Heykele Saldırı Sistematikleşti: ‘Özgür Olmak’ Heykeline İkinci Saldırı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi önünde sergilenen “Özgür Olmak” adlı heykele 4 gün sonra yine boyalı saldırı düzenlendi.

4 gün önce yapılan siyah boyalı saldırının ardından, temizlenen heykele bu kez de mavi boyayla saldırıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey düzenlenen bu ikinci saldırıyı da kınadı. Bozbey, “İnsanlıktan nasibini alamamış sanata ve sanatçıya düşman olan ve bir heykele tahammülü olmayan bu zihniyeti tekrar tekrar kınıyorum. Ama biz her zaman olduğu gibi sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir'den Sonra Bursa: 'Özgür Olmak' Adlı Heykele Saldırı

Geçen nisan ayında da 2011 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa’ya armağan edilen Adem ile Havva heykeli çirkin bir saldırının hedefi olmuştu.

Heykel saldırıya uğramadan önce AKP'liler tarafından protesto edilmişti...

AKP’liler ‘Adem ile Havva’ Heykelini ‘Dine ve Ahlaka Aykırı’ Buldu

Yakın zamanda da İzmir’deki bir metro istasyonunda bulunan “Müzisyen” adlı ahşap heykel de müstehcen olduğu gerekçesiyle Serdar Kelça adlı saldırgan tarafından iki kez kırılmıştı.

İzmir Metrosundaki 'Müzisyen' Heykeline Aynı Kişi Yine Saldırdı

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
09.07.2016

Bu heykeller gece 12'den sonra canlanıp bunları s...yor.Başka açıklaması yok.

09.07.2016

Teşekkürler size ki beni ateist olduğum tek bir güne pişman ettirmediniz. Saygılar sunarım size mümintolar. Heykel görünce o aman tanrım çoluğumuz çocuğumuz var, Ufacık çocuklara tecavüz edildiğinde sessiz kal. Tebrikler

09.07.2016

İslamdan soğumaya başladım artık. Geri zekalı akçomarlar bukadar cahil olmayı nasıl başarıyorsunuz? Çok komik, adamlar heykeli ahlak kurallarına aykırı görür ama küçücük çocuktan tahrik olup tecavüz ederler. SAYIN AKÇOMAR VEKİLİNİN de dedidiği gibi " %97'si müslüman toplum" da hep böyle gerikafalılık ve ahlaksızlıklar oluyor özellikle de yolsuzluk! 😡😡

TÜM YORUMLARI OKU (19)