Her akıllı telefonun yaydığı bir radyasyon ve elektro-manyetik alanları bulunuyor. SAR değeri arttıkça uzun vadede kanser riski, çeşitli cilt hastalıkları ve baş ağrıları gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor.
Günlük yaşam içerisinde mobil cihazlar ile daha fazla etkileşim halindeyiz ve akıllı telefonları elimizden düşürmüyoruz. Peki SAR değeri nedir? Nelere dikkat etmeliyiz ve etkileri nelerdir biliyor muyuz?
Piyasada bulunan yeni modeller ve en çok satan telefon modellerine göre SAR değerleri hakkında bilmeniz gerekenleri gelin hep birlikte öğrenelim.
Baştan uyarayım, yaptığım cinsiyetçilik değil , BİLİNÇLENDİRME. Erkek akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarını ceplerine koymamasını şiddetle öneriyorum. Kısırlığa yol açacak kadar tehlikesi var mıdır bilemem. Ama insan düşünmeden edemiyor. Yine uyarıyorum , yaptığım bir eleştiri değil , GÖZLEM. Kadın akıllı telefon kullanıcılarının telefonlarını genellikle pantolonlarının arka ceplerine ( çantada taşınmadığında ) koydukları bilinen bir gerçek. Rahim kanseri ve kısırlık başta olmak üzere birçok hastalığı önlemek adına, bunu yapmamalarını öneriyorum. İşin özü kadın erkek farketmiyor. Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilemez bir parçası oldu. Kullanmadığımız zamanlarda vücudumuza ne kadar uzak tutarsak o denli iyi. Özellikle uyurken telefonu yanı başınızda bulundurmayın. Naçizane bir tavsiye.
Bu hastalıklar olursa ekime olmazsa si... Her tarafımız radyasyonla dolu ve sağlıksız gıdalarla dolu ,cebimizde taşıdığımız çokta koymaz yani.
ben anlamadım