1946-1964 arası doğan, II. Dünya Savaşı sonrası dünyanın nispeten daha huzurlu olduğu, bolluğun artmaya başladığı dönemde gençliğini yaşayan Baby Boomers 5 sene öncesine kadar dünyadaki en kalabalık nesildi. Yıllarca bu denli 'baskın' olan bu neslin modern dünyayı şekillendirdiğini söylemek yanlış olmaz.
Baby Boomers'tan sonra gelen X kuşağı, onların şekillendirdiği dünyada yaşamaktan çok fazla şikayet etmedi. Ancak nüfusu Baby Boomers'a yakın olan Y kuşağı, Boomers ile sürekli çatıştı. Şımarıklıkla, kendini beğenmişlikle suçlandılar. 'Kuşak çatışması'ndan dolayı psikolojik olarak oldukça hırpalandılar.
Baby Boomers yavaş yavaş vefat etmeye, yaşlanıp önemli alanlardan çekilmeye başlayınca çoğunluk oldular. En genci 25, en yaşlısı 41 yaşında. Gayet genç bir çoğunluklar aslında.
Ne demek y kuşağı genç olduğunda ? Yaşlı mıyım ben dingil.
dunyayii yoneten hierarsinin en tepesindeki yas grubu 40-60 yas arasi. nadiren cok basarili yada sansli bireyler 30lu yaslarda en tepeye ulasirlar, bunun disinda her yerde tepe yoneticiler siyasetciler hierarsinin tepesindekiler 40yas ustu. simdi y kusagi bu konuma geldi. yavas yavas tum sirketleri, devletleri kurumlari yonetenler yerlerini y kusagina birakiyor. y kusaginin oncekilerden en buyuk farki internetle buyumus olmalari, onceki kusaklardan cok daha genis bir dunyalari olmasi, dunyada olan herseyden diger kulturlerden daha haberdar olmalari. bu sebebden gucu y kusagi aldikca bazi koklu degisimlerin yasanmasi kacinilmaz olacak.
Y kuşağının kalbi 1990dan yazıyorum. Şu an içimde biryerde saklı ama ortaya çıkması gereken bir yazı okudum. Aynı düşünen ben değilmişim hissini bir çok Y hissetmiştir umarım😆