Hiranur Vakfı'ndaki Çocuk İstismarı Skandalını Savunmaya Devam Ediyorlar!

Tüm Türkiye'nin kanını donduran Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı skandalı sonrasında özellikle sosyal medyada haber ilk yayıldığı dönemde 'Olmaz böyle şey, yalan haber' diyen bir çok isim geri adım attı ancak bir grup hala yaşanan çocuk istismarı skandalının arkasında durmaya devam ediyor. 

Bazıları geri adım attı ama bir grup hala savunmaya devam ediyor

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını evlendirdiği ve çocuğun yıllarca süren cinsel istismara maruz kalması ülke gündemine bomba gibi düştü. İstismara maruz kalan kızın yıllar sonra verdiği ifadeler ile oraya çıkan skandal sonrasında her zaman olduğu gibi sosyal medya da ikiye bölündü!

Bir grup, genç kızın sesi olmaya, yaşatılan kötülüğün karşısında durmaya çalışırken bir grup da ses kayıtları ve kişilerin ifadeleri olmasına rağmen olayı sonuna kadar savundu. Savcılığa verilen ifadelerin derinlemesine ortaya çıkması sonrasında bir grup 'savunucu' çark etti ama bazıları istismarı savunmaya devam etti.

Tuğrul Selmanoğlu ses kayıtlarının dökümünü okudukdan sonra geri adım attı!

Sosyal medyada AK Parti’nin yaptığı her şeyi kıyasıya savunan Diriliş Postası köşe yazarı Tuğrul Selmanoğlu, 6 yaşındaki çocuğa yıllarca süren istismarı “Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” diyerek savunmaya çalışmıştı.

Selmanoğlu sonrasında çark etti ve şunları paylaştı; “Özür dilerim... 6 yaşında nikahlanan kız ile alakalı, iftiradır dedim, karalama kampanyasıdır dedim, böyle bir şey olamaz dedim... Yanılmışım. Savcılıktaki ses kaydının dökümünü okudum... Anlaşılan olmuş, bin beteri olmuş hem de. Yansın bu dünya be... Yansın bu dünya!”

Tüm bunlara rağmen bazı isimler yaşanan kötülüğü savunmaya, tepki göstermemeye ve geri adım atmamaya kararlı. İşte o isimlerden bazıları:

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR

Kardeşleri tarikatı korumak için ve baskı gördükleri için yalan söyledi, beyinleri yıkanmış gibiydiler. Kızların elini yüzüne vurması. Bu kabullenmeme, cemaati öz ailesinden bile üstün görüyor. Bu nasıl sapkınlıktır. Tıpkı kafası kesilen gencin babası şikayet olmaması gibi, tıpkı Enes Kara olayında babası nurcuları savunması gibi, tıpkı müridlerini tecavüz eden şeyh gibi ve müridlerin bunu isteyerek yaptıklarını belirtmeleri gibi, tıpkı pedofili uşşaki tarikatı savunan müridleri gibi. Tarikat/cemaatler robot gibidirler,hür ifadeleri ve akılları yoktur. Fetocu abilerde böyle idi. Devlete girmeleri kesinlikle engellenmesi lazım. Bunların vatandaş bilinci yok. Artık Had bildirme zamanı geldi Feto'dan ders çıkarılmadı. Ben asıl bu acıyı çeken, yıllarca tecavüze uğrayan kızı tebrik etmek istiyorum, yıllarca bunu kendine kabullendirmek çok zor olmuştur, nasıl bir cesaret. ülkede yüzbinlerce kıza örnek oldu. Bu olayın film veya belgeseli çekilmek zorunda! Yaşam, Kadın Özgürlük!!!

10.12.2022

ya amk siz hangi müslümanlık dan bahsediyorsunuz orospu çocukuları müslümanım Allah yolundayım diyo pezevek cami de kadına Tecavüz ediyosunuz onun bunun cocukları hani kitap da var bu sizin gibi pislikleri ibret için idam ettirmek lazım amk evlatları siziiii

10.12.2022

Necip Fazıl'dan alıntı yapmaları zaten gösteriyor ne kadar dönek olduğunu bunların

10.12.2022

Ve evet derdimiz dininizle, sizin o yaşadığınız inandığınız pislik inançlarınızla derdimiz,, 5 vakit namazını kılan, muhtaca yardım eden, çalıp çırpmayan, harama el uzatmayan temiz insanlarla değil.

TÜM YORUMLARI OKU (23)