Her Şeyin Sahtesini Bulabileceğiniz Çin'de Sadece Küçük Şeylerin Değil Ülkelerin de Kopyalandığının 8 Kanıtı

1. Vahşi Batı

Pekin'in yakınlarında Hometown USA adında küçük bir kasaba var ve her şeyiyle Vahşi Batı'nın birebir kopyası. Bu kasabanın yapımı için tam 200 milyon Dolar harcanmış.

2. Hollanda

Seneler önce Çin'e Bir Şehir Dokuz Kasaba adlı projeyle Shanghai'a dünyanın çeşitli ülkelerinden şehirler kurulmasına karar verilmiş. Bu şehirlerden biri de Hollanda kasabası. Müze, alışveriş binası, kanallar ve yel değirmenleri bulunuyor şehirde.

3. Avusturya

2011 yılında Çin'de Avusturya'nın harika bir kasabası kopyalanmış. Bu şehirde evlerin mimarisi, kilise ve hatta süs havuzu bile mevcut. 950 milyon Dolara mal olduğunu da söyleyelim.

4. İtalya

Çinliler İtalya'yı çok beğenmiş olacak ki kurdukları Florentia kasabasında Venedik, Roma ve Floransa'da esintiler oluşturmuşlar.

5. Köprüler

Çin'de köprüler çok seviliyor olacak ki, bir kentinde dünyadaki tam 56 ünlü köprü kopyalanmış. Avustralya'daki Sidney Liman Köprüsü, Fransa'daki Pont Alexandre Köprüsü, Londra'daki Tower Bridge bunlardan bazıları.

6. New York

Çin, New York'u her şeyiyle kopyalamaya karar vermiş ve buranın dünyanın yeni ekonomi ve finans şehri olmasını amaçlamıştı. Ancak yapım aşamasında Çin'in ekonomik geliri yavaşlayıp borçları artınca burası bir gökdelen mezarlığı olmaktan kurtulamadı.

7. Çin Seddi

Evet, Çin kendini de kopyalıyor. Çin'in en zengin kasabasında, Çin Seddi'ne 1200 km uzakta olan bu yerde sahte bir Çin Seddi inşa edilmiş.

8. Paris

Burayı o kadar iyi kopyalamışlar ki pek çok açıdan gerçeğiyle birebir aynı gibi. Parklar, sokaklar, binalar ve hatta sokaklardaki heykeller bile aynı.

9. Videonun tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Ve bütün şehirlerin yanında, şehirlerden en popüler yapı ve sanat eserlerinin kopyalandığını da söyleyelim.

Herkesin Hayatında En Az Bir Kez Gitmesi Gereken Hollanda Hakkında 17 Şaşırtıcı Gerçek
Frances McDormand ve Chloé Zhao'nun Oscar Törenlerindeki Makyajsız ve Sade Halleri İnsanları İkiye Böldü
İnsan Hayret Ediyor! İzleyiciyi Etkisi Altına Alıp Kariyerleri Boyunca Hiç Oscar Alamamış 30 Oyuncu

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
29.04.2021

o zaman direk çine gitsek otomatik 5 ülke gezmiş gibi oluruz kurdan sonra fena fikir değil

29.04.2021

Yaptıkları tek orjinal şey virüs.

29.04.2021

adamlar kendilerinden bile çalmış

TÜM YORUMLARI OKU (5)