Hiranur Vakfı, Kaçak Yapılar İçin İBB’ye Açtığı Davayı Kaybetti

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında 'evlendirmesi' ve H.K.G.'nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması skandalı ülke gündemine oturmuştu.

Skandalın ardından İBB de vakfın Sancaktepe’deki yapılarının kaçak olduğunu belirleyerek 8 Aralık 2022’de mühürledi. İBB’den yapılan açıklamada, 5 blok için ruhsat alan Hiranur Vakfı’nın, mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasına kaçak külliye inşa ettiği tespit edildiği ifade edildi.

Yıkımın önünde engel kalmadı

Kaçak yapıları mühürlenen Hiranur Vakfı ise İBB’ye karşı İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Vakıf, İBB’nin kaçak yapıları “yapı tatil tutanağı tutarak” mühürlemesinin işlemi için yürütmeyi durdurma ve iptal kararı verilmesini talep etti. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, mahkeme 15 Mart’ta Hiranur Vakfı’nın bu talebini “yürütmenin durdurulması için koşulların bir arada bulunmaması” nedeniyle reddetti. Mahkemenin bu kararıyla birlikte İBB’nin kaçak yapılar için yıkım kararı almasının önünde bir engel kalmadı.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
30.03.2023

O zaman temizlik başlasın!

30.03.2023

bunlara kim izin veriyor Sancak tepe belediye veriyor beldeye başkanı kim şeyma döğüşçü hanım birde tabelaya avukat bilgisini koyarak avukat şeyma döğüşçü sancaktepe belediye başkanı avukat ama nasıl avukat yandaş avukat devletin araziye kaçak yap sonra ordan nemalan kim olursa alır payını bunlara izin veren bizleriz dindar kesim tabiri ile dini gostermek yaşamak lazım önemli olan dini rabbimin bizlere ilettiği gibi yaşamak bunlar her şeyi yapar akıllarına şaşayım bunlara çocuklarını gönderen kesime belkide eşlerini bile yollarlar içindeki cini çıkarmak için üfleyerek

30.03.2023

bunların dava açabilmesi bile haksızlık lan

TÜM YORUMLARI OKU (11)