Her Devlet Dairesinde Demirbaş Gibi Bulunan İlginç Karakterli 13 Memur Tipi

Herkesin yolu belki mecburen belki de isteyerek bir devlet dairesine düşmüştür. Hatta kimimiz çocukken annemizin, babamızın çalıştığı resmi dairelere de gittik. Zaman ne kadar değişirse değişsin, değişmeyen bazı şeyler var. Devlet dairesinde çalışanlar da bu istisnalara dahil. Bakalım siz de bu tiplere hiç rastladınız mı?

1. Masasının üstünde demirbaş olarak duran kozmetik kataloğu ile gelene gidene parfüm, ruj satmaya çalışan idari işler hanım.

Hayatım tester vereyim istiyorsan ama kimseye deme!

2. Makamına gelen herkese eşantiyon ajanda, masa takvimi gibi şeyleri sormaktan bıkıp usanmayan daire başkanı.

Yok mu şöyle yılbaşı sepeti falan ha gülüm? :)

3. Emekliliğine kalan günleri ilmek sayısını çoğaltarak hızlandırmaya çalışan evrak bölümü teyzesi.

Bi ters, bi düz... İkramiyeyle Datça'dan ev alırım... Şimdi de haroşa zamanı...

4. Yönetmelik, tüzük, kanun gibi kelimeleri ağzından düşürmeyen; bir imza için Birleşmiş Milletler'e kadar gönderen bölüm şefi.

Git kime şikayet ediyosan et hemşerim!

5. Canı istemediği zaman telefona bakmayan ve öğle tatilinden mutlaka geç dönen sekreter.

Ara ki bulasın.

6. Ocak ayından itibaren Alanya ve Side'de her şey dahil otellerin erken rezervasyonlarını kovalayan özel kalem hanım.

Hayatım çok güzel oluyor havuz falan, bebeler de oynuyor.

7. Yemekhanede ekmek arası döner, muz gibi şeyler çıkınca peçeteye sarıp evdeki çocuklarına götüren memur.

Canım babamız! <3

8. Dairede herkesin arkasından atacak bir şeyi mutlaka bulan, "Gerekirse ben onun yüzüne de söylerim" deyip asla söylemeyen uzman yardımcısı.

Bak ben dedikoduyu sevmem ha, beni biliyon.

9. Millet KPSS diye yardırırken dayısının ricasıyla resmi dairede işe başlayıp bir ay tek, bir ay çift maaş alan torpilli uzman.

Yarın günlerden Çarşamba mı? Ben bi' izin yazayım kendime...

10. Resmi tatillerde bile daireye "şöyle bir geçerken" uğrayan; amirine kandil, bayram, şükran günü, paskalya yortusu gibi bütün özel günlerde ilk mesajı atan daire başkan yardımcısı.

Müdürüm :) hayırlı :) kandiller :) çocukların :) gözlerinden :) öperim :)

11. Ülke genelinde işe yarayan bütün kilit adamları tanıyan, tek telefonuyla müsteşarın çözemediği işleri bile çözen iş bitirici satın alma personeli.

Tamam abi hallederiz. Köyden bal getirtiyorum uygun fiyata, düşünür müsün?

12. Dairenin döner sermaye lokalinde mesai arkadaşlarıyla içtikten sonra kravatı kafasına bağlayıp göbek atan ve ertesi gün çok pişman olan sosyal ilişkiler dairesi bey.

Hikmet Abi, olanları unutalım. Dün gece bir hataydı...

13. Sonsuza kadar evlenemeyecek sanıldığı için düğününde herkesin para toplayıp burma bilezik aldığı, saflık abidesi, nur yüzlü sözleşmeli personel.

Eee çocuk ne zaman?

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
22.12.2016

memurlardan verimli çalışma beklemek, uzaylıların dünyaya gelip "biz dostuz" demeleri gibi bir şey. o değil de hiç değilse şu emekliliği gelenleri def etseler de millet bir rahat etse, hala lise mezunu öğretmenler, hala ilkokul mezunu memurlar yüzünden insanlarımız aç kalıyor.

22.12.2016

emekliliği gelenler hakkında söylediklerine tamamen katılıyorum. Memurlardan verimli çalışma beklemek konusunda ise memuruna veya amirine göre değişir diyorum.

22.12.2016

ABD`de devlet memurlarına "civil cervant" yani "halk hizmetkarı" denir ve memurlar oraya halka hizmet etmek için geldiklerinin bilinciyle çalışırlar. Biz de ise memurluk "devlete kapağı atmak" olarak algılandığı için memurlar hizmet etmek yerine genelde hizmet beklemek üzerine hareket ederler.

Pasif Kullanıcı
22.12.2016

Hepsi ayrı ayrı çok güzel analizlerdi.. Devlet dairelerinde gördüğüm gereğinden çok fazla personel olduğu.. Hal böyle olunca da işte sonuç bunlar oluyor.. Özelleştirmeye genel olarak karşı çıkılsa da çözüm özelleştirme, özellikle hizmet sektörlerinde kaçınılmaz.. Kalite ve verim için bu şart.

TÜM YORUMLARI OKU (15)