Her Ürünü Zamanında Yemeyi Sevenlere: Ağustos Ayında Tüketilmesi Gereken 10 Meyve-Sebze

Her şey zamanında yenmeli ki en taze ve lezzetlisi olsun. Bu içeriğimizde Ağustos ayının favorisi olan sebze ve meyveleri sıraladık. Afiyet olsun!

1. Armut

Ağustos’ta iyice olgunlaşan armutlar, hem tatlı hem de sulu yapısıyla favorimiz oluyorlar. Armutun C vitamini, lif ve potasyum açısından çok zengin olduğunu da ekleyelim.

2. Domates

Domatesin mevsimi gerçekten de yok çünkü her şeye o kadar yakışıyor ki! Yemekler ve salataların vazgeçilmezi olan domatesler, Ağustos ayında oldukça lezzetli oluyor. Ayrıca kalp sağlığının korunmasında da domateslerin önemi büyük.

3. Bamya

Aynı anda bu kadar çok kişinin sevdiği ve nefret ettiği başka bir sebze var mıdır acaba? Bamyada yüksek lif bulunuyor. Böylece sindirim sistemine yardımcı oluyor. Ayrıca kemik sağlığına da katkı sağlıyor.

4. İncir

Taze veya kuru olarak yiyebileceğiniz incirler Ağustos sonunda iyice olgunlaşarak tam da istediğimiz tada ulaşıyor. İncir, lif açısından oldukça zengin. Ayrıca içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

5. Mürdüm Eriği

Hafif mayhoş tatları seviyorsanız o halde Ağustos ayında bol bol mürdüm eriği yemenizi öneririz! Çünkü Ağustos ayında mürdüm erikleri iyice olgunlaşıyor. İçindeki vitaminleri sayesinde de sindirim sistemine oldukça yardımcı oluyor.

6. Patlıcan

Ağustos ayında en lezzetli hale gelen patlıcanlar, lif açısından oldukça zenginler. Bu açıdan sindirim sistemine yardımcı olan patlıcanları tercih etmemizin başlıca sebeplerinden biri de kalorisinin düşük olması.

7. Taze Fasulye

Yaz aylarında bir sofranın vazgeçilmezi kesinlikle taze fasulyedir. Ağustos ayında tezgahlarda bol bol gördüğümüz taze fasulye, C vitamini ve demir açısından oldukça zengin. Bu yönüyle de sindirimi destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

8. Üzüm

Gün içinde size enerji verecek bir meyve arıyorsanız kesinlikle üzüm yemenizi öneririz! Sadece yeşil üzümü düşünmeyin, çeşit çeşit üzüm bulunuyor. Üzümün ayrıca kalp sağlığına iyi geldiği de biliniyor.

9. Kayısı

Şöyle güzel bir kayısı yemek istiyorsanız Ağustos sonlarında çıkanları öneririz. Çünkü onlar daha çok tatlı olmanın yanı sıra hafif ekşi bir tada sahip oluyor. Göz sağlığına da iyi geldiğini söylemiş olalım.

10. Roka

Çoğu kişi için salataların vazgeçilmezi olan roka, ferahlatıcı etkisiyle yazın kurtarıcısı oluyor. C ve K vitamini ile kalsiyum açısından zengin olan roka, sindirimi destekleyerek vücudunuza iyi geliyor.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış