Evde yaptığınız kefirin içerisinde markette satılanlardan daha fazla probiyotik bulunur.
“Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”
Evde yaptığınız kefirin içerisinde markette satılanlardan daha fazla probiyotik bulunur.
“Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”
Her gün kefir içmek bağırsaklarınızda bulunan sağlıklı bakteri sayısını arttırarak genel bağırsak sağlığınızı arttırır. Lif oranı yüksek bir diyetin yanında kefir içildiğinde sindirimin kolaylaştığı, ülserin ve bağırsak iltihaplarının azaldığı gözlemlenmiştir. Bunların yanında, kefir içmek İnflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) ve Chron hastalığının semptomplarını büyük oranda azaltır.
Kefir, kandaki yağ düzeyini ayarlar ve kolesterolü etkileyen zararlı yağ asitlerini düşürmeye yardımcı olur. Kefirin içindeki bitki bazlı fitositerol ve stanol bileşikleri, kandaki LDL ('kötü' kolesterol) kolesterolünü düşürür.
Kefirin içinde bulunan probiyotikler, vücutta iltihaplanma ve enfeksiyona neden olan akne, egzama, sedef hastalığı, gül hastalığı gibi cilt rahatsızlıkların önüne geçer. Artı olarak, çoğu anti-aging üründe bulunan alfa hidroksi asit içeren kefir, cildinizi sağlıklı ve genç tutar. Kefir, istenmeyen bakteri ve patojenleri kontrol ederken yaraların iyileşmesine de yardımcı olur.
Kefirin içinde bulunan Lactobacillus kefiri, eşsiz bir probiyotiktir ve salmonella, h.pylori ve e.coli gibi zararlı bakterilerin yayılımını engeller. Lactobacillus kefiri aynı zamanda vücudumuzda bulunan bakteri dengesinin sağlanmasına, iltihapların azalmasına, geçirgen bağırsak sendromu ve otoimmün hastalıklarının azalmasına yardımcı olur.
Bir bardak taze kefir yaklaşık 1,5 trilyon kadar 30 farklı bakteri türü içerir ve bu bir probiyotik takviye kapsülünde bulunan bakteri sayısından 100 kat fazladır.
Kefir, yoğurtun 3 katı faydalı bakteri ve besin içerir. Yoğurttan alamayacağınız birçok probiyotik suş ve türünü kefirden alabilirsiniz.
Kefir, optimal vücut işeyişinizi destekleyen proteinin yapı taşları olan vitamin, mineral, enzim ve amino asitleri içerir.
Kefirin içinde bulunan probiyotiklerin yanında, fermantasyon süreci de laktozu sindirmeye yardımcı olur ve laktoz intoleransı olan insanlar tarafından tüketilebilir. Araştırmalar, kefirin laktoz sindirimini kolaylaştırıp, laktoz toleransını arttırdığını göstermiştir.
Kefir iyi bir kemik dansitesine sahip olmak için vücudun ihtiyacı olan fosfor, kalsiyum, magnezyum, D vitamini ve K2 vitamini bakımından zengindir. Üstüne, vücudun K2 vitaminini ve kalsiyumu emmesine ve kemik dejenerasyonunu azaltmasına yardımcı olan kimyasal bileşikler de içerir.
Kefir sütte bulunan proteinin kalitesini iyileştirir, emilimini ve sindirimini arttırır; bu da açlığı kesmeye, kas kütlesi oluşturmaya ve atletik performansı arttırmaya yardımcı olur.
Kefirin içinde bir amino asit olan triptofan bulunur. Triptofan, seratonin düzeyinizi yükseltir ve bu da ruh halinizi iyileştirip anksiyetenizi azaltır.
Kefirin yapımı gerçekten çok kolay. Süte kefir taneleri ekleyip bir gece boyunca oda sıcaklığında bekletmeniz yeterli. Aynı zamanda tadını zenginleştirmek için bu işlemi hindistancevizi ya da sadece su ve şeker kullanarak da yapabilirsiniz.
Sağlığınızı kat be kat arttıracak kefir mayasını almak için tıklayın. Şurada yapmak için set de var.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Ucuz da değil markette ve tadı bayaa kötü ben bile sağlık için herçeyi içen biriyim ama bunla anlaşamadık
Tatıda güzel çok faydalı özellikle sindirime iyi geliyor.