'Her Güne Drama ile Bir Hadis' Etkinliğinde Çocuklara Kılıç ve Kalkan Verilip Savaştırıldıkları İddiası

Urfa Eyyübiye’de bir ilkokulda çocukların ellerine kılıç ve kalkan verilip savaştırıldıkları iddia edildi.

“Sözlerin en güzeli Allah’ın kitabı, yolların en güzeli Muhammed’in yoludur” hadisinin canlandırmasında öğrencilere kılıç ve kalkan verdiler.

Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar’ın haberine göre; “Her güne drama ile bir hadis” etkinliği çerçevesinde Ramazan ayının 4’üncü gününde ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri, “Sözlerin en güzeli Allah’ın kitabı, yolların en güzeli Muhammed’in (sav) yoludur” hadisini canlandırdı. Yaşları 9-11 arasında değişen 6 çocuk, 3’ü “kötü”, 3’ü “iyi” rolde oynadı. Kötüyü oynayan çocukların gözlerine korsan bandı takıldı. Çocukların eline kılıç ve kalkan verilerek, birbiri ile “muharebeye” tutuşturuldu. Drama, elinde üzerinde Arapça Allah ve Muhammed yazılı Kur’an bulunan bir kız çocuk ile muharebe yapan çocukların arasındaki sahneyle son buluyor. Görüntüler okulun sosyal medya hesabından paylaşıldıktan sonra ailelerin tepkisi üzerine paylaşım kaldırıldı.

Kaynak: mezopotamyaajansi35

İşte o anlar: 👇

Popüler İçerikler

Öldürülen 8 Yaşındaki Narin’in Amcası Salim Güran ‘Yüksek Güvenlikli Hücre’ye Alındı
Hayatına Son Veren TikTok Fenomeni Kübra Aykut'u İntihara Götüren Detayları Arif Verimli Yorumladı
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
YORUMLAR

Lan başka ülkelerde çocuklara yazılım, mekanik, bilim ilim öğretiliyor. Biz daha da geriye gidiyoruz. Şuna bak..Çocuk ne anlar bundan beyninin yıkanması dışında? Din adı altında yetişen çocuklar boş büyüyor. Sokayım din sevgisine önce karşısındakini sevmeyi saymayı öğretin çocuklara boş boş arapça dualar öğreteceğinize, anlamsız din tarihleri göstereceğinize. Ayrıca Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersinde neden sadece Müslümanlık işleniyor adam gibi? Diğer dinleri de öğretsenize a.k?

Pasif Kullanıcı
12.04.2022

Allah akıl fikir versin. Ülkeye temiz bir reset atmak lazım. İstiklal Mahkemelerini yeniden kurup Atatürk'ün yarım bıraktığı işi tamamlamak lazım.

Bayağı kılıç vermişler savaştırmışlar çocukları ya..Eğitim diyorlar buna da.. Hayatımda böyle saçmalık görmedim demek isterdim ama Türkiye'de yaşıyoruz. Daha da saçmaları gelecek, olacak devam edecek. Cahiliyeti öve öve bu hale geldik. Okumuş adam ezikliği diye bir şey var abi olabilir mi ya?

12.04.2022

Ulan bırakın artık şu İslam'ın, Atatürk'ün yakasını. Daha ne kadar insanların beynini bunlarla meşgul edip gündem yaratacaksınız?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ