Türkiye'den Pakistan’a 6 Uçak Dolusu Silah Yardımına Yalanlama Geldi

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim tırmanmaya devam derken Türkiye’den de kritik bir hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde 26 sivilin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısına karşılık olarak Hindistan da İndus Havzası'ndaki akışı kesip Pakistan'a su gitmesini engelledi. Gerilim her geçen gün devam ederken Türkiye’den de gelen kritik hamle ile içinde SİHA'ların da olduğu savaş malzemesi taşıyan 6 nakliye uçağının Pakistan'a gönderildi iddia edildi. İddialara DMM'den yalanlama geldi.

Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilimde her geçen gün tansiyon daha da yükselmeye devam ediyor.

Hindistan'ın kontrol ettiği Cammu Keşmir bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmişti. Ardından Hindistan, İndus Havzası'ndaki akışı kesip Pakistan'a su gitmesini engellemişti. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi 'Cammu Keşmir son yıllarda turizmden eğitim sektörüne pek çok alanda büyüdü. Bu durumdan rahatsız olanlar, Keşmir'i tekrar yok etmek istiyor. Ancak adalet yerini bulacak' dedi.

Pakistan Genelkurmay Başkanı Seyyid Asım Munir ise "Su akışı tekrar sağlanmazsa barajı vuracağız" diyerek dozajı artırdı. Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar da Çinli mevkidaşı Vang Yi ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, işbirliği istedi.

Türkiye gazetesindeki habere göre; Pakistan ordusunun sınıra obüs sevkiyatı yaptığı belirtilirken zaman zaman Hint karakollarına saldırılar gerçekleştirildiği iddia edildi. Bununla birlikte Türk ordusuna ait 6 nakliye uçağının Pakistan'a savaş malzemeleri götürdüğü aktarıldı. Bu malzemeler arasında silah ve füzelerin yanı sıra SİHA'ların da olduğu belirtildi. Pakistanlı yetkililer 'Türkiye sessiz ama gerçek bir destek gösteriyor. Bizi izlemeye devam edin' şeklinde açıklama yaptı.

DMM'den iddialara yalanlama geldi.

twitter.com

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, ' Türkiye, Pakistan'a 6 uçak dolusu silah gönderdi.' iddiası doğru değildir.

Türkiye'den hareket eden bir adet nakliye uçağı yakıt ikmali sebebiyle Pakistan'a iniş yapmıştır. Ardından belirlenen rotasında hareketine devam etmiştir. 

Yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemelidir.

Samsun'da Heyelan Meydana Geldi, Akaryakıt İstasyonuna Kaya Düştü
Ankara'daki Öğrenci Eylemlerinde 4 Öğrenci Tutuklandı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
YORUMLAR
28.04.2025

Hazır uçak kaldırıyorken kaçak Afgan din kardeşlerimizi de ülkelerine bırakıverseydik.

28.04.2025

asdkljslkfj aklımı mı okudun naptın yaa

Hatay'daki depremzedeler de çadırlarında ev bekleyedursun.

28.04.2025

Depremden çok önce farklı bölgelerdeki ufak çaplı evleri bile yapıp ihtiyaç sahiplerine teslim edemeyen AKP'nin, Kahramanmaraş depreminden sonrasını toparlayacağına kum tanesi kadar ihtimal vermiyorum ben.

28.04.2025

kötü günleri geride bıraktık önümüzde daha kötü günler bizi bekliyor..

28.04.2025

Bak buda güzel bi Espiriydi..Sagol....Anlayana....

TÜM YORUMLARI OKU (51)