Her Gün Yiyip İçtiğimiz Meyve ve Sebzelerin Seri Üretime Geçmeden Önceki Halleri Sizi Çok Şaşırtacak!

İnsan eli değince işler nasıl da değişiyor...

1. Patlıcan

Seri üretime kadar minik ve sarı renkli olan patlıcanlar, günümüzdeki büyük ve mor hallerine ilk olarak Çin'de kavuşmuş.

2. Karpuz

1600'lü yıllarda sanatçıların yapmış olduğu tablolara bakıldığında, karpuzun çok farklı bir şekilde tasvir edildiği rahatlıkla görülebiliyor. Karpuz zamanla evrimleşerek günümüzdeki sulu ve yoğun haline erişebilmiş.

3. Muz

Günümüzde yabani muzun farklı versiyonları Papua Yeni Gine ve Güneydoğu Asya'da hala yetişse de bildiğimiz çikita muzun tadı bir başka!

4. Havuç

Çatallı kök, mor ve beyaz çeşitleri ile bilinen yabani havuç günümüzde hala üretiliyor, fakat turuncu havuçların gelişimine epey katkısı bulunmuş.

5. Mısır

Tarihi M.Ö. 7000 yılına dayanan mısırın o dönemki hali epey verimsiz gözüküyor. Kuru bir yapıya sahip olan mısır, günümüzde çok daha büyük ve sulu...

6. Portakal

Günümüzdeki sulu sulu portakallarla kıyaslandığı zaman yabani portakallar pek de iştah açıcı sululuğa sahip değildi. Aynı zamanda ağaçlarda değil, çalılarda yetişiyordu. İkisini yan yana koyduğunuz zaman aynı meyve olduğuna inanamazsınız.

7. Ananas

Güney Amerika'da doğan ananasın orijinalinde daha az sulu ve taneli olduğu bilinse de şimdiki hali kesinlikle daha ağız sulandırıcı...

8. Patates

Günümüzde patatesin hala 120'den fazla çeşidi olsa da günümüzdeki versiyonu zaman içerisinde elde edilmiş. Şu an günümüz patatesi en sevilen tür olarak geçiyor.

9. Domates

İlk domateslerin en olgun hali bile bizim bildiğimiz kırmızı domateslere asla benzemiyor. Kiviye benzeyen bir sebze olan domates, değişimi ile iyi ki değişmiş dedirten sebzeler arasında!

10. Salatalık

Eski zamanlarda salatalık yemek için değil daha çok şifa kaynağı olarak kullanılıyordu. Dışı dikenli ve içi tanecikli olan yabani salatalık, aynı zamanda zehirliydi. Günümüzdeki salatalık daha küçük tanecikli ve suludur.

11. Çilek

Çileğin Taş Devri zamanına kadar söylenmektedir. Dağ çileği ile epey benzerlik gösteren yabani çilek, bildiğimiz çileğin yanı sıra daha küçük ve yassıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Bildiklerinizi Unutun! Bunca Yıl Sebze Sandığınız Ama Aslında Meyve Olan Besinler
Aldığınız Taze Sebze ve Meyveleri Bozulmadan Son Zerresine Kadar Kullanmanın 10 Püf Noktası
Komik Şekillerde Büyüyen 15 İlginç Meyve ve Sebze

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”