Hindistan Cevizini Açmaya Çalışırken Delirenler Buraya: Bu Tüyolarla Hindistan Cevizini Kolayca Açmanız Mümkün

Hindistan cevizi diğer meyvelere oranla daha az tercih edilse de tropikal meyve tutkunları bu lezzetten vazgeçemiyor. Hindistan cevizi lezzetli olmasının yanı sıra sağlığa olan birçok faydasıyla da biliniyor. Hem içinin beyaz kısmı hem suyu ayrı ayrı şifa depoluyor. Hindistan cevizi suyu idrar yollarını ve böbreği temizliyor. Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi besliyor ve sindirim sistemini düzenliyor. Birçok faydası olan bu meyvenin tüketime hazır hâle getirilmesi ise pek de kolay değil. Hindistan cevizi açma tekniklerini bilmemek bu meyveyi yemeyi eziyete dönüştürebilir ancak pratik bilgilerle bu lezzetin tadına doymak oldukça mümkün. İşte, sert kabuğuyla sizi çileden çıkaran Hindistan cevizini kolayca açabilmeniz için bazı öneriler!

Bıçak ile Hindistan cevizini açmanız mümkün

Evinizdeki malzemelerle Hindistan cevizini kolaylıkla açabilirsiniz. Bunun için sahip olmanız gereken bir adet çekiç ve bir adet bıçak. Hindistan cevizinin tepe noktasında 3 adet yumuşak girinti bulunuyor. Bu noktalar Hindistan cevizinin en hassas kısımları olduğu için açma işlemine başlamadan önce ilk olarak bu alanları bulun. Sonrasında bıçak yardımıyla bu noktada 1-2 santimlik delikler açın. Hindistan cevizinin suyu bu delikten akacağı için Hindistan cevizini boş bir kâse veya bardağa ters çevirin ve suyunun boşalmasını bekleyin. Hindistan cevizinin tamamen suyundan arındığından emin olduğunuzdaysa çekiçle tam tepe noktasına sert bir darbe uygulayın. Yapacağınız hamle ile Hindistan cevizinin ortadan ikiye ayrıldığını göreceksiniz.

Hindistan cevizini fırında ısıtarak açabilirsiniz

Bu yöntemde yine öncelikli olarak Hindistan cevizinin suyunu boşaltın. Suyunu boşaltmak için Hindistan cevizinin yumuşak kısımlarından delik açın. Suyunu boş bir bardağa ayırabilirsiniz. Ardından fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin. Bu sırada Hindistan cevizini fırın tepsisine alın. Isı yeterli seviyeye geldiğinde 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Belirli aralıklarla 1-2 dakikada bir Hindistan cevizinin çatlayıp çatlamadığını kontrol edin. Eğer çatlamalar başladıysa Hindistan cevizini fırından alın ve soğumaya bırakın, sonrasında bir poşetin içerisine alın ve Hindistan cevizine sert bir yüzeyde birkaç defa vurun. Hindistan cevizine darbe uygulayacağınız zeminin sert olması işinizi kolaylaştıracak. Bu nedenle beton zemini tercih edebilirsiniz. Sert kabuğundan ayrılan Hindistan cevizini bıçak yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Derin dondurucuda bekletin

Bu yöntem sürenin uzun olması nedeniyle pek tercih edilmiyor. Zamanınız varsa ve işiniz acele değilse Hindistan cevizini bu yolla açabilirsiniz. Öncelikle sıcaklığını en düşük seviyeye getirdiğiniz derin dondurucuda Hindistan cevizini 12 saat kadar bekletin ve geçen sürenin ardından dondurucudan çıkarın. Hindistan cevizi kabukları donmuş olacağı için ilk darbede dağılacak ancak siz yine de çekiç veya sert bir cisimle dairesel hareketlerle vurun. Kabuklar kendisini serbestçe bıraktığından Hindistan cevizini kolayca temizleyebilirsiniz.

Tornavida yardımıyla suyunu boşaltın

Hindistan cevizinin dış yüzeyi oldukça sert olduğu için bazen bıçağın gücü yetmeyebiliyor. Daha güçlü bir delici madde olarak ise tornavida kullanılabilir. Tornavida yardımıyla Hindistan cevizinin yumuşak kısmında bir delik açın. Açılan delikte içerisindeki suyun boşalmasını bekleyin. Yaklaşık bir bardak kadar Hindistan cevizi suyunun çıktığını göreceksiniz.

Tokmak yardımıyla etli kısmı gevşetin

Hindistan cevizinin suyu boşaldıktan ve belirli parçalara ayrıldıktan sonra etli kısmı temizlemek için ilk olarak kabuk kısmı yukarı gelecek şekilde çevirin. Ardından tokmak yardımıyla vurun. Tokmak darbeleri etli kısım ile kabukların gevşemesine yardımcı olacak. Darbeleri vururken işlem uyguladığınız parçanın her bir bölümüne aynı oranda vurmanız daha rahat gevşemesini sağlayacağı için temizlerken sizi zorlamayacak. Gevşeyen kabuklarla etli kısmın arasına bıçak sokun ve parçalara ayrılmamasına dikkat ederek bütünüyle ayırmaya dikkat edin. Elinizdeki tüm Hindistan cevizi parçaları bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Lifleri soyma işlemi

Hindistan cevizinin dışındaki sert kabuğundan ayırma işlemini anlattık ancak dış kabuklar temizlense bile sonrasında sizi kahverengi yeni bir katman karşılıyor. Bu kısmı temizlemek için sebze soyma aparatlarını kullanabilirsiniz. Çok kalın olmayacak şekilde kahverengi kabuğunu soyduğunuz Hindistan cevizleri yemeye hazır hâle geliyor.

Hindistan cevizi nasıl tüketilir?

Açması bu kadar zahmetli olan bir meyvenin nasıl tüketilmesi gerektiğini de bilmek gerekiyor. Hindistan cevizinin hem suyu hem iç kısmı tüketilebilir. Açarken suyunu bardağa boşaltmak yerine pipet yardımıyla da içebilirsiniz. İç kısmını ise doğrudan tüketebileceğiniz gibi rendeleyerek lezzet vermesi için tatlılarda da kullanabilirsiniz.

Süt Ürünlerini Buzdolabında Uzun Süre Saklamanın Yollarını Arayanların Dermanı Burada!
Minik Patilerin İstenmeyen Tırnak İzlerine Son Verecek Birbirinden Kolay Yöntemler!
Bozulan Gıdalara Son: Yemeklerinizi Uzun Süre Nasıl Saklayabilirsiniz?
İnci Gibi Dişler Hayalde Kalmasın! Evinizde Uygulayabileceğiniz Basit Yöntemlerle Dişleriniz Bembeyaz Olacak!
Mutfağınıza Sinen Yemek Kokularından Bu Yöntemlerle Kolayca Kurtulabilirsiniz!

Popüler İçerikler

Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
YORUMLAR
23.03.2022

en kolayı fırında çatlatmak, hemen ortadan çatlıyor uğraştırmadan

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ