Heyecan Fırtınasında Galip Belarus Oldu

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası C Grubu'nda Belarus, Küba'yı 70-69 mağlup etti.

Belarus grupta ikinci galibiyetini alırken, Küba Avustralya'dan sonra Belarus'a karşı da kaybetti.

Karşılaşmaya Oquendo'nun sayılarıyla iyi bir başlangıç yapan Küba, ilk çeyreği 22-15 önde geçti. Belarus, ikinci çeyrekte Likhtarovich'in isabetli dış şutları, Leuchanka'nın da pota altını etkili kullanmasıyla farkı eritti. Rakibinin etkili oyununa Oquendo'nun sayılarıyla karşılık veren Küba, soyunma odasına 2 farklı üstünlükle gitti: 35-37.

Karşılıklı basketlere sahne olan üçüncü çeyrekte, Povea ve Amargo'yla dış şutlarda etkili olan Küba, son çeyreğe 6 sayılık avantajla girdi: 50-56.

Heyecanlı geçen son çeyreğe iki takım da savunmasını sertleştirerek başladı ve 36. dakikayı Küba, 63-58 önde geçti. Bitime 3 dakika kala üst üste dış şutlardan isabetler bulan Küba, farkı çift hanelere taşıdı: 58-69.

Leuchanka ile pota altından sayılar bulan Belarus, Drozd'un uzak mesafeden attığı 3 sayılık basketle bitime 36.4 saniye kala farkı 2'ye indirerek maça tekrar ortak oldu: 67-69. Küba, Gelis ile serbest atışlardan yararlanamayınca Snytsina ile bir 3 sayılık basket daha bulan Belarus 14 saniye kala öne geçti: 70-69. Küba, Oquendo ile son hücumdan yararlanamayınca Belarus 3 dakika kala 11 sayı geriye düştüğü maçta yakaladığı 12-0'lık seriyle önemli bir geri dönüş yaparak, 70-69 galip geldi.

Karşılaşmanın en skorer ismi Küba'da 19 sayı atan Oquendo oldu. Küba'da ayrıca 18 sayı kaydeden Amargo'nun çabası da galibiyet için yeterli olmadı. Belarus'ta Leuchanka 20, galibiyeti getiren 3 sayılık basketi atan Snytsina ise 18 sayı kaydetti.

Sporx

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!