Her Öğretmenin Aslında Mütevazı Bir Süper Kahraman Olduğunun Kanıtı 21 Durum

'Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.'

Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk'ün de dediği gibi, her öğretmen bilerek çıkar bu yola. Yetiştirdiği her çocuğa ömründen arttırdıklarını verir aslında. Onların yetişmesi için tüketir kendini. Aydınlatır, yolunun kesiştiği her öğrenciyi...

 Bu içeriğimizde de, 'gerçekten' bir çocuğun yetişmesi için kendi ömründen feda eden öğretmenlerimizin aslında bu hayattaki gerçek süper kahramanlar olduğunu anlatalım istedik...

1. Sanıldığı gibi kolay değildir öğretmen olmak. Bu sistem içerisinde atanabilmek için adeta süper kahraman olmak gerekir.

2. Evinden, ailenden uzaklaşıp, hiç bilmediğin kentlere, köylere gitmektir. Bunu yaparken de ardına bakmamak için güçlü olman gerekir.

3. Böyle bir köy okulunu düzenlemeye çalışır öğretmen. Belki de direkleri bile sağlam olmayan okulu kendi omuzlarında taşır.

4. O "okulu" okul yapmaya çalışırken; yeri geldiğinde boyacı, yeri geldiğinde de hademe olabilmektir.

5. Bazen de "Okul dört duvar değildir efendiler." diyen Mahmut Hoca gibi, eğitimi bir çatı altından çok daha ötelere taşıyabilmektir.

6. Ayağında ayakkabı olmayan bir çocuğa, maaşından arttırıp ayakkabı alabilmektir. Devletin sana verdiği o maaşı çocuklar için harcayabilmektir.

'Ne güzel doğal besleniyorsun oralarda, şimdi senin yiyecek giderin de yoktur, her şey köylülerden geliyordur.' diyen arkadaşlarına gülümseyebilmektir.

7. Çocukların, hem bedenlerini hem kalplerini ısıtmayı bilmektir. Onların rahatça öğrenebilmeleri için yüreğinin sıcaklığını onlara hissettirir.

Soba yakmayı bilmiyorsan mesela, bunu da orada becerebilmektir. ☺️

8. Büyük şehirlerde öğretmen olduğunda ise başka sorunlarla başa çıkmak gerekir.

9. "Eti senin kemiği benim öğretmen!" diyenlere, çocuğun alınıp satılan bir canlı olmadığını anlatmayı başarabilmektir.

10. Bir taraftan öğrencileri eğitirken bir yandan da velileri eğitmek gerektiğini bilmektir. Saygının olmadığı yerlere saygı götürebilmektir.

11. Bazen de işlemeyen müfredata rağmen, o çocuklara bir şeyler öğretmeyi becerebilmektir.

12. Sadece bilgiyi değil,

13. Sevmeyi de...

14. Yardımlaşmayı da...

15. Gülümsemeyi de öğretebilmektir.

16. "Sen fazla çalışmıyorsun, öğlene kadar okulda durup geliyorsun." diyenlere inat,

17. Ömrünü çocuklara adayıp kimseye belli etmemektir.

18. Sınavda düşük alan bir öğrenciye, nereden puan verebilirim diye bakıp bir sınav kağıdıyla bütün öğle teneffüsünü geçirmek demektir.

19. Bütün bir geceni anlatacağın konulara çalışarak geçirsen de, dersinde uyuyan öğrenciye kalbi kırılır diye ses edememektir.

20. Zor iştir öğretmen olmak, kutsaldır. Her ne kadar bazen kendi mesleğinden olanlar bile bunu umursamasa da bu kutsala sahip çıkmaktır.

21. İşte bu yüzden, kendini eritip kendinden sonraki nesli aydınlatacak ışığı ortaya çıkarmaktır. Fedakarlıktır...

Kendi yaşamından feda edip çocuklara ışık olan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun... 👏👏☺️

Popüler İçerikler

Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
24.11.2020

ilk olarak 18 de patladın sevgili öğretmen, Ben daha notu yüksek vermeye çabalayan bir öğretmen görmedim düşük vereni çok yakaladım. Öğretmen yüksek verdiği nottan sorumlu tutulmaz zaten, 0 lık kağıda 45 verip geçirsen kimse neden yaptın demez notvermek için kağıdı defalarca okuma bu kadar yorulmana gerek yok. ikinci olarak hadi oradan anne babalar evde çocuğa göstermese bokumu adam gibi öğretirsiniz siz o çocuklara bir şeyler. 5 saatte 2 sayfa yazmış yazmamış adama eve 8 sayfa ödev verip sonrada ben öğrettim... yemiyoruz bunları sevgili öğretmen evde öğrenci var görüyoruz her şeyi. Kutsal mı kutsal ama abartmayın olayı bence. Sanırsın bütün öğretmenler böyle Paylaşsana kız öğrencilerini taciz eden öğretmeni de burada.. Yazsana altına gözüne kestirdiği kız öğrencisini taciz etmektir diye..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ