Hiçbir İşe Yaramadığı Gibi Zarar Veriyor: Çocuğunuza Bağırmayı Bugün Bırakmanız İçin Geçerli Sebepler

Sabrınız taşıyor, bazen hiçbir şey yolunda gitmiyor ve çocuğunuza bağırıyorsunuz. Sonrasında yoğun bir pişmanlıkla doluyorsanız, bu içerik tam size göre…

Çocuğunuza bağırdığınız andan itibaren kendinizi kötü hissedersiniz, uykularınız kaçar, suçluluk duyarsınız. Bir tek bu sebep bile yeterli değil mi sizce? Bağırmayı bıraktığınız anda her şeyin daha kolay olduğunu göreceksiniz.

Başkaları tarafından her daim yargılanırsınız. Kimse bağırmanızın altındaki sebepleri bilmez. Dolayısıyla, bağırmayı bıraktığınız anda tuhaf bakışlar da kesilir.

Çocuğunuzun “Sen dünyanın en kötü annesisin” bakışıyla karşılaşırsınız her seferinde. En çok da canınızı bu acıtır. Bağırmayı bıraktığınızda bu bakışı bir daha görmez, hatta unutursunuz.

Çocuğunuza bağırdığınızda onun gelişimine engel olursunuz. Tabii ki anne-baba olarak bunu istemezsiniz ama o anda farkında olmadığınız bu durum yıllar sonra dikkat bozukluğu olarak karşınıza çıkabilir.

Bağırmanız hiçbir işe yaramaz. Ne söylerseniz söyleyin, çocuğunuz bağırırken sizi duymaz ya da umursamaz. Dolayısıyla, derdinizi bağırmadan anlattığınızda ancak çocuğunuza ulaşabilirsiniz.

Bağırdığınızda tadını çıkarabileceğiniz tüm anları kaçırırsınız. O zamanlar bir daha geri gelmeyecek, biliyorsunuz. Bağırmayı bıraktığınızda birlikte geçirdiğiniz her anın keyfine vardığınızı keşfedebilirsiniz.

Çocuğunuza bağırdığınızda sorunun çoğu zaman onda olmadığını bilirsiniz. Aslında kızdığınız başka şeyler vardır. Hatta en çok kendinize öfkelenmişsinizdir. Bu öfkeyi çocuğunuza yöneltmek yerine, altında yatan sebeplere odaklanabilirsiniz.

Kontrolün elinizde olduğunu düşünürsünüz. Aslında öyle değildir. Disiplini bağırarak sağlayamazsınız. Bu enerjinizi daha farklı alanlara yönlendirirseniz, çocuğunuza da katkı sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuza bağırdığınızda, onu duygularını ifade etmesi konusunda yanlış yönlendirirsiniz. Her hata yaptığında sizden kaçacak, ilk sığınması gereken yer olan yanınıza gelmeyecektir. Bizce bu bile yeter…

Hayal kırıklığınızı bağırarak giderdiğinizi düşünürsünüz. Bir anda her şey geçmiş gibi görünse de o hayal kırıklığı orada öylece durur. Bağırmayı bırakıp, hayal kırıklıklarınızın kaynağına, kendinize odaklanabilirsiniz.

Her şeyi kişisel algılarsınız; çocuğunuzun yaptığı her şeyi kendinize mal edersiniz. Mutsuzlukla bağırmaya başlarsınız ama daha önce de dediğimiz gibi sorun çocuğunuzda değil, sizde…

Tıpkı sizin gibi, çocuklarınızın da iyi ya da kötü günleri olabilir. Bazı gün tam sizin istediğiniz gibiyken, bazı günlerde de sizi çileden çıkarabilir. Savunmasız olduğunu ve bu günlerin bir daha gelmeyeceğini unutmayın.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
YORUMLAR
10.12.2017

Çocuk psikolojisi nedir onu bilmeyenler hemen anırmaya başlamış. Zorunuza gidiyor değil mi? Çocuğu ne güzel stres topu olarak kullanıyorsunuz bağırarak değil mi? Sabrınız yoksa çocuk yetiştirmeyin. Zira sizin yetiştireceğiniz çocuk psikopat olur. Sonra biz uğraşırız.

14.09.2020

Çocuğuna canı sıkıldıkça bağırmak veya zarar vermek ancak ve ancak cahillerin yapacağı tavırdır. ama bazen öyle zamanlar oluyor ki sabır sabır sabır diyorsun. bir noktada patlıyorsun zira sen de insansın. delirdiği zaman konuşuyorsun güzel güzel anlatıyorsun olmuyor; kaale almayayım azıcık uzak durayım diyorsun yine olmuyor. bir noktada patlıyorsun.

10.12.2017

bağırmak sonu gelmeyen aksine devamı gelsikçe şiddeti artan bir illet.Her bağırışta incinir çocuk kısa kısa sürelerde anne babasından nefret bile eder sonrasında gidecek bir kapısı bir limanı olmadığı için unutmak zorunda kalır.o bağırışın acısına alışır ama bu kötü bir olaydır anne baba bir sonraki bağırmada şiddeti daha da arttırır bağırmanın etki altında bırakmak için. bu olay döngü olarak devam eder çocuk atlattıkça şiddet daha da artar.benim gibi şu yazıda mazisini yediği fırçaları lafları düşününce insan azarlanmadanda düzelebilirdim diyecektir.yaramazdık falan ama gene de bu kadarına gerek yoktu bence.Artık yetişkin olduk bu döngüyü biz kırmalıyız.öfkeyi gazap duygumuzu vatan millet uğruna din adına islam adına kullanmayı zalimin zulmüne kafire karşı kullanmayı başarmalı ve öğretmeliyiz.

10.12.2017

Doğru bir içerik olmuş ama bağırmak her çocukta aynı tepkiyi göstermez. Bir çocuğa bağırırsanız isyankar biri de olabilir içine kapanık özgüveni olmayan biri de sabrınız yoksa çocuk büyütmeyin Allah aşkına sonra sizde sorun çekersiniz çocuğunuzda

TÜM YORUMLARI OKU (12)