Her Yıl En Çok İnsanın Ölümüne Hangi Hayvan Türlerinin Sebep Olduğunu Biliyor musunuz?

25. Kurt

Listedeki diğer tüm hayvanlar gibi kurtlar da normalde insan etiyle beslenmemektedir. Ancak bu canlılar, her yıl insanların ölümüne sebep olan türler arasında yer almaktadır.

24. Dingo

İnsanlara çok nâdir saldıran dingoların sebep olduğu ölümler genellikle Avustralya'da gerçekleşmektedir.

23. Boğa

Boğalar, tarihte kalması gerekirken bugün hâlâ gerçekleştirdiğimiz boğa güreşi ve rodeo gibi aktivitelerin sonucu olarak her yıl insanların ölümüne sebep olmaktadır. Onları suçlayabilir miyiz?

22. Karadul ve kahverengi yalnız örümcek

Belirli türdeki örümceklerin ısırıkları çok tehlikeli olabilmekte, en kısa sürede ilkyardım sağlanmadığı takdirde ölüme götürebilmektedir.

21. Ayı

Ayı, normalde insanlardan kaçınan bir tür olmasına rağmen alanına müdahale edildiğini hissettiğinde saldırgan olabilmektedir. Alana müdahale etmekte üstümüze olmadığı için de ayılar her yıl 10 kadar insanın ölümüne sebep olmaktadır.

20. Köpek balığı

Köpek balıkları her yıl ortalama 75 insana saldırmaktadır ve bu saldırılardan ortalama 10 tanesi ölümle sonuçlanmaktadır.

19. Leopar

Ülkeler tarafından herhangi bir resmi kayıt tutulmamasına rağmen leoparların insanların ölümüne sebep olduğu bilinmektedir ve bu iki tür arasındaki karşılaşmaların çoğu Hindistan'da yaşanmaktadır.

18. At

Atlar kasıtlı olarak insanları yaralamak ya da öldürmek niyetinde olan canlılar değildir. Ancak her yıl, yalnızca ABD'de at kullanan 20 insanın yaşamını yitirdiği bilinmektedir.

17. İnek

Uysal canlılar olarak bilinen inekler, kışkırtıldıkları takdirde son derece tehlikeli olabilmektedir. ABD kayıtlarına göre inekler, her yıl ortalama 22 kişinin ölümüne sebep olmaktadır.

16. Karınca

Tehlikeli karınca türlerinin her yıl dünya çapında sebep olduğu ölüm sayısı ise 30'dur.

15. Arı

Arı sokması, insanları genellikle vücudun gösterdiği alerjik reaksiyon sebebiyle öldürmektedir. Dünya çapında arıların sebep olduğu ölüm sayısı ise 53'tür.

14. Aslan

Normalde daha etli hayvanları tüketmeyi tercih eden aslanlar, dünya genelinde her yıl 70 kadar insanın ölümüne sebep olmaktadır.

13. Denizanası

Denizanalarının tehlikeli olduğu pek çoğumuzca bilinmektedir. Peki onların her yıl köpek balıklarından 15-30 kat daha fazla ölüme sebep olduklarını biliyor muydunuz?

12. Kaplan

Kedi türleri arasında en fazla insanın ölümüne sebep olan canlılar kaplanlardır. Bu türün her yıl sebep olduğu ölüm sayısı ise birkaç yüzü bulmaktadır.

11. Geyik

Geyikler insanları öldürebilecek boynuzlara sahiptirler. Ancak onların sebep olduğu ölümler boynuzları sebebiyle değil, yollarda durarak arabaların çarpışmasına sebep oldukları için gerçekleşmektedir.

10. Evcil köpek

Evcil köpeklerin sebep olduğu ölümler, genellikle gelişmiş ülkelerde karşımıza çıkmaktadır. ABD, Kanada ve Fransa gibi ülkelerde köpekler her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olmaktadır.

9. Afrika mandası

1.5 ton ağırlığa sahip bu iri hayvanlar, yalnızca kendilerini tehlike altında hissettiklerinde insanlara saldırmaktadır ve bu saldırıyı genellikle boynuzlarıyla gerçekleştirmektedir.

8. Fil

Yaşayan en büyük kara hayvanları olan filler, her yıl 500 kadar insanın ölümüne sebep olmaktadır.

7. Timsah

Son derece tehlikeli canlılar oldukları hepimizce bilinen timsahlar, her yıl 1,000-2,500 insanın ölümüne sebep olmaktadır.

6. Su aygırı

Afrika'nın en tehlikeli yaratıkları olarak nitelendirilen su aygırları, her yıl 2,900 kadar insanın ölümüne sebep olmaktadır.

5. Akrep

Zehirlerinin oldukça tehlikeli olduğu bilinen akrepler, dünya çapında her yıl 1,000-5,000 insanın ölümüne sebep olmaktadır.

4. Yılan

Pek çoğumuzun yılanlara yönelik korkusu hiç de boşuna değil. Çünkü bu canlılar, dünya çapında her yıl 50,000 kadar insanın ölümüne sebep olmaktadır.

3. Çeçe sineği

Çeçe sinekleri son derece tehlikeli olan, dünya çapında 500,000 insanın sahip olduğu ve yakalananların %80'ini öldüren Afrika tripanosomiyazisi hastalığını yayarak insanların ölümüne sebep olmaktadır.

2. Sivrisinek

İçeriğimizin en küçük ve en tehlikeli canlılarından biri olan sivrisinekler, sıtma ve Deng humması gibi hastalıkları yayarak her yıl 660,000-1,000,000 arası insanın ölümüne sebep olmaktadır.

1. İnsan

Her ne kadar acı da olsa, dünya üzerinde hâlâ bizi bizden daha iyi öldüren bir hayvan türü bulunmamaktadır sevgili dostlar...

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
05.08.2017

kapanış noktayı koymuş

06.08.2017

son baya iyiydi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ