10 Kişinin İntihar Girişiminde Bulunduğu İş Hanında Düşündüren Uyarı: 'Her Şeye Rağmen Yaşamaya Değer'

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan bir iş hanının çatısında intihar etmek isteyenler han yönetimini tedbir almaya itti. Durumdan rahatsız olan yöneticiler durumu engellemek için önce çatıya çıkan yolu demir parmaklıkla kapattı ardından da 'hayat her şeye rağmen yaşamaya değer' notunu bıraktı. 

Son bir yılda 10 kişi kendisini aşağı atmak istedi.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, bina yöneticisi Pehlivan Karagüzel, 'Binamız, kent meydanında yer almasından dolayı sıkça intihar girişimi vak'aları yaşanıyordu. Bunun önüne geçmek adına demir parmaklıklı önlem almaya karar verdik. Çatıya çıkan boşluğu demir parmaklıklarla kapattık.

'İnsanlar intihar etmesin diye elimizden geleni yapıyoruz.'

Yaklaşık 25 yılıdır iş merkezinde yöneticilik yapan Pehlivan Karagüzel, intihar girişiminde bulunanlarla ilgili “Burası Trabzon'un merkezi. İnsanlar şov yapmak için çatıya çıkıyor. Aşk acısı çeken, eşiyle tartışan, işsiz ve parasız kalan soluğu bu çatıda alıyor. Bu durumun önüne geçebilmek için önce demir parmaklık yaptırıp kilit taktık tüm kapılara. Baktık yine bir şekilde çatıya çıkıyorlar. Bu defa 'İntihar etmek tehlikeli ve yasaktır!’, ‘Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer' gibi uyarıcı yazılar astık. Şimdi de çareyi bu yazılarda arıyoruz. Yazıları astıktan sonra çatıya çıkan olmadı. ‘insanlar intihar etmeye kalkışmasın diye elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

'Atla atla diye tempo tutanlar oluyor...'

Yaşanan intihar girişimlerinde bina çevresinde toplanan meraklı kalabalıktan ilginç refleksler de geldiğini kaydeden Karagüzel, “Yapılan intihar girişimlerinin o kadar sıradan oldu ki, artık olay anında binanın altında toplanan kalabalık “Atla Atla” diye tempo tutmaya başladı. Kimse orada can olduğunun farkında değil. Ellerinde telefon fotoğraf çekip sıradan bir şeymiş gibi izliyorlar. Hatta tanıdıklarını arayıp izlemeye çağıran bile oluyor' ifadesinde bulundu.

Babası oğlunu döverek polislere teslim etti: 'Ben de işsizim, faturamı ödeyemiyorum ama intihar etmiyorum.'

Öte yandan, bahse konu iş merkezi çatısında yaşanan intihar girişimleri polis ekipleri ve psikologların başarılı çalışması sonucu bugüne kadar ölümle sonuçlanmadı. Sıkça intihar girişiminin yaşandığı iş merkezinde, en ilginç intihar teşebbüsü olayı geçen yıl yaşanmıştı. İşsiz olduğu gerekçesiyle çıktığı çatıda intihar girişiminde bulunan oğlu O.K.’yı ikna edip çatıdan inmesini sağlayan babası S.K., oğlunu tekme tokat döverek polislere teslim etti. Baba S.K., ikna ettiği oğluna kızarak “Ben de işsizim; elektrik paramı da veremiyorum ama intihar etmiyorum” dedi.

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
YORUMLAR
27.10.2018

Hayat her şeye rağmen değer falan değil sizi, insanları kandırıyorlar ve tek amaçları daha fazla sömürge. Peki siz yani biz kimiz? birer piyon sadece piyonuz ne isterlerse onu yapıyoruz. Sen ayda 2.000 tl için eşşek gibi 10 saat çalışacaksın ama gidip bir adidas ayakkabı alacaksın diye 400 lira vereceksin ya da telefona 5000 tl vereceksin. Hayat sevgi dışında hiç bir şey için yaşamaya değer değildir.

27.10.2018

Sen piyon olmayı seçtiysen başkalarınında seninle oynamasına ses etmiyceksin. Herkes istediğini olabilir yeterki gerçekten istesin.

28.10.2018

VALLA BEN DE Bİ BAKKALA GİRİP EN UCUZ SİGARANIZ HANGİSİ DİYECEM YAKINDA :((((((((((((((((((((((((((((((

27.10.2018

Yazı yazmaları gerçekten anlamlı olmuş. Farkına varmışlar tehlikenin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ