Her Kadının Vücuduyla Mutlu Olması Gerektiğini Savunan Bir Güzel Oluşum: 'Hepsi Kadın Projesi'

'Hepimizin içine sığabileceği bir kalıp yok,' diyor All Woman Project (Hepsi Kadın Projesi) kurucu ortağı ve model Clémentine Desseaux. 

All Women sosyal medya üzerinde kendi vücudu ile barışık olmak, özgüven ve bütün kadınların dahil edilmesi amacıyla kurulmuş bir proje ve kadın vücudunun her şekilde güzel olduğunu savunuyor. Projenin en son çalışmalarını sizlere Refinery29'dan derledik.

İşte 'Hepsi Kadın' Projesinin de bu son fotoğraf serisinin amacı bu tür hisler içinde olan kadınlara kendilerine ne kadar haksızlık ettiklerini kanıtlamak.

Tamamı kadınlar tarafından başlatılan ve sürdürülen proje özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle 'vücudum yaza hazır' tabusunu yıkmak istiyor.

Projenin kurucularından Clémentine Desseaux, 10 yaşından 22 yaşına kadar kilosuyla ilgili sorunlar yaşadığını, asla işe yaramayan diyetler yaptığını anlatıyor. 

Clémentine ancak hayatının son dönemlerinde özgüveninin geri kazanabilmiş ve artık plajda bikinisiyle koşarken selülitlerinin ya da göbeğinin görünmesinden çekinmediğini söylüyor.

Proje aynı zamanda tamamen kadınlar tarafından oluşturulmuş ve yine kadınlar tarafından yürütülen bir proje olmakla da dikkat çekiyor.

Yönetmen: Julia Pitch; Görüntü Yönetmeni: Tarek Turkey; B-kamera: Julia Pitch; Kamera Asistanı: Alice Plati; Post Prodüksiyon: Julia Pitch, Jessica Rezendes, ve Stacy Scripter; Editör: Sara Sowell; Grafik ve Altyazılar: Evelyn Zhang.

Bu fotoğra ve video çekimleri hayatları boyunca bikini ya da mayo giymeye çekinmiş kadınların kabuklarından çıkmasını anlatıyor.

Bu kadınların tamamı hayatlarının bir kısmını dış görünüşlerinden utanarak, vücutlarını saklayarak geçiren kadınlar...

Çoğu belli kalıplarda bir vücuda sahip olmadığı için plaja gitmekten çekinmiş, mayo ya da bikini giymeyi imkansız görmüş.

Charli Howard artık vücudunun şekli hakkında endişelenmek değil, istediği anda eğlenmek ve mutlu olmak istediğini anlatıyor.

Sammy Picone direk dansı yapmaya başladı ve vücudu oldukça büyük bir değişim yaşadı.

'Çok daha kaslı bir vücuda sahip oldum ve bazı insanlar buna maskülen diyebiliyor. Zor oldu, zaman zaman etrafımdaki bana benzeyen kadınlara bakıp bu hislerimden üstesinden gelmeye çalıştım.'

"Gençlik yıllarımda kendime uygun kot pantolon, ayakkabı ya da bluzler bulmakta zorlanırdım," Bree Wijnaar.

'Bu gerçekten işleri zorlaştırıyordu çünkü o dönemde istediğiniz gibi giyinebilmek ve giysilerinizin içinde rahat etmek o kadar önemli ki...'

Lulu Bonfils vücudundaki çatlaklardan ve fazla kilolardan utanmayı arzu ettiği gibi giyinerek vazgeçtiğini söylüyor.

Bu çekimler de hem projenin kendi internet sayfasında hem de sosyal medya hesaplarından paylaşılarak farkındalık yaratılıyor.

Natalia Harris, "Vücudum eşsiz çünkü ben biyonik bir kadınım."

'Kemik kanserini yendim ve bacağımın iç kısmı tamamen titanyumdan yapılmış bir protez. Toplumun bizde kusur olarak gördüğü herşey aslında güzel bir şaheserdir.'

"En çok çıplakken özgüvenli hissediyorum. Özellikle yazın elimden geldiği kadar çıplak olmaya çalışıyorum çünkü özgür olmak istiyorum."

'Bu dünyadaki herkes aynada gördüğü şeyi sevmediği bir dönem yaşar. Ama bunun üstesinden gelmek için sadece dış görünüşüzü değil herşeyiyle kendinizi sevmeniz gerekiyor.' Leyna Bloom

Bütün kurucu ekibi ve çalışmalarını bu siteden de takip edebilirsiniz; http://www.allwomanproject.com/

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.07.2017

çıplaklık özgüven ve özgürlük arasındaki ilişki :O sana ne diyebilir bazıları. evet bana ne isterse yaprakla kapanıp gezsin. fakat benim özgürlük ve özgüven anlayışım da düşünmek ve düşündüklerini çekinmeden, sözünü esirgemeden dile getirebilmek. bi insan kendini çıplakken, marka giyinmişken, aşırı makyaj yapmışken vs özgüvenli hissediyorsa bu aslında onun kişilik olarak kendini yetersiz hissettiğini gösterir. kendilerinde var olan eksikliği karakter ile değil de dış görünüş ile tamamlamaya çalışıyorlar. en büyük özgürlük ve özgüven düşünmektir, sorgulamaktır, okumaktır, insanlar için bi fayda sağlayıp bi şey üretebilmektir. bu kadının çıplak olduğunda kendini özgüvenli ve özgür hissetmesi bence çok acınası bi durum.

07.07.2017

Konuş bacım konuş. Aynı fikirdeyiz.

07.07.2017

biz özgürleşmek istedikçe hayata yön verenler sizi bizi hepimizi dar kalıplara sokmaya ve esarete entegre hale getiriyor. vücudun bu olacak bunu yiyecek bu kadar koşacan bunu sevip bunu sevmeyecen. modern kölelerin ilk versiyonlarıyız belki de bu iş daha sert kalıplarla daha sonraki jenerasyonları esir alacak gibi.

07.07.2017

kimse kusursuz değildir

07.07.2017

kusura bakma

TÜM YORUMLARI OKU (8)