Hibrit Eğitim Nedir, Ne Anlama Geliyor? Hibrit Eğitim Modeli Üniversitelerde Nasıl Uygulanacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 11 ilimizi etkileyen depremden sonra eğitime ara verildi. Lise düzeyine kadar olan eğitim kurumları 20 Şubat'ta eğitime devam edecek. Yükseköğrenim kurumlarında ise ikinci dönemin 'uzaktan' yapılması kararı verildi. Daha sonra yapılan açıklamalarda Nisan ayındaki değerlendirme neticesinde hibrit eğitime geçiş yapılabileceği dile getirildi. Peki hibrit eğitim sistemi nedir, nasıl uygulanır?

İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında tüm illerimizde yükseköğrenim kurumlarını ikinci döneminin 'uzaktan' olması kararı alınmıştı.

Daha sonra yapılan açıklamalarda YÖK Başkanı Erol Özvar, ikinci döneme dair açıklamalarda bulundu. Nisan ayından itibaren bahar döneminin hibrit eğitim olarak devam edebileceğini bu durumun değerlendireceğini belirtti. YÖK başkanının açıklamalarından sonra hibrit eğitim hakkında yapılan araştırmalar artış gösterdi.

Hibrit Eğitim Nedir?

Hibrit eğitim sistemi özellikle pandemi döneminden sonra ülkemizde çoğu üniversite tarafından uygulanan bir sistem olmuştu. Çoğu üniversitelerde dersler hibrit eğitim ile veriliyordu. Karma öğrenme adı da verilen hibrit eğitim sisteminde geleneksel eğitim metodu ve online (çevrimiçi) eğitim metodu birlikte uygulanır. Bu eğitim modelinde geleneksel eğitim metodunun teknolojiyle zenginleştirilmesi söz konusudur.

Hibrit Eğitim Nasıl Uygulanır?

Hibrit eğitim sistemi özellikle pandemi döneminden alışık olduğumuz bir sistem haline geldi. Çoğu üniversitede derslerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla bazı dersler hibrit eğitim ile verilmeye başlandı. Hibrit eğitim sistemi ile genellikle laboratuvar kullanımı gerektiren dersler yüz yüze, teorik dersler ise online olarak veriliyordu. Bu dönemde de üniversitelerde aynı sistemin uygulanması bekleniyor.

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!