Her Girişimci Ruhun İzlemesinde Sonsuz Faydalar Olan 10 Film

Bu galerinin Onedio'da her daim bayıldığımız film galerilerinden şöyle bir farkı var; bu filmler iş dünyasını ve ekonomik düzeni konu ediyor; hem de tüm detay ve incelikleriyle. Filmlerin hedef kitlesi de azimli girişimciler oluyor doğal olarak.

Kısaca, iş dünyasını yansıtan filmlere 'girişimci' gözüyle bakıyoruz. KİGEM'in inovasyon, reklam, mentorluk, başarı hikayesi, pazarlama, tüketici davranışları, markalama, ürün tavsiyesi ve finans içerikli bu seçkisinden bol bol faydalanacağınızı düşünüyoruz.

İyi seyirler!

1. The Social Network

Eh, elbette... Facebook’un kuruluşunu konu alan The Social Network'ü bu liste için es geçmek olmazdı herhalde. Dünyanın en genç dolar milyarderlerinden Mark Zuckerberg’in Harvard yurdunda hayata geçirdiği ve bugün 1 milyardan fazla üyeye ulaşan girişimin ilham verici hikayesi hali hazırda birçok kişiye esin kaynağı oldu. 

IMDB Puanı: 7,8

IMDB Linki: The Social Network (2010)

2. Minority Report

İnovasyon, girişimciliğin can damarlarından biri. Her yeni girişimcinin en son yenilik ve teknolojilerden haberdar olması lazım. Minority Report işte tam bu noktada izleyenleri teknolojinin varacağı noktalara doğru ufuk açıcı bir yolculuğa çıkarıyor ve özellikle mobil alandaki gelişmeler ile online perakendeciliğin geleceği açısından güzel fikirler veriyor.

IMDB Puanı: 7,7

IMDB Linki: Minority Report (2002)

3. Startup.com

Bir internet girişimini hayata geçirmeden önce mutlaka izlenilmesi gereken bir belgesel var sırada. İki hevesli girişimcinin sıfırdan kurdukları GovWorks.com adlı şirketin başından geçenlerin konu alındığı 107 dakikalık bu belgesel, iş ortakları arasında yaşanabilecek aksaklıklardan tutun da, yatırım bulma sürecinde çekilen sancılara kadar ancak yaşanılarak öğrenilecek birçok dersle dolu.

IMDB Puanı: 7,1

IMDB Linki: Startup.com (2001)

4. Thank You for Smoking

Girişimciliğin en önemli ayaklarından birisi de hiç şüphesiz pazarlama: Batmak ile başarılı olmak arasındaki ince çizgiyi pazarlama stratejileri belirler. 2005 yılında vizyona giren ve Jason Reitman’ın yönettiği Thank You for Smoking (Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler) filmi, pazarlanması en zor olan ürünlerin bile doğru taktikler sonucu başarıya ulaşabileceğini kanıtlaması bakımından oldukça etkileyici. 

IMDB Puanı: 7,6

IMDB Linki: Thank You for Smoking (2005)

5. Pirates of Silicon Valley

Ezeli rekabetin kucağındaki iki teknoloji devi Apple ve Microsoft’un kuruluş hikayelerinin anlatıldığı 1999 yapımı filmde, yakın girişimcilik tarihinin köşe başı olaylarına keyifli bir yolculuğa çıkabileceksiniz. Yönetmenliğini Martyn Burke’un üstlendiği film, Steve Jobs ve Bill Gates’in evlerinin garajında başlayan girişimlerini nasıl küresel devlere dönüştürdüğünü anlatması açısından çok ilham verici. 

IMDB Puanı: 7,3

IMDB Linki: Pirates of Silicon Valley (TV Movie 1999)

6. The Joneses

Birçok kişinin gözden kaçırdığı, ancak marka dünyası ve tüketici psikolojisi üzerine çok ince ayrıntıların paylaşıldığı 2009 yapımı bu film, baştan sona sürprizlerle dolu senaryosu ve marka sadakati ile ilgili sunduğu fikirlerle iş dünyasından her bireyin izlemesi gereken bir yapım olarak öne çıkıyor.

IMDB Puanı: 6,5

IMDB Linki: The Joneses (2009)

7. Wall Street

Charlie Sheen ve Michael Douglas’ın efsaneleştiği filmde, genç ve hırslı işletme bankeri Bud Fox'un, New York’un en iyi finansçılarından biri olmak için çabaladığı yolda kendisini büyük bir düzmecenin ortasında buluşunu izliyoruz.

IMDB Puanı: 7,4

IMDB Linki: Wall Street (1987)

8. Freakonomics

Gazeteci Stephen Dubner ve ekonomist Steven Levitt’in aynı adlı kitabından uyarlanan 2010 yapımı bu belgesel, insanların tüketim çılgınlığı üzerine detaylı ve derin bir yorum getiriyor. Basıldığı ilk andan itibaren okuyucuları tarafından oldukça ilgi gören kitabın film versiyonu; alanında uzman 6 belgesel yönetmeni tarafından hazırlandı. 

IMDB Puanı: 6,4

IMDB Linki: Freakonomics (2010)

9. The Greatest Movie Ever Sold

Filmin yönetmeni, birçoğumuzun “McDonald’s deneyi” olarak bildiği “Super Size Me“den tanıdığımız Morgan Spurlock. Girişimciliğin daha çok reklam ayağını ilgilendiren yapım, markalama, reklamcılık ve ürün yerleştirme ile ilgili keyifli ve öğretici tespitler sunuyor. Medya organlarındaki, bilinç altına oynayan gizli reklamları ele alan Spurlock, farkında olmadan kısacık bir süre zarfında yüzlerce reklama maruz kaldığımızı gerçeğini bir çırpıda yüzümüze vuruyor. 

IMDB Puanı: 6,6

IMDB Linki: The Greatest Movie Ever Sold (2011)

10. Logorama

Kısa bir animasyon filmi olsa da, aldığı ödüller ve dünyadaki birçok popüler markayı bir araya getirmesiyle çok ses getiren bir yapım oldu Logorama. 16 dakikalık bu keyifli animasyonda marka logolarından kurgusal bir dünya oluşturulmuş. Her markanın logosunun bir karakteri canlandırdığı yapım, firmaların tüketicilerin zihnindeki algıya göre şekillenen marka imajlarına tanık olmak açısından oldukça etkileyici.

IMDB Puanı: 7,6

IMDB Linki: Logorama (2009)

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
15.01.2016

Bizimde çıkıyo yeni bi tane ''OSMAN PAZARLAMA'' diye.

15.01.2016

Logorama çok çarpıcı izlemenizi tavsiye ederim.

18.01.2016

startup.com u altyazı bulamamıstım bulan birisi link atarsa sevinirim :)

TÜM YORUMLARI OKU (8)