Her Oyuncunun Görür Görmez Tanıyacağı, Oyun Dünyasında Dengeleri Değiştirmiş En Meşhur Eşyalar

Oyunlarda karşımıza çıkan eşyalardan bazıları var ki oyuncular olarak onlarla neredeyse duygusal bağlar kuruyoruz. Karakterlerimizi donattığımız kimi oyun içi eşyalar aradan belki de yıllar da geçmiş de olsa hala akıllarımızdalar. Gelin neredeyse her oyuncunun görür görmez tanıyacağı o oyun içi eşyaların bazılarını hatırlayalım.

1. Levye - Half-Life

'Yanlış yerdeki doğru adam' bu levyeyi eline alarak insanlığın kaderini değiştirdi. Half-Life serisinin suskun ana karakteri teorik fizikçi Gordon Freeman'ın insanlığı özgürleştirme mücadelesinde can dostu olan levye kesinlikle oyun dünyasının en unutulmaz item'larından.

Oyun dünyası ilk ortaya çıkışından bu yana çok yol aştı, şimdilerde ise kendi yıldızlarını yaratıyor.👇

2. Dolunay Kılıcı - Metin 2

Bu silahın karizması kadar bir oyuncuyu etkileyebilecek pek az şey vardır. Demirciye + basmaya götürdüğümüzde ettiğimiz dualar, yaşadığımız gerginlik ve çoğunlukla ekranda beliren o 'başaramadınız' yazısı...

3. Raptor - Knight Online

Dolunay listede olur da Raptor olmaz mı hiç? Gerçek hayatı offline moda alıp başında sabahladığımız Knight Online'da elinde Raptor +8 ile server'a giren biri ilah muamelesi görürdü.

4. Mantarlar

Oyun dünyasının en ikonik yapımlarından olan Super Mario elbette ki hafızalarımıza kazınmış eşyalara da ev sahipliği yapıyor. Ekstra can ve özel güçler manasına gelen bu mantarları dünyanın herhangi bir yerinde kendine oyuncuyum diyen herkes muhakkak tanıyordur.

5. Desert Eagle - Counter Strike

Hemen hemen her oyunda karşımıza çıksa da CS oyuncuları için Desert Eagle veya 'Deagle' hep ayrı bir yerde olmuştur. Sadece tasarımının altında gizli tuttuğu heybeti doğru noktadan yapılan tek vuruşla rakibi saf dışı bırakır.

6. Mana ve Can İksirleri

Neredeyse her oyunda, özellikle de dev MMORPG'lerde karşımıza çıkan bu eşyalar bir oyuncunun sırt çantasının olmazsa olmazlarıdır. 'Pot basmak yok' gibi hala kulaklarımızda çınlayan sözlerde bahsi geçen pot tam olarak bu ikilidir işte.

7. Blink Dagger - Dota 2

Ufacık bir hançer için boyundan büyük maharetleri olan Blink Dagger iyi bir Dota 2 oyuncusunun olmazsa olmazıdır. Düşmana beklenmedik sürprizler yapmak için ideal olan bu eşya akıllardan kolay kolay silinmeyecekler arasında.

8. Frostmourne - World of Warcraft

Oyun dünyasının en meşhur oyunlarından birinden bir eşyanın olmadığı liste düşünülemezdi elbette. Lich King'in ellerinde esas endamını gösteren bu devasa kılıç büyük yeteneklere sahip.

9. Variller

Evet, bildiğimiz dümdüz varil. Şimdi bir düşünün, bu varillerin olmadığı kaç aksiyon oyunu geliyor aklınıza? Bu patlamaya her an hazır variller oyun dünyasının adeta gizli başrolleridir!

10. Uzun Çubuk

Ne kadar eşya, ne kadar item sayılır orası tartışılır ama oyun dünyası ile içli dışlı olmasa bile ömründe en az bir kez uzun çubuk beklememiş pek az kişi vardır. O ki tüm sorunlarımızın çözümü, o ki yerine oturduğunda cuk diye her şeyi halledecek şekil...

Çizgi Film Severler Buraya: İşte Nostaljik Çizgi Filmlerden Uyarlanmış En İyi 8 Oyun
The Elder Scrolls 6 Çıkana Kadar Kesinlikle Oynamanız Gereken RPG Oyunları
Android Cihazlarınızda Oynayabileceğiniz, Bambaşka Dünyaların Kapılarını Aralayan En İyi MMORPG'ler

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
YORUMLAR
15.08.2022

olm assassin's creed'in hidden blade'ini nasıl koymazsınız lan hakaret bu :D

15.08.2022

Dolunay efsane ya

15.08.2022

diez isimli sunucuda vardı rebelde20 adam +9 raptorla gezer bizde ağzımız açık bakardık 🙄

18.08.2022

Birde priesti vardı o adinin bizim arkadaşın rüyasına bile girmişti zamanında 🤣🤣

TÜM YORUMLARI OKU (5)