Hepimizin en büyük derdi olan o zam isteme aslında o kadar da zor değil! Her çeşit patrona göre uygun bir zam isteme tekniği vardır. İşte biz de zam isteme tekniklerini sizin için derledik. Hadi bakalım patrondan nasıl zam istenir öğrenelim!
Hepimizin en büyük derdi olan o zam isteme aslında o kadar da zor değil! Her çeşit patrona göre uygun bir zam isteme tekniği vardır. İşte biz de zam isteme tekniklerini sizin için derledik. Hadi bakalım patrondan nasıl zam istenir öğrenelim!
Çünkü hazırlıksız bir konuşmada net olamayabilir ve kendinizi ifade edemeyebilirsiniz.
Çünkü karmaşa ve yoğunluk içinde konuşursanız büyük ihtimalle isteğiniz net olarak algılanmayabilir ya da arada kaynayabilir. Hatta geçiştirilebilir bile!
Örneğin 6.500 değil de 6.700 diyin. Küsuratlar sizin ne kadar detaylı çalıştığınızı ve bunu hakettiğinizi gösterir.
Çalışma şeklin, hızın ve tarzın olabilir bunlar seni öne atacaktır ve şirket içindeki konumunu da güçlendirecektir.
Sayılar ile konuştuğunda her şey çok daha net ve fakrlı konumlanacaktır. Bu da seni işine önem veren biri olarak gösterir.
Çünkü bu tehdit mesajları sizin kuruma sıkı sıkıya bağlı olmadığınızı gösterir. Zam yapılsa bile gidebileceğinizin mesajını verir.
Bu hem kendinize güvendiğinizi gösterir hem de karşınızdaki kişide olumlu bir etki bırakır.
Bu sizi diğer kişilerden hemen ayıracaktır.
Aile, seyahat, kişisel gelişim, taşınma gibi pek çok durum zam istemenize sebep olabilir. Bunu açıklayın.
Ve hayır cevabı gelse dahi karşı tarafı sıkmadan üsteleyin. Böylece karşı tarafa oldukça kararlı olduğunuzu gösterebilirsiniz.
Yine kararlı olduğunuzu gösterirsiniz ve maaşınız artmasa bile mutlu olabileceğiniz yan haklarınız olabilir.
zam istenmez hak edilir. öncelikle piyasa araştırılır benzer pozisyonlarda durum ne çünkü zam talebinin ne kadar oluru var görmen lazım aksi takdirde her türlü hayal olur :) (hr zaman kötü şirket örnek gösterilir ). zamanlama doğru ise patron/şirket zam verir bir miktar pazarlık aşaması olur zamanlama kötüyse şansa küsülür. uzun konu bu ama en önemli madde bence işe girerken yapılan pazarlık hepsinden daha değerli çünkü başta yüksek / yan haklar istediğiniz şekilde olursa devamını sağlamak daha kolay.