Her Yıl Yapılan "Şeker Bayramı mı, Ramazan Bayramı mı?" Tartışmasının En Detaylı Cevabını Öğrenelim

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
24.05.2020

İslamcı kesim Osmanlı'dan beri var olan Şeker Bayramı ifadesine "seküler" diye mi karşı çıkıyormuş? Abdülhamit'in torunu Adile Osmanoğlu'nun dediği gibi "Kafalarına göre bir Osmanlı konsepti kurdular. Bizi bile Osmanlı saymıyorlar."

24.05.2020

Osmanlıca okumayı bilmeyenler aynı yazılıyor, nereden anlamış diyecektir. Kel, gel, gül, kül de tamamen aynı harflerle yazılır. Ana dil konuşucuları anlamdan ulaşır hangisi olduğuna. Şeker Bayramı diyen de Şükür Bayramı diyen de neyi kutladığını bilir zaten. Sözcükler, günler, geceler, giysiler vb. tamamen türedi kavramlara kutsallık yükleyenler hiç anlayamazlar bu durumu. Biz biliyoruz ibadetle geçen, uzaklaştırmayıp yakınlaştıran, zorlaştırmayıp kolaylaştıran bir ayın ardından bize verilen nimetlere şükrettiğimiz ve şeker yiyip tatlı konuştuğumuz bir bayram olduğunu. Şeker Bayramı kutlu olsun.

Şeker bayramı denmesini çocukken hep en çok çocuklara özen gösterilen, onlara bayramlık alınan, şeker toplatılan bayram olduğu için denildiğini sanmıştım. Güzeldi böyle düşünmekte. RTE durup dururken dur birde şuradan böleyim ne şeker bayramı dört dörtlük ramazan bayramı demeden önce de böyle bir ayrım ya da dert yoktu. Bu arada mantıken şöyle bir sıkıntı var teknik olarak Ramazan ayından çıkılıp Şevval ayına girilmiş olunuyor. Yani dört dörtlük, üç dörtlü, iki dörtlük bile bir mantığı yok ramazan bayramı kelimesinin. küllüyen geçmiş ay madem ramazan bayramı demekte ısrarcı son üç gününde kutlasın.

TÜM YORUMLARI OKU (12)