Antalya'da yaşayan 82 yaşındaki Yüksel Korucu, doğadan topladığı doğal ürünleri kayığına yükleyip her gün kilometrelerce kürek çektiği denizde, yat turuna çıkan tatilcilere satıyor.
Antalya'da yaşayan 82 yaşındaki Yüksel Korucu, doğadan topladığı doğal ürünleri kayığına yükleyip her gün kilometrelerce kürek çektiği denizde, yat turuna çıkan tatilcilere satıyor.
Demre ilçesine bağlı Kekova'nın merkezi konumundaki Üçağız Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Yüksel Korucu, doğadan kekik, adaçayı, nane ve keçiboynuzunu toplayıp evinde paketliyor, paketleri de türüne göre 4 çuvala yerleştiriyor. Ardından ürünlerini 3 metrelik sandalına yükleyen Korucu, Akvaryum Koyu ile Üçağız Mahallesi arasındaki 3,5 kilometrede kürek çekiyor.
Yüksel Korucu bir yatta satışını bitirince kürekleri başka bir yata doğru çekiyor. Akvaryum Koyu'nda satışı tamamlayınca da rotasını Tersane Koyu'na doğru çeviren Korucu, saat 15.00-16.00 arası satışı tamamlayarak, Üçağız Mahallesi'ne dönüyor. Korucu eve döndüğünde, bir gün sonrasının hazırlıklarına başlıyor. Eşini bir süre önce kaybeden, 5 çocuk annesi Yüksel Korucu, günde ortalama 10 kilometre kürek çekerek elde ettiği gelirle geçinmeye çalışıyor.
Kaynak: Haberler
Vay teyzem vay, bu yaşta evinde oturup emekli maaşınla geri kalan ömrünü çalışarak değilde torun torba severek geçirmen gerekirken hala ev geçindirmeye çalışıyorsun. Yanlış zaman yanlış mekan.
İşte gerçek emekçi insanimiz bu teyzemiz,kimseye muhtaç olmayan çalişan insanimiz.Örnek alacagimiz kişi ama bir yandan da üzücü 82 yaşinda hala çalişmak zorunda keşke surilere afganlara baktigimiz kadar kendi insanimiza da baksak.Bu teyzemiz saygiyi sonuna kadar hak ediyor .
Teyzecim herkesi organize edip senden yüklü ürün aldırdım ama bana çayı 20 TL ye verdin aşkolsun :) Helali hoş olsun yine de. Ben hayran kalmıştım tek başına verdiği mücadeleye.