Her Sabah Uyanır Uyanmaz Bir Bardak Kahve İçerseniz Vücudunuzda Neler Olur?

Bu alışkanlıktan nasıl vazgeçilir acaba?😢

“Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

Nevada-Reno Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı yürüttükleri çalışma doğrultusunda kahve çekirdeklerinin biyodizel olarak kullanılabileceğini ve...

Büyük bir olasılıkla yakın gelecekte araçların kahveyle çalışabileceğini ortaya koydu. Bu da bizi aslında kahvenin ne kadar güçlü olduğu noktasına götürüyor. Birçoğumuz sabahları uyanır uyanmaz ilk iş kendimizi zinde hissetmek ve üzerimizdeki o sersemliği atmak için kahve içiyoruz.  Peki ama her gün vücudumuza bunu yapmanın gerçekten de zararı yok mu? Tabii ki var. Gelin beraber bakalım zararlarına:

1. Daha da uykulu hissedebilirsiniz.

Kulağa şaşırtıcı gelse de sabah ayılmak ve aslında tamamen uykunuzu açmak için tükettiğiniz kahve üzerinizde tam tersi bir etki bırakabilir. Kafein, stres hormonlarının seviyesini ikiye katlar ve uykuda sorunlara yol açarak yorgunluğa neden olur. Örneğin eğer güne şekersiz bir kapuçinoyla başlıyorsanız kısa bir süre sonra kendinizi daha yorgun ve uykulu hissedebilirsiniz. Bunun nedeni vücudumuzun şekeri dengelemek için insülin üretmesi ve kan şekeri seviyelerinizin düşmesinden dolayıdır. Bu durum da enerji eksikliği ve kaygıya neden olur.

2. Yararlı mineralleri tüketiyor olsanız bile bu minerallerden yeterli verimi alamamanıza neden olur.

Sabahları normal oranda kahve içmek bile birçok temel vitamin ve minerali kaybetmenize neden olur. Sinir sistemimiz için hayati önem taşıyan demir, magnezyum ve B vitaminlerinin emilimini engelleyebilir. Çok fazla kafein tüketimi ise kemiklerinizden kalsiyumu da azaltarak onları zayıf ve kırılgan hale getirir.

3. Tuvalet problemleri yaşayabilirsiniz.

Kahve içmek her ne kadar keyifli olsa da sizin daha kolay ve daha sık tuvalet yapmanıza yol açabilir. Hatta bazı sağlıkçılar belirli sınavlara hazırlanmanın bir yolu olarak kahve içmeyi bile önerirler. Kahve sinir sistemimizi harekete geçirdiğinden ishale neden olabilir. Ayrıca çoğu insan sabah kahvesine süt ya da krema eklemeyi sever ama farkında olmasak da çoğumuz laktozu sindirmekte zorlanırız. Bu da aslında mide rahatsızlıklarına neden olur.

4. Kilo alabilirsiniz.

Her ne kadar şekersiz ve sütsüz/ kremasız kahveler yağ yakımına yardımcı oluyor olsalar da kişide uyku problemlerine neden olabilirler. Kişi yeterince uyuyamadığında kendini aç hissetmeye meyilli olacağından atıştırmalık ve şeker tüketimine yönelir. Ayrıca birçok kahve içerisinde tatlandırılmış aroma ve rafine şeker de barındırdığından bu tarz kahveleri tüketmek siz farkında bile olmadan kilo almanıza neden olur.

5. Anksiyetenizi tetikler.

Sabahları uyandığımız anda stres hormonlarımız en yüksek seviyedelerdir. Neticede kafein de bir uyarıcı madde olduğundan sizi daha da gergin bir hale sokar ve anksiyeteyi tetikler.

6. Cildinizin kurumasına neden olur.

Kahve tuvalete gitme sıklığınızı arttıracağından vücudunuzdaki sıvı oranını da azaltacaktır. Susuz kaldığınızda da vücudunuzda bulunan toksinlerin cildinizden dışarıya çıkması zorlaşır. Bu da cildinizin kurumasına ve erken yaşlanma ve kırışıklık gibi sorunlara yol açar.

7. Ve son olarak, kan şekeri seviyenizi yükseltebilir.

Sabahları uyanır uyanmaz kahve içme alışkanlığına sahip bir bireyin vücudundaki hücreler kan şekerini düzenlemekte zorlanacağından bu durum çeşitli hastalıklara yol açar. Yüksek kan şekeri ise kilo alımına neden olabilir ve hatta cilt enfeksiyonları riskinizi arttırabilir.

'Ya iyi güzel diyorsunuz da ben kahvesiniz ne yaparım' diyenleri de şöyle alalım:

Her sabah oluşturduğunuz kahve rutininizi bitki çaylarıyla yerini değiştirin. Bu çayların etkisi saymakla da bitmiyor ama kısaca özetleyecek olursak:  kan şekerini dengeler, kolesterolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidandır ve daha nicesi...

Ayrıca buraya bıraktığımız çaylara da mutlaka bi' göz atın. İnanılmaz rahatlatıcılar!😍

Siz günün ilk kahvesini ne zaman içiyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Hayattaki En Temel İhtiyaçlarımızdan Biri Olan Suya Karşı Alerjik Reaksiyon Göstermemiz Mümkün mü?

👇

Açlık Grevi Yapan Bir İnsanın Vücudunda Günbegün Neler Olduğunu Anlatıyoruz!

👇

Bir Kaza Sonucunda Vücudunun %80’i Yanan Adama Yapılan El ve Yüz Nakli Operasyonu Başarılı Oldu!

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı