerine uygulayan kadın illüstrasyonları kullanıldı. İşte tarihten birkaç vibratör reklamı:

C.H.Liedbeck'e ait 1891 tarihli "Vibratöre Dair Açıklamalar ve Kullanım Talimatı" adlı kitabın kapağı.

James Barker'a ait Barker Vibratörleri'nin reklamı. (1906)

'Evinizde masaj keyfine olanak tanır, sinirlerinizi ve tüm vücudunuzu uyarır, cildinize iyi gelir ve ağrılarınızı dindirir. Kan dolaşımınızı artırır (tamamen doğal yollarla ve ilaçsız). Doktorunuz tarafından tavsiye edilir. Duştan ya da egzersizden sonra kullanımı paha biçilmezdir.'

Vibratör kullanımının görsel örneklemesi. (1891)

Polar Cub vibratörlerine ait bir reklam. (1891)

'Polar Cub tedavisi kırışıklıkları ve ciltteki çukurları yok eder. Elektrikli masaj kafa derinizde inanılmaz etkiler gösterir, sinir hastalıklarını tedavi eder. Baş ağrısı, kronik yorgunluk ve öfkeyi anında rahatlatır. Hemen bir Polar Cub Vibratörü sipariş edin.'

Elektrikli kas uyarımının 3. evresi. Hemşire, bir kadın hastaya vibratör yardımıyla elektrik akımı uyguluyor. (1900)

Titreşimli masaj için geliştirilen aletleri gösteren illüstrasyon. (1906)

Shelton Vibratörlerine ait bir reklam. (1910)

'Shelton Vibratörleri sağlığınızı korur. Kaslarınızın aktif bir şekilde çalışmasını sağlayarak kan dolaşımını ve sinirleri canlandırır. Evinizin mahremiyetinde kendinizi tedavi etmek paha biçilemezdir ve tedavi bir aile üyesi tarafından da uygulanabilmektedir. Doktorlar tarafından 200 hastalığa ve semptoma iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bunlar arasında: sağırlık, baş ağrısı, uykusuzluk, bel ağrıları, gerginlik, sinir hastalıkları ve felç bulunmaktadır.'

Veedee Vibratörlerine ait kutuların arkasında tarif edilen çeşitli tedavi yöntemleri. (1915)

Bu bilgilere göre Veedee Vibratörlerinin tedavi edemeyeceği hastalık yok gibi görünüyor.

Aktris Colleen Moore, Holywood'da Star-Rite marka vibratörle. (sağ) (1927)

Sanofix Elektrikli El Vibratörleri reklamı. (1913)

Neredeeeen nereye sevgili dostlar...

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
24.12.2020

Tansiyona kolesterole kansızlığa uykusuzluğa sinir bozukluğuna iyi gelir. Enerji verir cildi gençleştirir kemikleri güçlendirir dişleri kuvvetlendirir.

26.12.2020

victoria devri ilginc bir zaman. modernlesmeye ragmen antik caglardan hatta ortacagdan bile daha tutucu daha konservatif bir zaman. hele bu devrin ingilteresiyle karsilastirinca tam tezat.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ