Her Gün Üç Saat Yürüyerek Kedilere Mama Dağıtıyor: Dünya Sokak Hayvanları Günü'nün Kahramanı Azime İplikçi

Azime İplikçi 77 yaşında ve Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli. İplikçi günün büyük bir bölümünü sokakta yaşayan kedi dostlarına ayırıyor. Biz de Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde İplikçi'nin hikayesini sizlerle paylaşıyoruz. 

İplikçi ileri yaşına rağmen günde üç saat yürüyerek sokakta yaşayan kedilere mama dağıtıyor.

Maaşını sokak hayvanlarının beslenmesine adayan İplikçi günlük olarak aldığı ciğer ve kuru mamalarla Ankara sokaklarını güzelleştiriyor.

Aslında İplikçi'nin sokak hayvanlarına karşı bu güzel yaklaşımı çocukluğuna kadar uzanıyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Ankara Mamak'ta bahçe içinde bir evde büyüdüğünü anlatan İplikçi, 'Sokakta yaralı bir kedi bulmuştum. Adını 'Meftun' koydum. Aldım, eve getirdim. Onu besledim. Kedi ölene kadar da baktım. Zaten ortaokula giderken bütün harçlığımı kedilere ciğer alarak harcamıştım. Mahalleli adımı 'ciğerci' koydu.' dedi.

'Almanya'da kış aylarında helikopterlerle hayvanların olduğu yerlere mama atıldığını gördüm.'

Ticaret lisesini bitirdikten sonra Vakıflar Bankasında çalışmaya başladığını, ardından Dışişleri Bakanlığına girdiğini anlatan İplikçi, 28 yıl boyunca Frankfurt Başkonsolosluğu'nda mali katip olarak görev yaptığını dile getirdi.

İplikçi, Almanya'da kaldığı süre içerisinde batılıların sokak hayvanlarına karşı tavrını gözlemleme fırsatı bulduğunu vurgulayarak, 'Alman toplumunun hayvanlara karşı ne kadar duyarlı olduğunu gördüm. Hiçbir şekilde bizde hayvanlara yapılan dışlama Avrupa'da yapılmıyor. Kış aylarında helikopterlerle hayvanların olduğu yerlere mama atıldığını gördüm. Duyarlılığım orada daha da fazlalaştı.' diye konuştu.

İplikçi 2000 yılında Türkiye'ye döndükten sonra hayvanların kötü davranışlara maruz kalarak yaşadıklarını görünce kolları sıvamış.

Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra gençliğinin geçtiği Ayrancı semtine yerleştiğini aktaran Azime İplikçi, şunları kaydetti:

'Ülkemizde sokaktaki hayvanların aç bir şekilde, çok büyük tepki alarak yaşadıklarını gördüm. İnsanların çok kötü davranışlarına maruz kaldıkları için bu hizmete başladım. Severek yapıyorum. Hiç kimseden yardım almıyorum. Kendi gelirimi onlara harcıyorum. Allah'ın yarattığı her canlının iyi yaşaması dileğiyle bu hizmeti yapıyorum. Her gün muntazam olarak 14 paket ciğer alıyorum. Kuru mama alarak dağıtıyorum. Bazı hasta kediler salamı seviyor, o yüzden salam da alıyorum. Mutlu oluyorum. Kar kış demeden bu işi yapıyorum. Mahallede 30-40 kedi var onları beslemek için 3 saat yürüyorum. İnsanlar zayıflamak ve hobi için yürüyüş yapıyor. Ben ise hem hayvanlara bakıyorum, kedileri doyuruyorum, onları mutlu ediyorum, hem de sporumu yapmış oluyorum. Mantığım bu.'

Bu güzel hikayeyi bir kere de kahramanının ağzından dinlemek isteyenler için 👇

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Çakarlı Araçla Geldiği Etkinlikte Şeriatı Savundu: Skandal Sözlere Tepki Yağdı!
Onedio Anketine Göre 2024 Yılının En İtici 5 Ünlüsü!
Kızılcık Şerbeti'nde 4 Kişinin Öldüğü Patlama Sahnesi Nasıl Çekildi?
YORUMLAR
04.04.2018

ne aci ! bir vatandasimiz boyle yapabiliyor. 👏👏👏 ayni sitede oturdugum insanlar onlari rahatsiz etmedigimiz yere kabinda kedi mamasi biraktigimizda kopurebiliyor ! yemek artigi da degil. cevre kirlenmiyor. ha ardindan bir klasik cumle geliyor 'bunlari doyuracaginiza gidin bir fakiri doyurun' ! onlar mahlukat onlar patlican ! ayrica en az uc hastaligi olan teyzelerimiz yine en az 5 kati sizlanmadan cikabiliyor, mahaledeki tum parklari-pazarlari gezebiliyor bu teyze gibi emekli maasinin%5'in harcayabilir ?! demo surum bir hastalik cikmaz. hayirdir.

05.04.2018

Lan vaktim olsa Batıkent'e gidip ben Kaptan abinin galerisini yapacağım. Kapısı daima açık. Köpekler kafalarına göre girip çıkıyor. Her sabah ve akşam Yenibati mahallesinde köpeklere mama dağıtıyor. Adamın nasıl bir enerjisi varsa bana bile atar yapan köpeğim adamı görünce kuzu oluyor. Batikent'te oturanlar bilir her sabah saat 7:30 ile akşam 6 da çıkar mama dağıtır

05.04.2018

helal olsun ellerinden öpüyorum ...🙏🙏👏👏👏👏

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ