Hipsterlık Artık Sadece Sakal ve Gözlük Demek Değil: Londra'da Hipster Karşıtı İsyan

Hipster dediğimiz kim?

Son yıllarda herkesin kulağına oldukça aşinalaşan hipster kelimesinin gerçek hayattaki karşılığı ne olabilir diye düşünelim. 1950'lilerde ABD'de ortaya çıkan ortalama gençlerden farklılaşmaya çalışan bir kesimin devamının 2010'lu yıllarda tekrar ortaya çıkması.

Fakat önce altkültür gibi gözüken hipsterlık zamanla ortalamanın tamanını oluşturmaya başladı.

Avrupa'da kendilerine özgü yaşam biçimleri gençlerin örnek aldığı bir tutum haline geldi ve doğal olarak mekanlar, kafeler ve benzeri her yer onların zevklerine göre dönüşüm geçirdi.

Organik pazarlar, konser alanları, kıyafet mağazaları derken hipsterların uğradığı her yer, onlara göre dönüşmeye ve fiyat olarak da pahalılaşmaya başladı.

Hipsterlardan rahatsız olanların ilk eylemi Londra'da başladı. Hipsterların tercih ettiği mekanın camlarına kırmızı boyalar fırlatıldı.

Kafe sahibi iki kardeş, hipster karşıtlarının hedefindeydi. Mahallenin merkezinde bulunan bir mısır gevreği kafesi olaylar sonucu saldırıya uğradı.

Peki bu nasıl bir isyan? Kime, neye ve nasıl?

Shoreditch semti “hipsterların” akınına uğrayınca mahallenin sakinleri rahatsız oldu. Çünkü hipsterların akını nedeniyle bu bölgedeki kiraların hızla yükselmesi semt sakinlerini huzursuz etti. Eskiden haftalığı 150 sterline ev bulmanın mümkün olduğu bölgede kiralar bir yılda 5 katına fırladı. Birbiri ardına açılan lüks cafe ve restoranlar bölgede fiyatları zıplattı. Ve buna da tepki olarak kendilerini anti-kapitalist olarak tanımlayan gruplar protesto gösterilerine başladı.

Sonrasında ise isyan gittikçe büyüdü. Yürüyüşler destek bulmaya başlayınca dünya basınına taşındı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kendilerini bir "sınıf savaşı" içinde mücadele edenler olarak tanımlayan gruplar, bu pahalılık karşısında yerlerinden edilme korkusu taşıyorlar.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Trafiği durduran ve sokakları dolduran kalabalık, dünyada yeni bir mücadelenin başlangıcını da işaret ediyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!