Hey Gidi Eski Günler Diyeceğiniz Facebook'un Popüler Oyunları

2000'li yılların başlarından 2010'lu yılların sonlarına kadar Facebook fazlasıyla popüler bir sosyal medya platformuydu. Birçoğumuz boş vakitlerimizi Facebook'da geçiriyor, garip atarlı sözler ve hoşumuza giden şarkıları paylaşıyorduk. 

Tabii ki bir de Facebook içerisinde yer alan bazı oyunlar vardı, şimdi bir zaman yolculuğu yapıyor ve eskiden Facebook üzerinden bolca zaman geçirdiğimiz oyunlara bir göz gezdiriyoruz.

Farmville

7'den 70'e her yaştan oyuncusu olan Farmville 2009 yılında Zynga tarafından geliştirildi. Bu çiftlik temalı simülasyon nedeniyle ekinlerim büyüyecek diyerek onlarca insan masadan kalkıp evlerini yolunu tutardı. Sonrasında Zynga Farmville 2'yi çıkarsa da ilk oyun kadar popüler olamadı.

Candy Crush Saga

2012 yılında Activision Blizzard'ın yan kuruluşu olan King firması tarafından geliştirilen Candy Crush Saga milyonlarca oyuncuyu, oyununa toplamayı başardı.

Dragon City

2012 yılında Social Point tarafından geliştirilen Dragon City, o zaman özellikle çocukların ve gençlerin ilgisini toplamayı başarmıştı. Ejderhanızı büyütüp, geliştirebildiğiniz ve savaştırabildiğiniz oyun hâlâ yaşamını sürdürüyor olsa da o eski halinden eser yok.

CityVille

Farmville'nin yakaladığı başarının ardından hemen kolları sıvayan Zynga, bir yıl sonra CityVille'yi yayınladı. Başarılı bir şehir kurma simülasyonu olan CityVille'de güzel bir başarı yakaladı.

8 Ball Pool

2010 yılında Miniclip tarafından geliştirilen 8 Ball Pool, günümüzde bile birçok insanın hâlâ oynamayı en sevdiği bilardo oyunlarından bir tanesi konumunda. Miniclip 8 Ball Pool ile yakaladığı başarının yanı sıra bazı popüler oyunlar Agar. io, Plague Inc gibi oyunlarında geliştiricisidir.

Zynga Poker veya Texas HoldEm Poker

Texas HoldEm Poker veya Zynga Poker ismi ile bilinen oyun Zynga tarafından FarmVille'den hemen önce, tekerleğin icadından ise hemen sonra geliştirildi. Adından da anlaşılabildiği gibi bir poker oyunu olan oyun günümüzde de fazlasıyla oyuncuya sahip.

Top Eleven Be A Football Manager

Bir futbol menajerlik oyunu olan Top Eleven Be A Football Manager 2010 yılında Nordeus tarafından geliştirildi. Top Eleven Be A Football Manager günümüzde de bol oyuncuya sahip olan bir oyun.

Criminal Case

2012 yılında Pretty Simple tarafından geliştirilen Criminal Case dönemin popüler bulmaca oyunlarından birisiydi. Hepimizin kendisini Sherlock Holmes sandığı Criminal Case'de amaç, oyunun söylediği objeleri bulup oyunda ilerlemektir.

Wild Ones

2009 yılında Playdom tarafından geliştirilen Wild Ones, 2013 yılında kapandı. Playdom şirketinin en popüler oyunlarından birisi olmayı başardı.

İlginizi Çekebilir

Kılıcını Kuşanmaya Hazır Mısın? Kılıcın İle Efsane Olabileceğin 13 Oyun
Ormanda Gezerken Pokemonların Gerçek Hali ile Karşılaşabiliriz

Popüler İçerikler

Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
YORUMLAR
10.06.2021

Empires Allies ve Social Empires oyunlarını da eklemeniz gerekir.

10.06.2021

Farmville Candy Crush City Ville çok oynardım.

24.02.2022

kale kapmaaaaa oyunu vardı adı neydi acaba

TÜM YORUMLARI OKU (7)