Yani modern sanat eserleri arasında anlamlı, kıymetli eserler olsa bile uzun uzun bakıp anlam veremediğimiz eserler varsa gerçekten anlayacak bir şey olmamasıyla ilgili olabilir.
Bir de bu tip eserlerin yaratıcıları geçmiş çalışmalarında hayran duyulacak eserler de yaratmış olabilirler, tek bir eser yerine diğer eserlerine bir göz gezdirmek modern sanat piyasasının işleyişini anlamakta yardımcı olabilir.
zengınler salak degıl o tablolara mılyonlar oduyorlar. bu tarz sanat eserleri kara para aklamak ıcın kullanılır. cunku belırlı bı degerlerı yok.
Monet haricinde tespitleri kabullenebilirim , ama klasik disiplinde sanat eseri vermiş kişilere de saygı gerek , şu anda güzel sanatlar akademilerinden klasik disiplinle eser verebilen öğrenci sayısı yok denilebilecek kadar az . O yüzden Leonardo , Michelangelo gibi üstatlar artık yetişmiyor , her fakülte mezun vermek zorunda , kötünün iyisi mantığı ile mezun veriyorlar. Aslına bakarsanız şu an ne öğrenciler , ne de hocaları o fakültelerden mezun olamazlar , yüz yıllardır güzel sanatlar öldü , beceriksizlikten sebep rezillik sanat diye yutturuluyor.
Cy Twombly’nin eseri dedikleri şey aslında nedir? Hemen söyleyim; bir anne bir baba bir çocuktan oluşan bir aile düşünün. Çocuk 3-4 yaşlarında olsun. Anne bir gün markete gitsin ve giderken çocuğu babaya emanet etsin. Baba çocuğun eline resim defteri, boya kalemleri falan versin ve götünü devirip TV izlerken uyusun, işte o 3-4 yaşındaki çocuğumuz baba uyurken resim defterini bırakıp elindeki boya kalemleriyle odanın duvarlarına Cy Twombly’nin eseri dediğiniz şeyin aynısını yapacaktır! Hem de bedava! 🤪🤪