Herkesin Merak Ettiği Mikroenjeksiyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bebek sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden biri mikroenjeksiyon yöntemi. Tüp bebekle mikroenjeksiyon karıştırılsa da ikisi arasında farklar mevcut. Mikroenjeksiyon hakkında daha detaylı bilgi için içeriğe buyurun!

Tüp bebek uygulamaları son zamanlarda çok gelişti. Tüp bebek gibi uygulanan başka bir uygulama ise mikroenjeksiyon.

Tüp bebek ve mikroenjeksiyon çocuk sahibi olmak için kullanılan 2 yöntem. Anne babaların üremeyi sağlayabilmesi için tüp bebek veya mikroenjeksiyon yöntemleri kullanılabiliyor.

İki yöntemin de başlangıcı aynı olsa da laboratuvar koşullarında uygulanışı farklı. Tüp bebek uygulamasında anneden alınan yumurtaların yanına spermler konularak üreme gerçekleştiriliyor.

Mikroenjeksiyonda ise yumurtanın içine sperm zorla enjekte edilerek kesin döllenme sağlanıyor. Bu yöntem tüp bebeğe göre daha kesin. Enjekte sayesinde spermin yumurta içine girmesi şansa bırakılmıyor.

Mikroenjeksiyon aşamasının ne zaman uygulanması gerektiği merak ediliyor. Baba olmak isteyenler için mikroenjeksiyon her zaman mümkün.

Anne içinse mikroenjeksiyonun özel bir zamanı var. Adet olan annenin hastalığının 2. veya 3.gününde yumurtalarına bakılıyor. Eğer yumurtalar sağlıklıysa anne için hormon uygulama işlemine başlanıyor.

Hormon işleminin dışında bir de iğne tedavisi uygulanıyor. Bu iğne, gebelik hormonları içeriyor. Bu hormonlar da annenin yumurtalarını gelişmesini sağlıyor. İyice gelişen yumurtalar anneden alınarak mikroenjeksiyon işlemi uygulanıyor.

İğne tedavisinin süresi 11 gün.

Mikroenjeksiyon yönteminin başarısı birçok faktörden etkileniyor. Ama mikroenjeksiyon uygulamasını en çok etkileyen faktör kadının yaşı.

Kadının yaşının ilerlemesi başarı oranını azaltan bir durum. 35 yaş altı kadınlarda başarı oranı %50 iken 35 yaş üstünde ise %35'lere düşüyor.

Kafası Karışık Ebeveynler İçin Anlatıyoruz: Yazın Bebekler Nasıl Giydirilmeli?
Bebeklerde Çok Sık Görülen Cilt Sorunlarından Olan Konak Neden Olur?
Bebeklerde Doğum Sonrası Sıklıkla Görülen Göbek Fıtığı Neden Olur?
Bebeklerine Bir Türlü Yemek Yediremeyen Ebeveynler Buraya! Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur?
Bebekleri Rahatsız Eden Pamukçuk Neden Olur?

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında