Hindistanlıların Özellikle Beyaz Tenli Turistlerle Fotoğraf Çektirmek İstemesinin Nedenleri

Sosyal medya videolarında Hindistan’da turistlerle fotoğraf çektirmek için adeta yarışan gruplar görmüş olabilirsiniz. Peki, bu eğilim neden var?

Bu durumun sadece masum bir meraktan kaynaklandığını düşünüyorsanız, bazı sebepler sizi şaşırtabilir.

Hindistanlılar arasında yurt dışına seyahat etme imkanı bulan kişi sayısı oldukça az ve eğitim seviyesi düşük olan bazı insanlar Amerika ve Avrupa’yı bir nevi 'ütopik' yerler olarak görüyor.

Beyaz tenli turistler ise bu "yeni dünya"nın adeta bir simgesi. Beyaz ten, Hindistan’da güzellik standardı olarak kabul ediliyor ve bu standart, Hollywood filmlerindeki ünlü oyuncular sayesinde pekişmiş durumda.

Turistler, Hindistan halkı için birer estetik simge haline gelmiş olabilir, ama iş bununla sınırlı değil. Yolda beyaz tenli birini gördüklerinde, onunla tanışmak bir gurur kaynağı haline geliyor.

Kimi Hindistanlılar, bu anı bir fotoğrafla ölümsüzleştirip arkadaşlarına ve ailelerine göstererek övünebiliyorlar.

Hindistan’da bazı insanlar beyaz tenli bir turist ile fotoğraf çektirmenin şans getirdiğine inanıyorlar. Farklı kültürler ve gelenekler barındıran Hindistan’da bu tür batıl inançlar eğitimsizlikle birleşince daha yaygın hale geliyor.

Bazı yerli halk üyeleri, sadece estetik beğeni ya da bir turist ile tanışmanın heyecanıyla bu isteği dile getirirken, diğerleri için çok daha derin bir anlam taşıyor.

Özellikle kırsal kesimlerde bir yabancıyla tanışmanın, onlarla yakın bir bağ kurmanın manevi bir anlamı olabiliyor.

Tabii ki her fotoğraf isteği masumane olmayabiliyor. Bazı turistler, selfie çekme bahanesiyle fazla yakınlaşmaya çalışan yerli erkeklerden şikayetçi.

Turistler, bu konuda Hindistan’a gidecek kişilere dikkatli olmalarını öneriyor. Plajlarda ya da halka açık alanlarda turistlerin özellikle kıyafetlerine dikkat etmeleri gerektiği belirtiliyor. Aksi takdirde istenmeyen bakışlarla karşılaşmak ya da gizlice çekilen fotoğrafların hedefi olmak işten bile değil.

Kucağınıza bir çocuk ya da bebek tutuşturulursa, dikkatli olun! Yerel halk arasında bazı kişiler, böyle bir fotoğrafın ileride bir tür 'manevi bağ' yaratacağını düşünerek sizi amca ya da teyze yapabilir ve yıllar sonra sizden para talep edebilir.

İlginizi çekebilir:

Sohbetlerin Aranan İsmi Olacaksınız: Arkadaş Ortamında Satabileceğiniz 15 Şaşırtıcı Bilgi
Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 15 Yeni Fotoğraf
Şaka Değil Gerçek: Çin'in Üç Boğaz Barajı O Kadar Büyük ki Dünya'nın Dönüşünü Etkiliyor!

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
18.09.2024

Çözemediğim tek millet..

19.09.2024

diğerlerini çözdün mü

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ