Her Geçen Gün Biraz Daha Sağlıksız Besleniyoruz! Sağlıklı Yaşamak İsteyip de Bir Türlü Başaramayanlara Altın Değerinde Öneriler

Eğer kendinizi sağlıksız ve halsiz hissediyor ve bunu düzeltmek için çaba göstermeye cesaret edemiyorsanız, bu içerik sizin için. Sağlıklı hissetmek insanı daha sakin ve daha huzurlu birine çevirir, bunu biliyoruz... 

Artık sağlıklı bir yaşam sürmek için nerelerden başlamanız gerektiğini anlatıyoruz.

Hedeflerinizi yazın.

Kilo almak ya da kilo vermek mi istiyorsunuz, direkt hedefinizi yazın. Günlük su içme hedefinizi, yemeniz ya da yememeniz gereken besinleri not alın. Kaç dakika yürümeli ya da minimum kaç adım atmalısınız, bunları hedef olarak bir kağıda yazın.

Kendinize bir köşe yapın.

Bu köşeye hedeflerinizi not edin. Her gerçekleştirdiğiniz hedeften sonra da bir tik atın o köşeye. Her gün gördüğünüz bir yerde olursa yazdıklarınız, kendinizi onlara uymak zorunda gibi hissedersiniz.

Yeni alışkanlığınıza odaklanın.

Sağlıklı yaşamla ilgili onlarca kitap ya da İnternet üzerinde onlarca makale bulabilirsiniz. Hayatınızın kalitesini arttırmak istiyorsanız araştırma yapmalı ve bu bilgilerin doğruluğundan emin olmalısınız.

Büyük hedefler koymayın.

Büyük hedeflerin sürdürülebilirliği her zaman daha zordur. Kendinize daha ufak hedefler koyun. Örneğin; ilk hafta erken uyumaya çalışın. Bir sonraki hafta, her sabah sağlıklı kahvaltı etmeye başlayın. Böyle ufak düzenlemelerle hayatınızı daha sağlıklı bir şekle getirmek inanın çok daha kolay olacaktır.

Kendinize bir arkadaş bulun.

Yakın bir arkadaşınızla bu sağlıklı yaşam planını uygularsanız her şey çok daha hızlı ilerleyecektir. Birbirinize destek olur ve en azından yalnız olmadığınızı hissedersiniz.

Bilinçli alışkanlıklar inşa edin.

Bir alışkanlık kazanmak kolay değildir. Alışkanlıklarınızı organize edin. Hoşlanmadığınız alışkanlıkların yerine iyi alışkanlıklar eklemeye çalışın. Örneğin; sigara tüketiyorsanız her sigara isteği geldiğinde bir bardak su içmeyi kendinize hedef koyun.

30 gün sınırı belirleyin.

1950'lerde Dr. Maxwell Maltz'ın araştırmasına göre, vücudumuzun bir alışkanlığı kazanması için 21 güne ihtiyacı var. Bunu siz 30 gün olarak ayarlayın.

Kendinize egzersiz planı hazırlayın.

Ne demiştik, büyük hedefler koymayın. Egzersiz planınızı hazırlarken de bunu uygulamaya özen gösterin. Örneğin, 'Asansör kullanmayacağım.' gibi maddeler ekleyin. Hareketsiz kalmayın.

Dışarıdan yemek yemeyin.

Yemeklerinizin hepsini siz hazırlamaya başlayın. Dışarıdan yemek yemeyi bıraktığınızda, o yemeğin içindeki ürünlerin kalitesizliğinden dolayı vücudunuzu olduğundan daha sağlıksız hissetme durumunuz azalacak.

Elveda Fast Food

Biliyoruz çok çekici geliyor ama yapmayın.İllaki hamburger ya da pizza yemek istiyorsanız sağlıklı tariflerle kendiniz yapın.

Kendine inan, başarabilirsin!

Sağlıklı yaşamın keyfini sürmeye başla, hadi!

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.11.2018

benim gibi hergün arkadan yiyin zayıflarsınız :)

23.11.2018

her pazartesi Ben ✋🏼 hahahah

23.11.2018

60 kilo verdim ama hala hunharca cips yiyesim geliyor. Lanet olsun böle hayat

TÜM YORUMLARI OKU (4)