Her Sabah Yapabileceğiniz Bu Basit Hareketle Daha Güçlü Hissetmek Sizin Elinizde!

Amy Cuddy, Harvard Üniversitesi'nde ders veren ve sözsüz iletişim konusunda yaptığı pek çok konuşma ile tanınan bir sosyal psikolog.

Cuddy'nin sözsüz iletişimde en çok önem verdiği konulardan biri de duruş. Ünlü psikolog, duruşumuzu bir şekilde ayarlayabilmeyi öğrendiğimizde yaşamımızın gidişatını da önemli derecede değiştirebileceğimizi savunuyor.

Vücut dilinin, karşımızdaki kişinin yargı mekanizmasını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söylüyor.

Bu etki sonucuna bağlı olarak yapılan çıkarımların, aslında hayati olabilecek kararların birçoğunu değiştirebileceğini iddia ediyor. Kimi işe alacağımız, kimi terfi ettireceğimiz veya kiminle çıkacağımız gibi...

Cuddy'nin tüm bu çalışmalarına bağlı olarak oluşturduğu "Güç Duruşu" teorisinin temelinde ise vücut dilimizin başkalarını etkilediği kadar kendimize de etki etmesi yer alıyor.

Aslında nasıl hissediyorsak öyle gözüktüğümüzden çok, nasıl gözüktüğümüz hisselerimizi etkiliyor. İşte tam da bu yüzden Cuddy 'fake it till you make it' yani basitçe 'yapana kadar yapıyormuş gibi göster' diyor. Kendimizi zayıf ve güçsüz hissettiğimiz durumlarda duruşumuzu değiştirip, kendi deyimiyle 'daha büyük' bir yer kaplarsak zamanla kendimize olan güvenimizin artacağını ve farkında olmadan o kimliğe bürüneceğimizi söylüyor.

Bunun yansımasının doğada da pek çok şekilde karşımıza çıktığını belirten Cuddy, hayvanların da aslında güçlerini bu şekilde gösterdiklerini açıklayarak teorisini destekliyor.

Hatta birçok insanın sevindiğinde, mutlu olduğunda ya da kendini bir şeyleri başarmış 'başarılı' biri olarak gördüğünde farkında olmadan kollarını açarak daha çok yer kapladıklarını söylüyor.

'Güçlüymüş gibi davranırsanız en sonunda güçlü biri olursunuz.' sözüyle de tam olarak bunu kastediyor aslında. İnsanların mutlu, başarılı, güçlü hissettikleri zamanda sergiledikleri duruşları detaylı bir şekilde inceleyen Cuddy, kendisini güçlü ve başarılı hissetmek isteyen herkese, kollarını yukarı kaldırarak dünyada hiç de azımsanmayacak bir 'alan' kapladıklarını hatırlatmalarını istiyor.

Güçlü ve mutlu olma duygusunu sürekli hissetmek isteyenlere ise her sabah yapmalarını tavsiye ettiği bir önerisi var.

Gerinmek!

Cuddy'e göre her sabah uyandığınızda düzenli olarak, esneyebildiğiniz kadar esnerseniz kendinize daha çok güvenen daha güçlü bireyler oluyorsunuz.

Çünkü böylelikle hem vücudunuzu hem de beyninizi güçlü ve kendinize güvenen biri olduğunuza inandırıyorsunuz. Her sabah bunu tekrarladığınızda ise, içeriğimizin başında da bahsettiğimiz gibi 'fake it till you make it' kuralını gerçekleştirmiş ve zamanla gerçekten güçlü ve kendine güvenen bireyler oluyorsunuz!

Bu basit ama 'güçlü' teorinin detayını öğrenmek isteyenler, Amy Cuddy'nin TED konuşmasını izleyebilirler.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"