Hiçbir Farkımız Yok! Kendilerine Asla "Engelli" Diyemeyeceğimiz Güçlü İnsanlar

Görmezden gelme, duymazdan gelme! Aramızda fark yok!

Bu içeriğimizde sizlerle, hayat onlara ne kadar adaletsiz davranmış olursa olsun umudunu ve hayata karşı ilgisini yitirmemiş birkaç güçlü insanı paylaşacağız:

1. Amir Bomjan

Güney Nepal Palung'da kolları ve bacakları olmadan doğan Amir adındaki genç çocuğun durumu onu sanata karşı olan tutkusundan uzaklaştıramamış. Boya fırçasını ağzında tutmaya karar veren Amir, hayallerini renklerle yansıtmış.

Kısa sürede ülkesinde bir ikon haline gelen Amir, 2015 yılında Karuna Kurumu'ndan yardım almış. Başkent Katmandu'ya taşınmış ve kurumun yardımıyla popülerlik kazanmış. Ayrıca şiir de yazıyor.

2. John Bramblit

İşi: Sanatçı

Amerikalı John Bramblit 1971'de doğmuş. Ne yazık ki, 2001 yılında geçirdiği bir seri krizin ardından görüşünü yavaş yavaş kaybetmiş. Bu durum derin bir depresyona girmesine neden olmasına rağmen kısa süre sonra zamanını resme adayarak bunun üstesinden gelmiş. Başlangıçta zor olsa da, zamanla renkleri dokunarak ve yapılarını hissederek ayırt etmeye başlamış.

Dünya çapında ilgi gören eserleri 30 ülkede sergilenen sanatçının hayat hikayesi o kadar ilham verici ki, hakkında yapılan bir kısa film ve YouTube videosu birden fazla ödül ve övgü kazandı. Sıcacık kalbi olan bir insan olarak sanat okullarına erişimi olmayanlar için ücretsiz sanat dersleri  yürüttü ve 2005, 2006 ve 2007'de 3 adet ABD başkanlık ödülüyle onurlandırıldı.

3. Tim Harris

İşi: Restoran sahibi

Tim müşterilerine gülümseyerek kahvaltı sunduğunda ve büyük bir misafirperverlik gösterdiğinde kimse down sendromlu olduğunu hayal edemezdi. Kendi restoranını açarak onun durumundaki insanların kendi ayakları üzerinde duramayacağı algısını tamamen yıktı. Şimdilerde Albuquerque'daki popüler bir restoran olan Tim'in Yeri'nin sahibi.

İradesi ve başarı hikayesinden etkilenilmesi üzerine People Dergisi ve CBS'nin On the Road with Tim Hartman programında kendisine yer bile verilmiş. Başka yayınlarda da kendisine yer verilen Tim, her zaman kendi mottosuna inanmış: 'Senden farklı olduğumdan çok senin gibiyim.'

5. Itzhak Perlman

İşi: Kemancı

1945 doğumlu İsrailli-Amerikalı kemancı Itzhak Perlman 4 yaşındayken çocuk felci geçirdi. Henüz 3 yaşındayken dinlediği bir radyo programından etkilenmesi üzerine keman çalmaya karşı ilgisi gelişti. Fakat çok küçük olduğu için keman derslerine kabul edilmedi. Bu durum onu keman çalmayı öğrenmekten alıkoymadı ve oyuncak bir keman üzerinde pratik yapmaya başladı.

Yeteneği onu öyle yükseklere taşıdı ki, dünya çapında performanslar sergiledi. Ayrıca 2015 yılında Başkanlık Özgürlük Madalyası'na layık görüldü.

6. Marlee Matlin

İşi: Oyuncu ve motivasyon konuşmacısı

Tek kulağında tamamen ve diğer kulağında %80 duyma kaybı olan Marlin, 18 aylıkkenden beri bu durumda. Bu kısıtlamaları önemsemeyen Marlin, başarılı bir oyuncu ve aktör haline gelmiş. Amerika'da yaşayan Marlin ayrıca bir aktivist. 21 yaşından beri filmlerde oynuyor ve en iyi kadın drama kategorisinde Altın Küre ödüllü tek oyuncu ve Children of A Lesser God filmi ile bir Akademi ödülü kazandı.

Ayrıca I'll Scream Later (Daha Sonra Çığlık Atacağım) isimli bir otobiyografi yazdı. Kariyerinde hala güçlü bir şekilde ileriyor.

7. Subhreet Kaur Ghumman

İşi: Dansçı

Bacağını bir kazada kaybetmesi Hindistanlı dansçı Subhreet Kaur Ghumman'ın hayallerinin peşinden koşmasını engellememiş. Doktorların ihmali yüzünden 2009 yılında bacağının alınması ailesi ve kendisi için çok yıkıcı olmuş. Bu fiziksel sınırlamaya rağmen her gün pratik yapan Ghumman bir televizyon programında yer almaya karar vermiş.

Program sayesinde bolca popülerlik kazanan dansçı daha sonra başka programlarda da yer almış. Şu anda başarılı bir dansçı olma hayalini yaşıyor!

8. Jason McElwain

İşi: Basketbolcu

Akut türde otizmli olan McElwain 5 yaşına kadar konuşmadı. Hayatından bahsederken çoğu zaman iradesinden de bahsediyoruz. Çocukluğundan beri en büyük tutkusu ve hobisi basketbol olan McElwain engellere rağmen hayalinin peşinden koşmaya devam etti ve başlı başına ayrı bir karışık hikayeyle lisesinin takımına girdi.

Takımda olmak için çok genç olduğunun düşünülmesi üzerine takımın yöneticisi yapıldı. Fakat kendi sahalarında yapılan son maçta koç, son 4 dakikada Jason'ın oynamasına izin verdi ve bu durum takımı oldukça şaşırttı. Bu fırsatı kaçıracak zaman değildi ve Jason 5 taneden fazla üçlük attı. Mutluluk içindeki takım Jason'ı omuzlarına aldı. Bu an 2006'da Spordaki En İyi Anlar kategorisinde bir ESPY kazandı.

Jason 'The Game of My Life' (Hayatımın Oyunu) isimli bir de kitap yazdı.

9. Oksana Masters

10. Sue Austin

İşi: Multimedya, performans ve donanım alanında çalışan bir sanatçı

Sue Austin eğitilmiş engelli bir sanatçı. Popülerliğinin çoğunu suyun altında tekerlekli sandalyede oturduğu bir gösteriden kazandı. 'Gösteriyi Yaratmak!' şeklinde bilinen gösteri, 2012'de Londra Kültürel Olimpiyatı'nda gerçekleştirildi.

Su altındaki tekerlekli sandalye gösterisi o kadar popülerdi ki dünya çapında 150 milyon insana daha sergilendi. 2013'te ise gösterisinin patentini aldı.

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var