Her Üniversiteli Gencin Telefonunda Bulunması Gereken Hayat Kurtarıcı 12 Uygulama

Hepimizin telefonu günlük hayatına entegre ettiği, her şeyi telefon ile hallettiği bugünlerde bazı uygulamalar vardır ki tüm hayatınızı kurtarır. Not tutmak, ders için kullanmak, eğlenmek ve hayatınızı kolaylaştırmak için tasarlanan bu uygulamaları detaylıca inceledik ve işte her üniversiteli gencin telefonuna indirmesi gereken uygulamaları listeledik!

1. Evernote

Notlarınızı ses, video, fotoğraf ve yazı gibi farklı formatlarda tutmanıza olanak sağlayan Evernote eş zamanlı olarak cep telefonu ile birlikte bilgisayarda ve tablette de kullanılabiliyor. Aynı zamanda takvim üzerinden programlarınızı da kolay bir şekilde yönetebiliyorsunuz.

2. Dragon Dictation

Kaydedilen sesi yazıya çeviren Dragon Dictation özellikle yazılı not tutamayanların hayatını kurtaracak cinsten bir uygulama. Pratik ve hızlı şekilde not almak isteyenler için ideal. Şu anda İngilizce dilinde sorunsuz hizmet veriyor, Türkçe seçeneği ise daha gelmedi.

3. My Study Life

Ders programı, etkinlik ve sınav takvimi yapmanıza olanak sağlayan My Study Life günlük hayatınızı planlamak için oldukça ideal bir program. Kolay arayüzü ve renklendirme seçenekleri ile daha planlı hareket edebilirsiniz.

4. Canva

Ücretsiz görseller, sunumlar yapmanıza olanak sağlayan Canva'yı pek çok alanda kullanabilirsiniz. CV'nizi Canva üzerinden yapabilir, sunumlarınızı oluşturabilir veya farklı görseller tasarlayabilirsiniz. Hazır templateleri ile büyük kolaylık sunan bir uygulama.

5. Pomodoro

Pomodoro Tekniği ile yapılan aplikasyon özellikle düzenli ders çalışamayanlar için ideal. Belirli aralıklar ile telefondan uzak kalıp ders çalışmanızı sağlayan seansları ile derse kolayca odaklanabilirsiniz.

6. TED

Teknoloji, eğlence ve tasarım ile birlikte pek çok alanda konuşmalara ve fikirlere sahip olan TED telefon aplikasyonu ile bunlara kolay bir şekilde erişmenizi sağlıyor. Özellikle İngilizce'nizi de geliştirmek istiyorsanız okula giderken bile dinleyebileceğiniz ve pek çok şey öğrenebileceğiniz videolar yer alıyor.

7. Adobe Scan

Özellikle arkadaşınızdan gelen ders notlarını daha görünür ve kolay bir şekilde okuyabilmek için tercih edebileceğiniz Adobe Scan aslında bir tarayıcı uygulaması. Notların fotoğraflarını çekerek onları taratıp farklı formatlara dönüştürebilirsiniz.

8. Office Lens

Belgeleri, fotoğrafları, fotoğrafları ve daha pek çok şeyi taramanıza imkan veren Office Lens programı okuldaki günlük işlerinizi kolaylaştırmanızı sağlayan bir uygulama. Adobe Scan'e göre daha fazla seçeneği bulunuyor.

9. BenchPrep

Tüm dünyada sizinle aynı sınavlara hazırlanan kişilerin notlarını, sorularını bulabileceğiniz BenchPrep uygulaması özellikle IELTS, TOEFL, MCAT, GMAT, LSAT gibi sınavlara hazırlananlar için ideal.

10. Oxford Dictionary

İngilizce kelimelerin anlamlarının çok kolay ve detaylı bir şekilde bulmanızı sağlayan Oxford Dictionary sözlük konusunda tercih etmeniz gereken ilk uygulamalar arasında yer alıyor.

11. Circle of Six

Üniversitedeki arkadaşlarınız ile birlikte kullanabileceğiniz Circle of Six aslında birbirinizin konumlarını görmenize yarayan bir uygulama. Özellikle kalabalık etkinliklerde veya okulda birbirinizi aramadan kolay şekilde bulmanızı sağlıyor.

12. LitCharts

Araştırmalarınızda okuduğunuz makale ve yazılar ile ilgili incelemeleri, araştırmaları ve yorumları görmenizi sağlayan LitCharts akademik kariyerinizde hayatınızı kurtaran uygulamalar arasında yer alıyor.

13. RealCalc Scientific Calculator

Hesap makinesi kullanılması gereken bölümler için kurtarıcı bir uygulama olan RealCalc Scientific Calculator doğru bir şekilde hesaplama yapmanıza ve yanınızda hesap makinesi taşıma yükünüzü engellemeye yarıyor.

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
TSK'dan Atatürkçü Teğmenlerin Kılıçlı Yemini İçin Açıklama: "Mesele Kılıç Değil, Emre Uyulmaması"
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?