Hıdırellez Bir Kez Daha Geldi Çattı, Bugünü Kaçıran Bin Pişman Olur! Peki 13 Adımda Dilek Nasıl Dilenir?

Yüzyıllardır Bahar - Yaz mevsiminin bayramı olarak bilinen ve her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Hıdırellez bu yıl da tüm coşkusuyla geldi çattı! Peki bizler Hıdırellezde isteklerimizin ve dileklerimizin gerçekleşmesi için ne yapmalıyız? Hıdırellezde dilek nasıl dilenir? Detaylar aşağıda…👇

1. Öncelikle işe pencereleri açarak başlıyoruz.

Hıdırellez günü erkenden kalkıp, evimizin kapı ve pencerelerini biraz açık bırakıyoruz ve bugün yeryüzüne inen tazelik ve bereketi içeriye alıyoruz.

2. Yüzümüzü doğaya dönüyoruz.

Fırsat buldukça -ya da fırsat yaratıp- çıplak ayakla toprağa temas ediyoruz. İmkanımız varsa kırlara, bağlara, bahçelere çıkıyoruz ki Hızır’ın ayak izlerine basıp onun enerjisinden nasiplenelim. Dileklerimizi topraklanmış olarak dilemek her zaman daha etkilidir.

3. Bugün hiçbir canlıya zarar vermek yok!

Hızır ve İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu bu günde dileklerimizin gerçek olması için öncelikle hiçbir canlıya zarar vermeyeceğiz. Yeşil hiç bir şeyi koparmayacağımız ve kimseyi kırmayacağımız bir güne uyandık.

4. Gül ağacı buluyoruz.

Bir konuda baştan anlaşmamız lazım. Mutlaka bir gül ağacı bulmalısınız. Hızır ve İlyas gül ağacı altında buluştukları için başka ağaç olmaz. Dibinde rahatça dilek dileyebileceğiniz ve bu gece sabaha karşı tekrar ziyaret edebileceğiniz bir ağaç olmalı. Plazanın bahçesinde güvenlikle ters düşmenizi istemeyiz.

5. Dibine çöp dizebiliriz.

Dileğimizi tahta çöpleri ağacın dibine dizerek betimleyebiliriz. Örneğin ev sahibi olmak istiyorsak tahta çöpleri gül ağacının dibine ev şeklinde dizebiliriz. Fakat sabah olduğu yerden toplayıp suya atmalıyız. Kimsenin görmemesi ya da çizimin bozulmaması için tenha yerlerde bir ağaç bulmalı...

6. Dalına da asabiliriz.

Bir diğer yöntem ise dileğinizi bir kağıda yazıp gül dalına asmak. Bağlamak için çaput yoksa, mandalla tutturabiliriz. Özel dileklerimizin görülmesini istemiyorsak bu yöntemi es geçelim.

7. Dileğimizi yazıp çizebiliriz.

Dileğimizi açıkça bir kağıda yazmak ya da resim çizmek geçerli bir yöntemdir. Sağlık para, aşk, mutluluk gibi soyut kavramları yazarak, ev araba, cep telefonu, bilgisayar gibi somut istekleri çizerek dileğimizi net aktarabiliriz.

8. Ya da resim kesebiliriz.

Çizimim kötü, araba çizip dilesem evrenden at  gelir diyorsanız, dergilerden dileyeceğiniz şeyin resmini kesip, dilek kesesine koyabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, kestiğiniz ev fotoğrafının arkasındaki sayfada Beşiktaşlı futbolcular varsa, bir zaman sonra, 'Ben ev dilemiştim bu adamların hayatımda ne işi var' diye sorarken bulabilirsiniz.

9. Derli toplu olmakta fayda var.

Dileklerimizi evrene derli toplu iletmek için en doğru yol bir dilek kesesi bulmak. Kimine göre göklerin rengi mavi kese, kimine göre yeşil ya da kırmızı kesedeki dilekler daha çabuk gerçekleşiyor. Sevdiğiniz renkte bir kese edinin. Kese yoksa çorap teki de işimizi görür.

10. Dileklerimizi keseleyip gömüyoruz.

Dileklerimizi ayrıntılı yazmak her zaman iyidir. Bir sevgili istemektense, 'mutlu olabileceğiniz bir sevgili' istemek daha iyidir. Meramımızı yazdık, çizdik kestik ve keseye koyduk. Şimdi dilek kesemizi alıp bir gül ağacının dibine güzelce gömüyoruz.

11. Gömdüğümüz keseyi çıkarıyoruz.

Bitti mi? Bitmedi. Hıdırellez gününün gül dibinde zuhur eden enerjisi ile beslenmiş dilek kesemizi gece olduktan sonra gömdüğümüz yerden çıkarıyoruz. Kimine göre ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi. Yalnız, gün ağarmadan çıkarmak gerek.

12. Dileğimizi suya atıyoruz.

Hızır’ın karadan, İlyas’ın denizden geldiği söylenir. Gün boyu Hızır'ın toprak enerjisi ile beslenen kesemizi çıkarıp su elementi ile kavuşturmanın vakti geldi. Dilek kesemizi suya atıyoruz. Denizse deniz, gölse göl, ırmaksa ırmak...

13. Ne istediğimize dikkat!

Dileklerin gerçekleştiği bu günde, ne istediğimize dikkat edelim. Gerçekleşirse altından kalkamayacağımız, hazır olmadığımız dilekler dilemeyelim. Hepimizin hayrına olan ve kimsenin özgür iradesine müdahale etmeyeceğimiz dilekler daha güzel dileklerdir.  

Hızır ve İlyas yardımcımız olsun!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yaşam Ateşi Yükseliyor! Kültürümüzün En Güzel Geleneği Olan Hıdırellez Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Hikayelerini Öğrendiğiniz Anda Yüreğinizi Paramparça Edip Gözyaşlarına Boğan 15 Yeni Fotoğraf
Otostopla 78 İl 410 İlçe Gezen Doğa Gezginleri Burak ve Elif'in Hepimizin Gözlerinden Kalpler Çıkartan Hayatı
Avrupalılara Köle Olarak Satılmamak İçin Askerlerin Korktuğu Bir Gölün Üstüne Kurulan Ganvie'nin Hikayesi

Popüler İçerikler

Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
YORUMLAR
04.05.2021

bu gibi gelenekler sadece bana mı saçma geliyor?

04.05.2021

Evet. Ben yaptım oldu 😄

04.05.2021

Sayın müslüman olan arkadaşlarım. Hepimizin bildiği Fatiha suresinde diyor ki "(Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ.". Yani bu işin gül ağacıyla, gömmeyle atmayla bir ilgisi yok. Yılın hangi günü, günün hangi zamanı olursa olsun elinizi açıp Allah'tan dileyebilirsiniz ne dileyecekseniz. Dileklerinize dönüş alabileceğiniz tek yer de orasıdır;) Hızır as ve İlyas as 'ın ruhlarına da bir Fatih'a hediye edersiniz sevap için. GÜlle budakla uğraşmayın:)

04.05.2021

Hurafenin önde gideni böyle şeyler. Boş yere toprağa bir şeyler gömüp denize falan atarak doğayı kirletmeyin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ