Hibe Desteği Başvuruları Uzatıldı! Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle dükkanlarını açamayan esnafa ve mekanların kapalı olması sebebiyle çalışamayan ve zor günler geçiren müzisyenlere 3 bin veya 5 bin lira olarak hibe desteği verileceği açıklanmıştı. Daha önce yapılan açıklamada hibe desteği başvurularının 23 Haziran’da sona ereceği duyurulmuştu. Ancak Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hibe desteği başvurularının 1 Temmuz Perşembe gününe kadar uzatıldığını duyurdu. Peki, e devlet hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? Kimler hibe desteğinden yararlanabilir? İşte hibe desteği ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hibe desteği başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak. 25 Mayıs’ta başlayan esnaf hibe desteği başvurulara, 1 Temmuz 2021 Peşembe saat 23.59’a kadar başvuru yapılabilecek.

Hibe desteği başvuruları, T. C. Kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak.

TC kimlik numarasının son hanesi sıfır olan vatandaşlar 25 Mayıs Salı, 2 olanlar 26 Mayıs Çarşamba, 4 olanlar 27 Mayıs Perşembe, 6 olanlar 28 Mayıs Cuma, 8 olanlar 29 Mayıs Cumartesi başvurularını yapabilecek.

30 Mayıs-23 Haziran döneminde tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Hibe Desteğinden Kimler Yararlanabilecek?

5 bin lira verilecek birinci grupta; Kayak pistlerinin işletilmesi, kaplıca, ılıca, içmeler, spa merkezleri, gazino, gece kulübü, taverna, diskotek, kokteyl salonları, düğün, balo ve kokteyl salonları, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler vb. yer alıyor.

3 bin lira verilecek ikinci grupta; Oyuncu seçme ajansları, havacılık, yelkencilik, gemicilik kursları, kurs ve etüt merkezleri, Yazar, bestekar, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, vb yer alıyor.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi