Herkesin Aklındaki O Soruyu Cevaplıyoruz: Bir Haftalık Ortalama Bir Tatilin Maliyeti Ne Kadardır?

Senenin yorgunluğunu atmak, biraz olsun kaostan uzak durmak için tatile çıkmayı dört gözle bekliyoruz. Ancak yüksek maliyetler işin içine girince gözümüz de biraz olsun korkmuyor değil. Peki bir haftalık ortalama bir tatil iki kişi için ne kadara mal oluyor? Haydi inceleyelim.

İlk olarak işe yol parasından başlayalım. Benzin fiyatlarının da artmasıyla uçak ve otobüs biletleri oldukça zamlandı.

Özellikle yaz sezonunda fiyatların zaten arttığını biliyoruz. Hatta normal şartlarda bir tık daha ekonomik ulaşım isteyenler otobüs tercih ediyordu. Ancak şu an otobüs ve uçaklar fiyat anlamında neredeyse başa baş gitmekte. Bu yüzden gidiş-dönüş iki kişilik uçak veya otobüs bileti ortalama bir fiyat baz alırsak 2.500 TL civarında olacaktır.

Şimdi işin asıl zor kısmı başlıyor. Kalacak yer!

Tatil giderlerinin en büyük kalemini zaten kalacak yer oluşturuyor. Her şey dahil bir otel mi yoksa küçük sakin bir butik pansiyon mu ona durumunuza göre siz karar veriyorsunuz. Genel olarak ortalama bir otelin iki kişi için 1 haftalık maliyeti 15.000 TL civarında olacaktır. Bunu biraz daha kısıp ben daha mütevazı bir pansiyonda da yapabilirim diyorsanız 10.000 TL olarak hesaplayabiliriz.

Her şey sadece gidince başlamıyor tabii. Bunun bir de hazırlanması var.

Özellikle kadınlar için bir diğer maliyet de bu tatil öncesi hazırlıklar. Güneş kreminden, cilt ve saç bakımına kadar uzanan bir maliyet tablosu var. Hadi buna da 1000 TL eklemiş olalım.

Tatile gittin, kalacak yer işini de hallettin diyelim. Bir de bunun yeme-içmesi var.

Gittiğin otelin yemeklerinden sıkıldın diyelim. Veya kaldığın pansiyon yemek vermiyor ve dışarıdan yemek zorunda kalıyorsun. Her akşam en temelinden olmak kaydıyla da yemek yiyorsun. İki kişi için bu akşam yemeği maliyeti en az 250 TL civarı. Bunun ötesinde alkollü bir şeyler içmek istersen bu fiyatı iki katına çıkartabilirsin. 1 haftanın sonunda yemek içmek işine iki kişi için ortalama 2500 TL diyebilirsin.

Bir de beachlere girme kalemini ekleyelim.

Diyelim ki her gün aynı yerin denizine girmekten sıkıldın veya biraz daha eğlence ve konfor istedin. Buralara giriş ücretleri yere göre değişse de yine belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. 1 haftada 2 kez gitmiş olsanız 1000 TL gideri de buraya yazabiliriz.

Sonuç olarak 2 kişi için 1 haftalık ortalama bir tatilin maliyeti 20 - 25 bin TL'yi bulmuş oluyor.

Tabii ki tercihlere ve olanaklara göre ufak tefek değişiklikler gösterecektir.

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
24.07.2022

Beachler çok gereksiz pahalı diyen Onedio içeriklerinde tatil içeriğine beach ekleniyor... Halk plajına git orada da deniz var...

24.07.2022

içeriğe bakmadan yazıyorum çoook para

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ