Herkes Bunu Konuşuyor: Tokyo'dan Paris'e Düşen Madalya Sayısının ve Başarısızlığın Nedeni Ne?

Paris Olimpiyatları'nda Türkiye, cumhuriyetin 100. yılında 102 sporcuyla boy gösteriyor. Olimpiyat öncesi hedefler ve beklentilerle bugün madalya tablosundaki yerimiz kamuoyounda sorgulamalara yol açtı.

Team Türkiye'nin 102 sporculuk kafilesinde olimpiyatlarda son bölüme girilirken madalya sevinci yaşayan sporcu sayısı oldukça az.

Daha da düşündürücü nokta ise Türkiye'nin favori olduğu branşlarda bile hayal kırıklıkları yaşanıyor. Ata sporu övgüsüyle yarıştığımız güreşte 1988 Olimpiyatları'ndan sonra ilk kez madalya kazanamadık. Rıza Kayaalp'in yasaklı madde sebebiyle katılamadığı turnuvada madalya hayalimiz neredeyse başlamadan bitmişti.

Madalya aldığımız yeni branşlar olsa da toplam madalya sayısında büyük bir moral bozukluğu yaşanıyor. An itibariyle (9 Ağustos) 60.sırada olduğumuz madalya tablosunda geçildiğimiz ülkeler ise durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Madalyat tablosunda üzerimizde olan birkaç ülkeye bakacak olursak şunlar dikkat çekiyor: Kuzey Kore, Dominica, Botswana, Pakistan, Bahreyn, Guetemala, Uganda, Saint Lucia, Ukrayna, İran, Küba, Endonezya, Tayland, Çin Taipeisi...

Devlet katından ısrarla spora ve sporcuya büyük yatırımlar yapıldığı söylense ve tesisleşme adına yapılan binalar dile getirilse de bunların Paris'e yansımadığı net olarak görülüyor.

Başarılı sporcuları sıcağı sıcağına arayarak bakanları aracılığıyla kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da her zaman spordan gelen bir cumhurbaşkanı olarak desteklerinden bahsediyor ancak Erdoğan, bu yaz çok fazla telefon görüşmesi yapamadı. Son olarak Osman Aşkın Bak'ın "Cumhurbaşkanımızın selamı var" diyerek Filenin Sultanları'nı tebrik ettiğini görmüştük.

Türkiye son olarak 1984 yılında Los Angeles'ta altın madalya alamadan oyunları tamamlamıştı. 40 yıl sonra bir kez daha altınsız oyunları kapatma tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bu başarısızlık sosyal medyada da dikkat çekilen noktalardan biri oldu.

Daha ilginç bir istatistik ise Sydney 2000'de alınan 3 altın madalyadan sonra uzun süre hiçbir olimpiyatta birden fazla altın madalya kazanamadık. Bu kötü seriyi Tokyo'da 2 altın alarak bozmuştuk.

Sebeplerden en önemlileri şüphesiz ki spor kültürünün yoksunluğu ve ekonomik gelişmeler

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tuncay Özkan da bireysel ve takım sporlarındaki başarısızlığa dikkat çekiyor ve meclis önerge vereceğini söylüyor

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yatırımlar ve karşılığı sorgulanmaya başlandı

twitter.com

Yusuf Dikeç ve Filenin Sultanları gerçek tabloyu gizliyor iddiası

twitter.com

Eğitim alanındaki spor okullarının katkısı da sorgulanmaya başlandı

twitter.com

Arkasında kaldığımız ülkeler sorgulamaların temelini oluşturuyor

twitter.com

Bizi kıskandığı iddia edilen ülkeler burada da farkı fazlasıyla açtı

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Olimpiyat Oyunları’nda Büyük Hüsran! Olimpiyatlardaki Başarısızlığımızın Sebebi Ne Olabilir?
Olimpiyat Oyunları ile Hayatımıza Giren Kelime: Repesaj Nedir?
Trabzonspor Maçında Galatasaray Forması Giyenler, Stattan Çıkarıldı

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
YORUMLAR
09.08.2024

Bu başarısızlığın sebebi; memleketteki tüm kötü şeyin sebebi oldukları gibi bunun da sebebi olan "üç harfliler".

Senin dogma sebebinde soyunun tecavuze ugramasi NATHAN .

09.08.2024

Bu koşullarda, ancak bu kadar oluyor. Sporcular yeterli sponsor bulamıyor. Yeterli ve kaliteli ekipmana ulaşamıyor hazırlık sürecinde. Yeterli ve dengeli beslenemiyor. Küçük yaşta sporcu yetiştirmek artık ailelere külfetli gelmeye başladı. Desteklenmesi gerekiyor. Tüm spor branşlarında yeni milli sporcu yetiştirmek için ders çıkarmamız lazım. Sosyal medyanın patlattığı bir kaç isin bile yeterli performans sergileyemezken,diğer branşlardan katılan yarışmacıların adını hiç duyamadık. Bu bile ülkemizin yetenekli gençlerine nasılda kayıtsız kaldığını gösteriyor. Olimpiyatta katılabilmek bile başlı başına başarı iken, onları bu süreçte yalnız bıraktık. Gidince de övmedik. Sanki 3-4 branş varmış gibi lanse edildi medyada. Böyle böyle kaybediyoruz. İğneyi önce kendimize sonra çuvaldızı başkasına batıralım. Diğer ülkeleri tebrik ediyorum. Diliyorum ki, 2028 de daha iyi olur her şey

Sözde bakan elinde telefon soyunma odalarında gezeceğine, sporcuların sorunlarıyla ilgilense bu durumda olmazdık

TÜM YORUMLARI OKU (18)