Her Şey Güzellik Değilmiş: Güzellerin Seçilme Kriterini 1994 Miss Turkey Birincisi Pınar Altuğ'dan Dinleyelim!

Miss Turkey 2024 güzelinin İdil Bilgen seçilmesi üzerine, uzun bir süredir revaçta olmayan güzellik yarışması yeniden popüler oldu. İdil Bilgen'in güzelliği tartışılırken ve ne yazık ki birçok hakarete maruz kalırken, 1994 Miss Turkey güzeli Pınar Altuğ'un geçtiğimiz senelerde yaptığı röportajda güzellik yarışması hakkında bilgi verdiği anlar yeniden gündem oldu. 

Gelin, şu güzellik yarışma meselesini kafamızda iyice oturtalım! Neye göre seçiliyor bu güzeller? 🤔

Ülkemizde 2 Eylül 1929'dan beri düzenlenen Miss Turkey yarışması, eskisi kadar değilse de hala her sene gündeme oturmayı başarıyor biliyorsunuz.

Tarihimizde çoğu şimdinin "ünlü ismi" olan güzellerimiz var! Eskilere dönüp seneler içerisinde kimlerin seçildiğine bakmak isteyenleri şöyle alalım:

Son 20 Yılda Miss Turkey Birincisi Olarak Güzelliğiyle Hafızalara Kazınan İsimler

Dile kolay bu sene 95'incisi düzenlenen yarışma, haftalardır herkesin dilinde! Sebebiyse birçok güzel adayın içinden önce ilk 20'ye sonra da ilk 5'e kalan ve Miss Turkey 2024 ünvanı alan İdil Bilgen!

Yarışmaya hekim ünvanıyla katılan güzel, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun ve hatta yarışmadan hemen sonra Bingöl'e ataması gerçekleştirildi.

Fakat İdil Bilgen'in birinci seçilmesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Birinci seçilme nedeni sorgulanan Bilgen, yorumlara hiç aldırış etmediğini söylese de bir kadına haftalardır yapılan hakaretler ve eleştiriler birçok ünlü ismin tepki göstermesine sebep olmuştu.

Bu isimlerden biri de 1994 Miss Turkey birincisi Pınar Altuğ'du. Aynı yıl Altuğ ile yarışmaya katılan Banu Usluer Miss Universe, Didem Uzel ise Miss Europe (2'incisi) seçilmişti.

İdil Bilgen'in maruz kaldığı çirkin tutuma isyan eden Pınar Altuğ, aynı yollardan geçmiş bir kadın olarak İdil Bilgen'in yanında olduğunu şu sözlerle belirtmişti:

Birkaç gündür olan biteni hayretle izliyorum. Seneler sonra tekrar Miss Turkey sahnesinde bu sefer sunucu olmanın keyfini çıkartırken, gencecik pırıl pırıl bir kız için yazılabilenlere inanamıyorum. Evet güzellik görecelidir, benim beğendiğimi başkası beğenmeyebilir ama bu kimseye hakaret etme hakkı vermez kaldı ki orda uygun görülüp jüri koltuğuna oturtulmuş kıymetli isimler var onların ortak kararı da bu. Hayalleri, hedefleri olan, kendini müthiş yetiştirmiş biri İdil Bilgen. Miss World de bizi çok iyi temsil edeceğine, Türk kadınının ne kadar özel olduğunu herkese kanıtlayacağına eminim, yolu açık olsun🙏🏻

Yarışma bu kadar gündeme gelince, güzellerin hangi kriterlere göre seçildiği yeniden merak konusu oldu tabii. Cevabın Pınar Altuğ'da olduğu ise dört yıl önce katıldığı programdaki sözlerinin yeniden gündem olmasıyla ortaya çıktı.

2020'de Armağan Çağlayan'ın 'Gör Beni' programına konuk olan Altuğ, güzellik yarışmalarında güzellerin neye bakılarak seçildiğini, Miss World'ün ne demek olduğunu tüm detaylarlıyla anlatmıştı.

"Aslına bakarsanız, özellikle Dünya Güzellik Yarışması'nda fiziki güzellikten çok sizin becerilerinize bakıyorlar" ifadelerini kullanmış, Armağan Çağlayan'ın, "öyle diyorlar ama inanıyor musunuz? Herkes dünya barışı istiyor" cevabına da tepki göstermişti.

'Hayır, gerçekten öyle. Hatta size şöyle söyleyeyim, dünya barışı işin klişe tarafı ama mesela biliyor musunuz ki Dünya Güzellik Yarışması'nda yarışma gecesi bacağınıza çorap giyebilirsiniz, body make-up yapabilirsiniz, tırnaklarınız takma olabilir, gözünüze lens takabilirsiniz. Bunların hepsi serbest. Çünkü aslında dünya güzeli, o geceden çok önce seçilmiş oluyor.' açıklamasında bulunmuştu.

Kriterleri ise şu sözlerle sıralamıştı: "Sizi 1 ay boyunca kampta tutuyorlar ve o 1 ay boyunca üstünüzde hep gözler var. İnsanlarla ilişkileriniz nasıl? Yabancı dil biliyor musunuz? Nasıl davranıyorsunuz? Oturmanız kalkmanız yerinde mi? Kendinize göre kültürünüz var mı? Nasıl yemek yiyorsunuz? Bunların hepsine bakıyorlar."

Dünya Güzeli seçilen kişinin genelin anladığı güzellik algısının çok dışında olduğunu belirttikten sonra ise işin komiteyle ilerleyen kısmına değinmişti: 

'Dünya Güzeli bizim anladığımız o güzellik algısının çok dışında bir şey. Bir sene boyunca komiteyle beraber çalışıyor, dünyanın birçok yerine gidip daha çok gönüllü sosyal sorumluluk projelerinin içinde oluyor. İşte Afrika'ya gidiyor, aç çocuklara bakıyor...'

"Armağan Çağlayan şaşırarak, 2022'de Miss World Güzeli seçilen Azra Akın da bunları yaptı mı?" sorusunu yönelttiğinde ise Azra Akın'ın tüm bu süreçlerden geçtiğini vurgulamıştı.

Yani, "O taç onunla beraber geziyor. Bir sözleşme imzalıyorsunuz ve yarışmadan sonra bir sene boyunca onların malısınız. Baya maaşlı çalışıyor gibisiniz ve çok az izniniz var o bir sene içinde" sözleriyle yarışmaya ve sürece dahil olmanın aslında zannedildiği kadar kolay olmadığını belirten Altuğ, ta o zaman bugün sorulan "Güzellik kriteri ne abi bunların?" sorusunun cevabını vermişti aslında.

Ne diyorsunuz? Şimdi daha iyi anlaşılıyor mu İdil Bilgen'in neden Miss Turkey seçildiği ve Miss World'de bizi temsil etmesine karar verildiği? Hadi yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kendini İstanbul Boğazı'nın Serin Sularına Çat Diye Bırakan Berrak Tüzünataç, Annesinden Büyük Azar Yemiş!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Dilan Bitti, Sıra Kocasına Geldi: Engin Polat Takımları Çekip Meşhur "Çiko"suyla Sosyal Medyaya Geri Döndü!
Yaka Çiçeği, Aşk Dolu Bakışlar ve Pizza: Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Roma Nikahının Tüm Detayları!

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
18.09.2024

Evet dedigi dogru, Miss World'un 1 yil gorev suresi var bir yerlere gidiyor, ne kadar luzumlu isler yapiyor onu bilemem de calisiyor yani. Ama Miss Turkey secilen kiz bunlari yapmayacak. "Miss World" yarismasinda bu kizin en ufacik bir sansi yok. Secen de biliyor bunu. Zaten muhim olan da iyi temsil edilmek degil secilen kizlarin yarisma sonrasi estetik yaptirip 1-2 yil icinde kotu oyunculuklariyla basrollerini alacaklari diziler. Araya adam sokulup secilen de o yuzden seciliyor, kendisi de farkinda tabi Miss World'den eli bos doneceginin.

18.09.2024

Tam bir sacmalik

18.09.2024

tamam afrikaya iteleyelim o zaman bunu da. maymun çiçeği hastalarına fln baksın, hem doktor.

18.09.2024

valla la :d

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ