Her Şeyin Fazlası Zarar: Aşırı Spor Yapmanın Tahmin Edemeyeceğiniz 8 Zararı

Hepimizin bildiği gibi spor yapmak, sağlıklı bir yaşama sahip olmanın anahtarı. Fakat ne demişler: Her şeyin fazlası zarar! Sporun da aşırısı vücudumuza yarardan çok zarar verebilir. En iyisi bedenimizi iyi dinlemek ve spor yapmaya önem verdiğimiz kadar vücudumuzu dinlendirmeye de önem vermek. İşte sporun dozunu aşırıya kaçırdığımızda vücudumuza verebileceği zararlar...

1. Çok fazla stres hormonu salgılatır!

Egzersiz yaptığımızda vücudumuzda stres hormonları salgılanıyor. Egzersizin aşırıya kaçması da stres hormonlarının gereğinden fazla salgılanmasına neden oluyor. Bu da cinsel isteksizlik ve öğrenme güçlüğü gibi pek çok farklı sorunun ortaya çıkmasına yol açabilir.

2. Motivasyon kaybına yol açar.

Aniden modunuz düşüyor ve spor yapmak konusunda motivasyonunuzu kaybetmiş hissediyorsanız kendinize çok fazla yükleniyor olabilirsiniz. Belki de egzersiz planınızı gözden geçirmeli ve kendiniz için daha hafif bir rota belirlemelisiniz.

3. Performansınızın seviyesi düşer.

Belirlediğiniz hedefe adım adım gitmelisiniz. Bir anda vücudunuza çok fazla yüklenmek bedeninizi yoruyor ve dayanıklılığınızı yitirmenize sebep oluyor. Bu durum spordaki performansınızı düşürebiliyor.

4. Alıştığınızdan çok daha uzun süren ağrılar çekersiniz.

Spor yapmaya yeni başladıysanız vücudunuz alışana kadar biraz ağrı çekmeniz normaldir. Fakat ağrılar çok uzun sürüyor ve dayanılamaz acılar hissediyorsanız büyük ihtimalle vücudunuza gereğinden fazla yükleniyorsunuz.

5. Hasta hissedersiniz.

Sağlıklı bir yaşam sürdüğünüz ve düzenli spor yaptığınız halde periyodik olarak hastalanıyorsanız bu durum aşırı egzersizden kaynaklanıyor olabilir. Unutmayın, spor yapmak kadar vücudumuzu dinlendirmek ve iyileşmesine vakit ayırmak da çok önemli!

6. Kas kaybına yol açar.

Vücudunuz iyileşmek için yediğiniz besinleri kullanıyor. Fakat aşırı egzersiz yapmak buna engel oluyor. Sonuç olarak kas kazanmak isterken vücudunuzda kas kaybına yol açabilirsiniz.

7. Kronik sakatlıkların önünü açar.

Düzenli bir şekilde aynı bölgede oluşan sakatlıklar için 'kronik sakatlık' tanımı kullanılıyor. Vücuda iyileşmesi için gereken zamanı vermeden yoğun bir şekilde antrenman yapmak bu sakatlanmaların önünü açıyor.

8. Uyku problemleriniz oluşur.

Aşırı dozda egzersiz yapmak ve dinlenmek için kendinize zaman ayırmamak vücuttaki stres hormonlarının fazla salgılanmasına neden oluyor. Bu da uykuya dalmada zorluk yaşamanıza yol açıyor.

Eski Sevgili Eşyasından Seks Objesine İlginç Şeyler Sergileyen Dünyanın En Tuhaf 8 Müzesi
Fark Etmeden Kalbinize Zarar Veriyor Olabilirsiniz: Kalp Hastalıklarına Yol Açan 8 Alışkanlık
Damattan Önce Arkadaşın Gelinle Cinsel İlişkiye Girdiği Bir Garip Tayvan Geleneği

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti