Magnezyum, 300'den fazla vücut fonksiyonunda rol oynayan önemli bir mineraldir. Yetişkin bir vücut yaklaşık 25 g magnezyum içerir ve bunun % 50 ila %60'ı kemiklerde, geri kalanının çoğu ise yumuşak dokularda bulunur. Toplam magnezyumun %1'den azı kan serumunda bulunur ve bu seviyeler sıkı kontrol altında tutulur. Normal serum magnezyum konsantrasyonları 0,75 ile 0,95 milimol (mmol)/L arasında değişir.
Hipomagnezemi, serum magnezyum düzeyinin 0,75 mmol/L'nin altında olması olarak tanımlanır. Magnezyum homeostazisi büyük ölçüde böbrek tarafından kontrol edilir ve böbrek her gün yaklaşık 120 mg magnezyumu idrarla atar. Magnezyum durumu düşük olduğunda idrarla atılım azalır.
Diğer temel mineraller gibi magnezyum takviyeleri de kolaylıkla temin edilebilir ve farklı ihtiyaçlara yönelik farklı türleri vardır. Bazı türler magnezyum eksikliğini gidermek için tasarlanmışken, diğer türler farklı sağlık sorunlarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Magnezyumun bu kadar çeşitli olduğunu bilmiyordum😀
Güzel yazı olmuş teşekkürler, ihtiyacım olmasına rağmen takviye gıda veya ilaç almayı sevmediğimden almayı katiyen reddediyorum ancak çok önemli vücut için, bendeki en sık belirtisi kalbim teklemeye başlıyor 😁 Gebelik döneminde bebek anneden almış olduğu için 6.aydan sonra özellikle bacaklarda olmak üzere kas ağrıları fazla oluyor eksikliği sonucunda. Düzenli alınması ve kullanılması benim gibi kullanamayanlarin ise en azından destekleyici magnezyum içerikli besinler tüketmesi gerekmektedir.
Çok faydalı bir yazı olmuş. Ellerine sağlık💕