Hindistan'da "Ped Devrimi" Yapan Regl Adam: Arunachalam Muruganantham

'Regl adam' Arunachalam Muruganantham, Hindistan'da ucuz ve hijyenik pedler üretme misyonuna adanmış bir girişimcidir. Tabuları aşarak ve zorluklara rağmen, milyonlarca kadına iş ve uygun fiyatlı pedler sağlayarak bir 'ped devrimi' başlatmıştır.

Ülkesi Hindistan’da hijyenik pedlere ulaşmanın maddi anlamda güç olduğunu hatta genç kadınların bu yüzden eğitimlerini tamamlayamadığını fark eden...

Ve bunun üzerine ucuz ped üretmeye kendisini adayan, yaptığı işten ötürü karısı ve annesi dahil tabularla dolu çevresi tarafından dışlanan Muruganantham için işler o kadar da kolay olmaz.

“Dünyada kadın pedi kullanan ilk adam benim!” diyen Muruganantham, ürettiği pedleri geliştirmek için denetecek kadın bulamayınca çareyi kasaptan aldığı keçi kanını havası alınmış bir topa doldurmakta bulur.

Toptan uzattığı hortumu gün içinde her 20 dakikada bir sıkarak pede kan gitmesini sağlar ve hatta elbiseleri kan içinde kalınca “sapık” yaftası bile yer. 2 yıllık bir çalışmanın ardından doğru materyali bulur, 4,5 yılın sonunda ise seri üretim için makinesini geliştirir.

Ve Hindistan’da bir “ped devrimi” gerçekleştirerek hem ucuz hijyenik ped üretir hem de milyonlarca kadına istihdam sağlar.

Ne diyelim, dünya böyle insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor, öyle değil mi?

İçeriğimizin videosu için şöyle buyurabilirsiniz:

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Yanınızda Olmayan Ama Size İyi Gelen Kişi: Üçüncü Adam Sendromu
571 Sayılı Uçuş: Hayatta Kalmak İçin Arkadaşınızı Yer miydiniz?
Kocasının Değişik Kokusunu Fark Eden Kadın Parkinsonlular İçin Umut Oldu
Hiçbir Gönderme Yapmıyoruz, En Küçük Organımızı Biliyor musunuz: Timüs?
Kirpiklerin Can Yoldaşı Maskaranın Kısa ve İlginç Tarihi

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
30.09.2023

regl adam ne lan ahahahhaha yalnız karısı ve annesinin bile dışlaması zaten ne kadar yobaz olduklarını gösteriyor, klâsik Hindistan

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ