Hikayesinin En Can Alıcı Kısımları Gecenin Karanlığında Geçen Seyir Zevki Yüksek 25 Film

Gecenin yarattığı o sinematik atmosferi sevenlerden biriyseniz buyrunuz ilgili filmlere...

Film özetleri beyazperde.com'dan alıntılanmıştır. İyi seyirler. 🎥

25. Müzede Bir Gece / Night at the Museum (2006)

IMDb: 6.4

New York’ta işsiz ve yeni boşanmış olan Larry Daley, tam anlamı ile bir kaybeden konumundadır. Oğlu Nick, babasına dair hayal kırıklığı yaşamaktadır. Larry en sonunda bir müzede gece bekçiliği görevini kabul eder. Bu işe girerken üç tane yaşlı güvenlik görevlisinin yerini alır. Adamlar henüz emekli olmuşlardır. Larry’nin ilk vardiyasında müzede hiçbir şeyin normal olmadığı açığa çıkar. Tüm heykeller, güneş battıktan sonra canlanarak hareket etmeye başlarlar. O andan itibaren müze tam bir kaosa döner. Bir gece Larry oğlunu da yanında getirir ve paraya ihtiyacı olan diğer emekli güvenlik görevlileri sihirli bir taşı çalmak için müzeye girerler. Larry, bu işle baş edebilmek için tüm tarihi karakterleri organize eder. Suçluları yakalamak ve müzeyi korumak zorundadır.

24. 30 Gün Gece / 30 Days of Night (2007)

IMDb: 6.6

Amerika’nın kuzey tarafında yer alan Alaska Barrow kasabasında mevsim, her kış, bir ay boyunca sadece gece olarak yaşanır. Bu süreçte de tuhaf bir grup insan gizemli bir biçimde meydana çıkar ve çok sayıda insan onlar tarafından zarar görür. Hatta ölürler. Zamanla kasabadaki nüfus azalır. Bu tuhaf grup aslında vampirdir ve hayatta kalan insanlardan beslenmek zorundadırlar.

23. Paralel Evren / Coherence (2013)

IMDb: 7.2

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde dünyayı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

22. Tuhaf Günler / Strange Days (1995)

IMDb: 7.2

1999’da geçen film, Lenny Nero’nun hikayesini konu almaktadır. Kendisi şimdilerde kayıt altına alınmış hatıralar ve duygular ile ilgili veriler konusu ile ilgilenmekte olan eski bir polistir. Bir gün, bir fahişeyi öldüren bir katilin hatıralarının kayıtlı olduğu bir disk geçer eline. Lenny bunu incelerken oldukça derinlere dalar. Cinayet ve tecavüzlerden oluşan bir şantaj ağına kapılır. Lenny kurtulabilecek midir? Ya da bu davayı çözebilecek midir? Gerçek tam olarak nerede saklıdır?

21. 11:14 (2003)

IMDb: 7.2

11:14'te gerçekleşen bir kazayla açılan yapım, bağımsız gibi görünen birden fazla olayı sondan başa doğru anlatıyor. Ve bir kazayla bağlanan olayların nasıl şekillendiğini ve birbirini nasıl etkilediğini izlemeye başlıyoruz.

20. Gün Batımından Şafağa / From Dusk Till Dawn (1996)

IMDb: 7.3

Gecko biraderler, rüzgarı arkalarına alıp Meksika'nın özgür ortamına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Texas'ta sıkı bir soygun yaptıklarından dolayı, ne olur ne olmaz diye bir rahip ve ailesini de yanlarında rehin olarak bulundururlar. 

Buluşma için bir Meksika barının kapısını aşındırdıklarında başlarına geleceklerden habersizdirler. Mekan kesinlikle vampirlerin içeri alınmadığı barlardan değildir!

19. Sadece Aşıklar Hayatta Kalır / Only Lovers Left Alive (2013)

IMDb: 7.3

Eve ve Adam, insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık eden ve bunun etkisiyle çoğu şeye karşı inancını yitiren iki ölümsüz aşık, iki depresif vampirdir. Adam, iflas etmiş ve büyük ölçüde terk edilmiş hayalet bir şehir görünümünde olan Detroit'te yaşayan; tüm zamanını müziğe ve kimseye dinletmediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen, karamsar ve depresif bir vampirdir. Tek aşkı Eve ise uzun bir süredir Fas'ın Tanca şehrinde, bambaşka bir kültürün içerisinde nefes almaktadır. Eve'ın, Adam'ı ziyarete geldiği zamanlardan birinde kız kardeşi Ava'nın da beklenmedik ziyaretiyle karşılaşırlar. O ana dek beladan başka bir getirisi olmayan Ava, bir kez daha işleri daha içerisinden çıkılması zor bir noktaya sürükler. İnsanlığın bilinçli olarak, kendi elleriyle belirlediği yazgısı Eve ve Adam'ın penceresinden her ne kadar karamsar bir tablo gibi görünse de her daim tutunabilecekleri bir umut ışığı bulurlar.

18. Şeytanın Ölüsü / The Evil Dead (1981)

IMDb: 7.6

Bazı yolculuklar, her ne kadar nereye gidildiği ve beklentinin ne olduğu belli olsa da umulmadık kapılara açılabilir. Ormanda bir kulübeye doğru yola çıkan beş arkadaşın esas amaçları sadece bir hafta sonunu keyifle geçirmektir. Gittikleri yerde bir teyp kaydı bulurlar. Bunu bir profesör bırakmıştır. Ardından Ölüler Kitabı’nı bulurlar. Kayıtta profesörün kendi çevirisini yaptığı, ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve dehşetli dolu bir kötülük ormanda açığa çıkar.

Önce ormanın kendisi sonra da insanlar kötücül yaratıklara dönüşmeye başlar. Kızlardan biri ormana kaçtığında ağaçların tecavüzüne uğrar. Diğerleri de paylarına düşen dehşetle yüzleşeceklerdir.

17. Karga / The Crow (1994)

IMDb: 7.6

Müzisyen Eric Draven ve nişanlısı Shelly, düğünlerinin arifesinde Top Dollar isimli berbat tipin başını çektiği serseri çetesi tarafından saldırıya uğrar ve katledilirler. Bir yıl sonra Eric’in mezarını ziyaret eden bir karga, genç adamın intikamcı bir ruh olarak ölümden dönüşünün de simgesi olacaktır. Alınacak intikamlar, verilecek dersler vardır...

16. Tetikçinin Gecesi / Collateral (2004)

IMDb: 7.6

Vincent bir kiralık katildir. Halletmesi gereken bazı işlerden ötürü Los Angeles’ta bir taksi tutar. Hiçbir şeyden yana fikri olmayan taksi sahibi, Vincent’ın kendisine getirdiği teklifi kabul ederek, tüm gece boyunca devam edecek bir maceraya dahil olur. Vakit geçtikçe ve olaylar gelişmeye başladıkça, başta verdiği karardan dönmek ister ama artık çok geçtir. Vincent, elindeki soğuk metali yani silahını, taksi şoförünün başına dayamıştır. Bu esnada değer verdiği bir kadının aslında Vincent’ın bir kurbanı olduğunu anlar. Artık içine dahil olduğu bu cinayetler bir şekilde hayatının orta yerindedir.

15. Saatler Sonra / After Hours (1985)

IMDb: 7.7

New York’ta keyifli ve lüks bir yaşam süren bilgisayar programcısı Paul Hackett, bir kafede tanıştığı Marcy’yle akşam için randevulaştığında Manhattan’ın varoşlarında onu bekleyen gece macerasından henüz habersizdir. 

Güzel kadının Soho’daki dairesine geldiğinde önce rahatsızlık verici bir ressam olan, ev arkadaşı Kiki’yle tanışacak; bir süre sonra maruz kalacağı sarkazm işlerin hiç de yolunda gitmeyeceğini belli ettiğinde ise Doğu yakasındaki fiyakalı evine dönmek isteyecektir. Elbette zaman zaman çok komik ve gerilim dolu bir kabusa dönüşecektir gecesi. Tanışacağı renkli tipler ve dahil olacağı absürt olaylar serisi, büyük şehrin hiç bilmediği bir yüzünü tanıştıracaktır Paul’e.

14. Victoria (2015)

IMDb: 7.7

Berlin'e yeni taşınmış ve bu şehrin kurallarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

13. Paris'te Gece Yarısı / Midnight in Paris (2011)

IMDb: 7.7

Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir... 

Zira bu genç adam, Paris’e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği ve tutkusu pekişir...

12. Karanlık Şehir / Dark City (1998)

IMDb: 7.7

John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.

11. Mavi Kadife / Blue Velvet (1986)

IMDb: 7.8

Evinden bir süredir uzak olan Jeffrey Beaumont babasının geçirdiği kalp krizi üzerine geri döndüğünde evinin yakınlarında kesilmiş bir kulak bulur. Polisin vakayla yakından ilgilenmemesi üzerine olayı kendisi araştırmaya koyulan Jeffrey kendisini karmaşık bir dizi olayın içinde bulur. 

Uyuşturucu bağımlısı psikopat Frank Booth, şarkıcı Dorothy’nin küçük oğlunu Dorothy’e işkence etmek için kaçırmıştır...

10. Dünyada Bir Gece / Night on Earth (1991)

IMDb: 7.8

Los Angeles, New York, Paris, Roma ve Helsinki... Birbirlerinden ne kadar uzak olurlarsa olsunlar, bu şehirlerin birçok ortak öğeleri vardır. Bunlardan bir tanesi de elbette ki sokakları gündüz-gece turlayan taksi şoförleridir. Beş şehirde, beş farklı taksi şoförü, müşterileriyle ilginç bir yolculuğa çıkacaklardır.

9. Gece Vurgunu / Nightcrawler (2014)

IMDb: 7.9

Lou Bloom kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta 'amaca giden her yol mübahtır' düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır...

8. Gece / La notte (1961)

IMDb: 8.0

Tanınmış ve başarılı bir yazar olan Giovanni Pontano ve güzeller güzeli eşi Lidia ile birlikte münzevi bir hayat sürmektedir. Lidia, ölmek üzere olan Tommaso Garani isimli arkadaşlarını Milan'da yatmakta olduğu hastanede ziyaret eder. Bu adam, Lidia'nın gizli bir ilişki içerisinde olduğu bir aile dostlarıdır. Kısacası Giovanni ve karısı arasındaki evlilik uzun zaman önce bitme noktasına gelmiştir. Bunu uzun zaman önce fark eden taraf ise Lidia olmuştur. Giovanni'nin hastanede karşılaştığı kadın ise ayrı bir kırılma anına neden olur.

7. Gecenin Sıcağında / In the Heat of the Night (1967)

IMDb: 8.0

Bill Gillespie, ABD'nin güneyindeki küçük bir kasabada polis şefidir. Sonradan bölgenin şerifi konumuna gelir. Bill, suç olaylarını çözmeye ve suçluları yakalamaya çalıştıkça bir takım hileli küçük-kasaba politiklerini de kullanmak zorundadır. Bu süreçte dedektif Virgil Tibbs ve polis yüzbaşısı Bubba Skinner’dan destek almaktadır. Irk meselesine dair gerilim bölgede artmaktadır.

6. Ölüm Kararı / Rope (1948)

IMDb: 8.0

Aynı evde yaşayan iki parlak üniversite öğrencisi Philip ve Brandon 'kusursuz cinayet'in var olduğunu kanıtlamak ve böylece kendi zekalarını ispatlamak için eski sınıf arkadaşları David Kentley'i iple boğarak öldürürler. Cesedi evdeki eski bir sandığın içine saklayan Brandon ve Philip son derece soğuk kanlı bir şekilde bir akşam yemeği daveti verirler. Üstelik bu yemekte yer alan davetliler arasında, öğretmenleri, Kentley'in ailesi ve nişanlısı gibi isimler vardır. Hiçbir şeyden haberi olmayan davetliler tüm olağanlıkla yemeklerini bitirirken misafirler arasından bir kişi bir şeylerin yolunda gitmediğinden şüphelenmeye başlar.

5. Noel Gecesi Kabusu / The Nightmare Before Christmas (1993)

IMDb: 8.0

Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan 'dinamik' bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.

4. Günah Şehri / Sin City (2005)

IMDb: 8.0

Marv, aşık olduğu kadınla ilk kez bir geceyi beraber geçirdikten sonra ne yazık ki ertesi sabah onun, yanı başında öldüğünü görür. Ancak konumları gereğince söz konusu cinayetin esas zanlısı pozisyonuna düşen Marv, polis tarafından aranırken kendisi de esas katilin peşine düşmüştür. Bir yandan kaçıp diğer yandan kovalarken yeterince zor bir işin içine girmiştir bile.

3. Kim Korkar Hain Kurttan? / Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)

IMDb: 8.1

New England Üniversitesinde tarih profesörlüğü yapan George, aynı okulun yöneticisinin kızı alkolik Martha ile evlidir. Martha bir gün George'a Nick ve Honey isimli yeni evli bir çifti içki içmeye davet ettiğini söyler. Başlangıçta son derece normal görünen bu durum, iki çift için de ilginç bir tecrübeyi doğuracaktır. Kendisine sormadan bu daveti planlayan karısına kızgın olan yaşlı adam, her şeye rağmen bir rezillik çıkarmaması için karısını kışkırtmaz. Genç çift gelir ve önce birbirlerine tanımaya yönelik sıradan konulardan konuşulur. Ancak gece ilerledikçe tansiyon artar ve iki çiftin de tüm gizlerini ortaya dökeceği bir arınma seansı başlar.

2. Gün Doğmadan / Before Sunrise (1995)

IMDb: 8.1

Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıra dışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır.

1. Batman filmleri

IMDb: 9.0

Gotham caddelerinin adalet dağıtıcısının her bir filmi yeniden izlenmeyi hak ediyor. Tim Burton'ün yönettiklerinden Christopher Nolan'ın yönettiklerine kadar...

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
25.01.2017

son Batman gün içinde geçti ama :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ