Asteroit, Güneş Sistemi'nin oluşumu sırasında meydana gelen, Güneş etrafında dönen, gezegenden daha küçük boyutlarda irili ufaklı kayalık yapılardır. Mars ve Jüpiter yörüngelerinin arasında kalan bölgede yoğun miktarda bulunurlar. Bu bölgeye Asteroit Kuşağı adı verilir.
Kuyruklu yıldız, asteroitten farklı olarak içinde su, karbon, amonyak ve aminoasit gibi çeşitli organik maddeler barındıran gök cisimleridir. Güneş’ten uzakta oldukları için su buz şeklinde bulunur. Bu yüzden kuyruklu yıldızlar çamur şeklinde bir kartopunu andırır. Güneş'ten gelen ışınlar kuyruklu yıldızın bazı noktalarındaki buzu eriterek uzaya saçılmasını sağlar. Kuyruklu yıldızdan saçılan bu sular kuyruklu yıldızın kuyruğunu oluşturur.
Meteor, asteroit ve kuyruklu yıldızların Dünya atmosferine girmiş olanlarına denir. Atmosfere giren meteorların çoğu sürtünmeden kaynaklanan aşırı ısınmadan dolayı yanar, parçalanır ve yok olur.
Meteorların atmosferden geçip yok olmadan yeryüzüne ulaşabilenlerine meteorit ya da gök taşı denir. Meteoritler büyüklüğüne göre yerde metrelerce çukur açabilir. Daha büyük olanları Dünya ve yaşam için ciddi tehlike oluşturur. Dinozorları Dünya'ya çarpan devasa bir meteoritin yok ettiği düşünülmektedir.
Kaynak
Bize böyle paylaşımlarla gelin canını yediğimin onediosu :)
Bilgilendirici paylaşımların hastasıyız . Teşekkürler .