Her Hastalık Gözle Görülmez! İnsanları Yargılamanın Yanlışlığını Herkese Öğreten Genç Kız

İnsanları dış görünüşlerine göre yargılamamamız gerektiğini üzücü bir deneyimden sonra bizlere göstermeye çalışan gencin hikayesini sizler için Indy100'an derledik.

Tüm hastalıklar gözle görünür değildir! Ashford'da kuaförlük yapan 19 yaşındaki Yasmin Swift isimli genç kız bunu çok iyi biliyor.

Çünkü kendisine yaklaşık yedi ay önce nedeni bilinmeyen bir akciğer bozukluğu ile birlikte kalp yetmezliğine sebep olabilen idiyopatik pulmoner arteriyel hipertansiyon teşhisi konuldu.

Semptomlar ciddiyetlerine göre çeşitlendirilir. Kalp çarpıntısı, nefes darlığı, baş dönmesi ve bayılma nöbetleri içerebilir. Swift'in durumunda hastalık o kadar şiddetli oldu ki, iyileşmek için eğitimine altı ay ara vermek zorunda kaldı.

Akciğer kapasitesinin azalmış olması, uzun mesafelerde yürümeyi olanaksız hale getirir ve yakın bir park yerini zorunlu ihtiyaç haline getirir.

Bu sebeple beklenildiği gibi Swift'in engelli park rozeti var.

Ama bütün sürücüler Swift'in bu durumunu bilmiyorlar. Çünkü hiç 'hasta' veya 'engelli' gibi görünmüyor. Hatta genellikle motor sürücülerinin gazabına uğruyor.

Swift bu can sıkıcı deneyimlerden birini arabasının ön camına bırakılan notla yaşadı.

Swift ise bu notla karşılaştıktan sonra hayal kırıklığına uğradı. Notu Facebook'ta paylaşarak 'İyi görünmem, iyi olduğum anlamına gelmiyor.' mesajını vermek istedi.

Engelli rozetini de paylaştığı gönderide herkese gösterdi. Ama ne adını ne de herhangi bir detayı yazmayan bu öfkeli sürücü direkt olarak Swift'i yargılamıştı. Çünkü fazlasıyla 'normal' görünüyordu.

'Siz arabadan çıktığınız zaman insanların size dik dik baktığını ama kimsenin daha önce bir şey söylemediğini, yalnızca bir not bırakılmasına izin verdiklerini söyleyebilirsiniz. Kartımı insanların görebileceği şekilde kullandığım zaman, aksayarak yürümek zorundayım gibi hissediyorum. Ama bu şekilde hissetmemem gerek. Çünkü bir rahatsızlığım var. Yalnızca görünmüyor.'

Swift, hastalığı açık seçik görülmeyen insanlara karşı kibirli tavırlar sergileyen insanların tavrını eleştirirdi. Ayrıca notu yazan kişiyle yüzleşse, insanları yargılamaması gerektiği konusunda kendisini uyaracağını söyledi.

'Tekerlekli sandalyede değilim veya görünür bir rahatsızlığım yok diye, engelliler için kullanılan yeri kullanmam konusunda izinli olmayacağım anlamına gelmez.'

Neyse ki, Swift bu yaşadığından sonra birçok destek aldı. Bu durumun getirdiği olumlu durumlara odaklandı.

Umarız bir daha böyle bir durumla asla karşılaşmaz.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
25.07.2018

Adamın yazdığı not gayet normal sadece engelli olduğunu bilememiş.Keşke bizim memlekette de olsa böyle duyarlı kişiler.

25.07.2018

Burada kötü,kırıcı birşey göremedim.Adam sadece uyarıda bulunmuş,belki adamın bir yakını engellidir yada kendisi engellidir ve bu yüzden o notu bırakmıştır.Kız nasıl her rahatsızlık gözle görülür olmadığını belirtsede,bu gerçek o notu yazan insan içinde geçerli.Kız nette duyar kasacağına bu şekilde de düşüne bilirmiş.

25.07.2018

Türkiyede de engelli rampasına park eden bir kadının otomobiline , ben bir ayıyım , araç park etmeyi bilmiyorum tarzı şeyler yapıştırılmıştı kağıtla . Arabanın sahibi gelince de yuhlanmıştı , belki onun da bir rahatsızlığı vardı ? kültür meselesi işte

25.07.2018

Sizin bahsetmiş olduğunuz Türkiye'de gerçekleşen olay bambaşka. O olayda araç sahibi aracını yaya kaldırımından inen engelli rampasının önüne park etmek suretiyle engelli araçlarının kaldırımdan inişini engellemişti. Tıpkı kaldırıma park ederek yayaların yoldan yürümesine sebep olan düşüncesiz öküzler gibi. Fakat bu olayda bu kadın aracını engelli park alanına park ettiği için tepki almış. Ve diyor ki topallamıyor olmam engelli olmadığım anlamına gelmez.

TÜM YORUMLARI OKU (8)